ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόβα Μουντιάλ και... άμυνας για την Εθνική

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ στη Βραζιλία και η Εθνική μας ομάδα δίνει σήμερα ένα σημαντικό τεστ κόντρα στην Πορτογαλία (2130). Η Ελλάδα επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος, εκεί όπου το 2004 ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης νικώντας στον τελικό τη σημερινή της αντίπαλο με 1-0.

Από τότε μέχρι τώρα λίγα έχουν αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, πολλές και καλές όμως ήταν οι αλλαγές στην Εθνική, που κατάφερε να σταθεροποιηθεί στις κορυφαίες ομάδες με συχνή παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής και αυτό που έρχεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στα γήπεδα της Βραζιλίας. Σήμερα η μέρα εκτός από διεθνή φιλικά περιλαμβάνει και αναμετρήσεις για τα πρωταθλήματα που βρίσκονται ακόμα σε δράση, όπως η Β’ Ισπανίας, η Α’ και Β’ Σουηδίας και η Βραζιλία.

Κρατάει το χάντικαπ η Ελλάδα – Στο 1.90 το +1

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον αγώνα Πορτογαλία – Ελλάδα όπου θα πάμε με το ασιατικό χάντικαπ της ομάδας του Σάντος στο +1. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας ή ισοπαλίας. Αν η Ελλάδα ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Η Εθνική Ελλάδος μας επιστρέφει στον τόπο που το 2004 έγραψε ιστορία για να ξεκινήσει τα φιλικά προετοιμασίας της απέναντι στην ομάδα την οποία νίκησε δύο φορές στο Εuro πριν 10 χρόνια για να το κατακτήσει. «Είναι ένα φιλικό ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες. Περιμένουμε να δείξουμε ότι δείξαμε στις προπονήσεις. Η εντεκάδα που θα κατεβάσουμε θα είναι πιο κοντά σε αυτή που έπαιξε με την Ρουμανία στα μπαράζ, παρά σε αυτή που θα παρατάξουμε στο Μουντιάλ», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Ο όμιλος του Μουντιάλ είναι συγκροτημένος. Είναι τέσσερις ισοδύναμες ομάδες. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται». Οι διεθνείς έκαναν μια χαλαρή προπόνηση στην Πορτογαλία, στην οποία ταξίδεψαν την Παρασκευή (30/05), δείχνοντας καλή διάθεση. Ο Πορτογάλος τεχνικός δούλεψε στα στημένα, στις πάσες και στα τελειώματα πριν την αναχώρηση της ομάδα και λίγο-πολύ έδειξε την 11άδα. Μετά το φιλικό, η Ελλάδα αναχωρεί για τις ΗΠΑ, όπου θα δώσει δύο ακόμα φιλικά με Νιγηρία και Βολιβία. Στο μεταξύ συνεχίζεται η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Σάντος, ο οποίος θα αποχωρήσει μετά το Μουντιάλ και ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει πάρει προθεσμία για να απαντήσει.

Νίκη με διαφορά ενός γκολ για Ολλανδία

Από το φιλικό Ολλανδία – Γκάνα θα πάμε με το -1 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.93. Για το τελευταίο μεγάλο τουρνουά με την Εθνική Ολλανδίας προετοιμάζεται ο Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος μετά το Μουντιάλ θα αναλάβει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλει να αποχωρήσει από τους οράνιε έχοντας καταφέρει κάτι σημαντικό. Στην αποστολή συμπεριέλαβε αρκετούς παίκτες που έδειξαν καλό πρόσωπο στο εγχώριο Πρωτάθλημα και το φιλικό με τη Γκάνα είναι το δεύτερο στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Φαν Χάαλ έδειξε λίγο-πολύ τις σκέψεις του, βάζοντας τον Μπλιντ αριστερό full back, σε ένα σύστημα 3-5-2 με έμφαση στα άκρα. Μετά το τέλος του αήττητου σερί στα προκριματικά του Μουντιάλ από την Τουρκία, η Ολλανδία δεν έχει πάρει νίκη. Ακολούθησαν ισοπαλίες με Ιαπωνία, Εκουαδόρ και Κολομβία, ενώ έχασε 2-0 από τη Γαλλία. «Πριν το ματς, θα ανακοινώσω την 23άδα μου. Τη Δευτέρα πρέπει να δώσω τη λίστα στη FIFA, αλλά θα αποφασίσω νωρίτερα. Απέναντι στη Γκάνα θα παίξει η 11άδα του Μουντιάλ», παραδέχθηκε ο Φαν Χάαλ! Ο Φερχάγκ επέστρεψε στις προπονήσεις και υπολογίζεται, όπως και  οι Μποετιούς, Ρέκικ, Προμς, Και Βιλχένα που είχαν υποχρεώσεις με την U-21.

