ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Παίρνει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1 Μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μονοπωλεί σήμερα το στοιχηματικό ενδιαφέρον. Η σειρά επιστρέφει στο ΟΑΚΑ με τους δύο αντιπάλους να έχουν… κάνει ήδη το χρέος τους νικώντας ο καθένας στην έδρα του.

Από το ποδόσφαιρο δράση έχουμε σήμερα την Α’ Βραζιλίας, τη Β’ Νορβηγίας, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο ενδιαφέρουσες φιλικές αναμετρήσεις ενόψει Μουντιάλ (Ονδούρα – Τουρκία) και Καμερούν – Παραγουάη.

Με Γκιστ ο ΠΑΟ για το 2-1 στο ΟΑΚΑ, εκκίνηση στα ισπανικά πλέι-οφ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το ντέρμπι «αιωνίων» όπου θα πάμε με τη νίκη των «πράσινων» με 2 πόντους διαφορά σε απόδοση 1.91. Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Τζέιμς Γκιστ θα αγωνιστεί σήμερα. Ο Αμερικανός forward προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες μέρες και θα βρεθεί στο παρκέ απόψε. Ο αγώνας είναι πολύ κρίσιμος για τον Παναθηναϊκό και ο κόουτς Αλβέρτης χρειάζεται οπωσδήποτε την βοήθεια από τον Γκιστ.

Φέτος στους τελικούς δεν υπάρχει «σκούπισμα» όπως πέρσι και η σειρά έχει μέλλον. Οι ομάδες επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ για τον τρίτο αγώνα, πολύ κρίσιμο και για Παναθηναϊκό και για Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να συνέλθει από τη μεγάλη ήττα που υπέστη στο ΣΕΦ την Δευτέρα και να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρα. Οι συγκυρίες θετικές με την επιστροφή του Γκιστ. Ο Ολυμπιακός αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει σήμερα να σπάσει την έδρα του «τριφυλλιού». Αν φτάσει η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι και τότε χρειάζεται να κάνει το break αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού στο ΟΑΚΑ οι ερυθρόλευκοι  έχουν το αρνητικό ρεκόρ των 36 συνεχόμενων ηττών. Με δεδομένο λοιπόν το 36-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και το γεγονός ότι φέτος δεν έχει νικήσει κανείς φιλοξενούμενος στα επτά παιχνίδια που έχουν δώσει η επιλογή μας είναι ο Παναθηναϊκός με το ισχνό χάντικαπ -1.5 πόντου. Αν η άμυνα βρει τη συνοχή που έχασε λόγω της απουσίας του Γκιστ και ο Παναθηναϊκός είναι στοιχειωδώς εύστοχος στα τρίποντα (το 1/20 είναι πολύ δύσκολο να ξανασυμβεί) τότε ο Παναθηναϊκός θα κρατήσει ανέπαφη την έδρα του. Επιλογή λοιπόν Παναθηναϊκός -1.5.

Πάμε σε μια δεύτερη επιλογή από την πληθώρα ειδικών στοιχημάτων που προσφέρει όπως πάντα ο Stoiximan. Επιλογή το Over 10.5 λάθη του Παναθηναϊκού. Γενικά οι μέσοι όροι του Παναθηναϊκού στα λάθη ήταν 13.5 στην Α1 και 13 στην Ευρωλίγκα. Στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό τα νούμερα των λαθών του ήταν 15 και 15 στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, 16 και 7 στα δύο παιχνίδια της Ευρωλίγκας, 14 στον ημιτελικό κυπέλλου και τέλος 11 και 12 στα δύο παιχνίδια των τελικών. Επομένως ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει τα 10 λάθη στα έξι από τα επτά παιχνίδια. Στον αποψινό αγώνα είναι πολύ πιθανό να ξαναδούμε διψήφιο αριθμό λαθών από τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό αφού η λογική λέει πως θα ξαναεπιστρέψουμε σε χαμηλά σκορ μετά το 89-64 του ΣΕΦ. Επιλογή λοιπόν το Over 10.5 λάθη του Παναθηναϊκού.

Κλείνουμε με το Under 146.5 στον αγώνα Ουνικάχα Μάλαγα – Γκραν Κανάρια σε απόδοση 1.85. Η Μάλαγα έχει το πλεονέκτημα έδρας γι’αυτό η σειρά ξεκινάει απόψε από την έδρα της. Σαν όνομα είναι μεγαλύτερη ομάδα αλλά από πλευράς ποιότητας οι δύο ομάδες δεν διαφέρουν και τόσο. Η Γκραν Κανάρια έχει πλήρες ρόστερ και είναι πολύ επικίνδυνη εκτός έδρας κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχε 11-6 εντός και εκτός έδρας. Πέρσι στην ίδια φάση των πλέι-οφ απέκλεισε τη Λαμποράλ Κούτσα, που είχε το πλεονέκτημα, με 2-1 καταστρέφοντας το παιχνίδι της (ήττα 56-57 στην Βιτόρια, μετά 67-67 εντός και νίκη στην παράτση 81-76 και τέλος 72-66 νίκη στην Βιτόρια). Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει λοιπόν η Μάλαγα είναι να υποτιμήσει την Γκραν Κανάρια οπότε το χάντικαπ των 6.5 πόντων είναι πολύ επικίνδυνο. Θα πάμε με το Under 146.5 που επιβεβαιώθηκε και στα δύο φετινά παιχνίδια μεταξύ τους. Στον πρώτο γύρο η Μάλαηα νίκησε 76-66 και στον δεύτερο, σε παιχνίδι που έγινε πριν από 11 μέρες, η Γκραν Κανάρια επικράτησε εντός 67-65. Σε ένα κρίσιμο παιχνίδι σειράς που τελειώνει στις δύο μόνο νίκες οι ομάδες θα μπουν προσεκτικά για να κυνηγήσουν τη νίκη. Το σκορ δεν θα ξεφύγει λογικά από τους 135-140 πόντους. Άλλωστε το ζεύγος αυτό έχει να βγάλει Over από το 2011. Επιλογή λοιπόν το Under 146.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Εθνική Ρωσίας και την Εθνική Κροατίας σε δύο εκπληκτικά αφιερώματα.