Κρατά η Ρεάλ Χαέν κόντρα στη Λα Κορούνια

Από τη Β’ Ισπανίας θα πάμε με το Χ2 της Ρεάλ Χαέν κόντρα στη Λα Κορούνια με απόδοση 2.00. Έκανε μια απίστευτη γκέλα η Χαέν την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Πονφεραντίνα, την οποία ενδεχομένως να «πληρώσει» στο φινάλε. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από εξαιρετική σειρά εμφανίσεων και αποτελεσμάτων (αήττητοι τέσσερα ματς, με δύο νίκες), έμειναν πίσω στο σκορ από ένα λάθος του γκολκίπερ και στη συνέχεια δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Παραμένουν εκτός ζώνης υποβιβασμού (+2), εντούτοις με δεδομένο το γεγονός ότι σήμερα κοντράρονται με τη Λα Κορούνια που «καίγεται» και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Αλαβές που λογικά θα παίζει «τελικό», δεν αποκλείεται αυτή η ήττα απ' την Πονφεραντίνα να αποδειχτεί καταστροφική.

Με Draw No Bet η Κάλμαρ

Κλείνοντας με το ποδόσφαιρο κρατάμε το «Διπλό» Draw No Bet της Κάλμαρ με αντίπαλο τη Χάλμσταντ σε απόδοση 2.15. Είναι απ’ τις πιο «σκληροτράχηλες» ομάδες της Allsvenskan και αποτελεί μαζί με τη Μάλμε τον πιο δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο με μία ήττα σε 11 αγωνιστικές. Έχει την καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ, όπως έχουν και οι Μάλμε, Έλφσμποργκ και Γκέτεμποργκ και τα γκολ που έχει σκοράρει είναι 17. Στην έδρα της έχει τρεις νίκες και τρεις ήττες, τη στιγμή που στις εκτός έδρας εξορμήσεις της τα πάει και εκεί περίφημα με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Πιο ανταγωνιστική η Καχασόλ, ξεκινούν με Under Σιένα και Ρόμα

Από το Μπάσκετ και συγκεκριμένα την Ισπανία κρατάμε το Over 154.5 στο Καχασόλ/Σεβίλλη – Βαλένθια σε απόδοση 1.90. Απόψε λοιπόν η Βαλένθια θέλει να «σκουπίσει» την Καχασόλ ώστε να ασχοληθεί με τους ημιτελικούς που κατά πάσα πιθανότητα θα βρει μπροστά της την Μπαρτσελόνα (είναι ήδη μπροστά 1-0 με τη Λαμποράλ Κούτσα). Οι 30 πόντοι διαφορά του πρώτου αγώνα δεν δείχνουν την πραγματική διαφορά ποιότητας που έχουν οι δυο ομάδες. Η Καχασόλ παράτησε το παιχνίδι προχθές, ξέροντας ότι το επόμενο είναι σε δυο μέρες, με αποτέλεσμα η Βαλένθια να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ αφού δεν είχε καμία αντίσταση. Στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου η Βαλένθια νίκησε 95-77 εκτός έδρας με την διαφορά να ανεβαίνει τόσο ψηλά στο τελευταίο τετράλεπτο και 104-93 μετά από παράταση (κανονικός αγώνας 88-88) εντός έδρας. Αναμένουμε πιο ανταγωνιστική σήμερα την Καχασόλ ξεκινώντας από την επίθεσή της. Με δεδομένο ότι σχεδόν πάντα η επίθεση της Βαλένθια δουλεύει σαν ρολόι επιλέγουμε το Over 154.5.

Από την Ιταλία πάμε με το Under 151.5 πόντους στον αγώνα Σιένα – Βίρτους Ρόμα σε απόδοση 1.90. Αξιοθαύμαστο αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα η Ρόμα αφού επικράτησε δύο φορές στην έδρα της Καντού η οποία δεν είχε χάσει ούτε ένα ματς στην έδρα της στην κανονική περίοδο. Αυτό δείχνει πόσο αποφασισμένη είναι η ομάδα της Ρώμης να φτάσει μέχρι τον τελικό όπως την περσινή χρονιά. Η Σιένα έχει τα δικά της εξωγηπεδικά προβλήματα, το μέλλον της είναι αβέβαιο αλλά αγωνίζεται σαν πρωταθλήτρια. Εξ ορισμού θα ήταν δύσκολη η σειρά με την Ρέτζιο Εμίλια γι’αυτό κανείς δεν είδε σαν έκπληξη τα πέντε ματς που έπαιξαν. Ενώ τα πέντε αυτά παιχνίδια της Σιένα πήγαν Over, η σειρά με τη Ρόμα είναι για Under λόγω της συμπεριφοράς που μας έδειξε η Ρόμα στη σειρά με την Καντού. Κατάφερε και κράτησε την άκρως επιθετική Καντού στους 71, 62 και 59 πόντους. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπει λοιπόν απόψε με σκοπό να καταφέρει να σπάσει άλλη μια έδρα. Οι ομάδες έχουν δώσει μέχρι σήμερα τρεις αγώνες. Στην κανονική περίοδο η Σιένα επικράτησε 82-70 και 93-89 ενώ επικράτησε και στον προημιτελικό του κυπέλλου 76-67. Παρατηρούμε ότι στο κρίσιμο ματς οι άμυνες ήταν το βασικό χαρακτηριστικό τη στιγμή που στα πιο χαλαρά παιχνίδια της κανονικής περιόδου βγήκαν δυο αποτελέσματα με μεγαλύτερο σκορ από το σημερινό όριο. Επιλογή το Under 151.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.