ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκη για Τρόμσο, με κάλυψη η Γιάρο

Εν αναμονή των διεθνών φιλικών που θα αποτελέσουν τα τελευταία τεστ ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας, σήμερα θα μας απασχολήσουν τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα με τη Σουηδία να έχει τη «μερίδα του λέοντος» καθώς υπάρχει δράση τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ κατηγορία. Σήμερα βέβαια διεξάγεται και ο δεύτερος αγώνας της σειράς των τελικών της Α1 Μπάσκετ με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και να ψάχνει τη νίκη, ώστε να ισοφαρίσει σε 1-1 και το «τριφύλλι» να επιδιώκει με επικράτηση να «σκουπίσει» την Πέμπτη τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Διπλό με κάλυψη η Γιάρο

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το «Διπλό» Draw No Bet της Γιάρο με αντίπαλο τη Ροβανιέμι σε απόδοση 1.85. Ένα τέρμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα αποδείχθηκε αρκετό ώστε η Γιάρο να επικρατήσει με 1-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστική με αντίπαλο τη Σεϊναγιόεν. Πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη, χωρίς, μάλιστα, να δεχθεί γκολ, μετά το 2-0 με το οποίο είχε επιβληθεί της Τούρκου. Βρίσκεται, παράλληλα, στο -1 από την πρωτοπόρο Μιλικόσκι και στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της έχει υποστεί μία μόλις ήττα (6-1-1).

Παίρνει το «τρίποντο» η Τρόμσο

Από τη Β’ Νορβηγίας θα πάμε με τον «Άσσο» της Τρόμσο κόντρα στη Μιοντάλεν σε απόδοση 1.75. Σε ένα ματς που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, η ομάδα του Στέιναρ Νίλσεν προκάλεσε… βροχή γκολ εκτός έδρας κόντρα στην Στρόμεν και επικράτησε με 3-0 πετυχαίνοντας δεύτερη σερί νίκη. Η Τρόμσο πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, πίεσε την αντίπαλό της και τελικά κατάφερε να σκοράρει στο 39' κάνοντας πιο εύκολα τα πράγματα στην επανάληψη. Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους έκανε το 0-2 και στο 68' πέτυχε και τρίτο γκολ με πέναλτι του Μπέντικσεν φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση. Η Τρόμσο βρίσκεται στη 2η θέση και παραμένει αήττητη εντός έδρας μετρώντας 3 νίκες και μία ισοπαλία.

Νίκη για τη Βάρναμο

Κλείνοντας από το ποδόσφαιρο επιλέγουμε τον «Άσσο» της Βάρναμο με αντίπαλο την Ντέγκερφορς σε απόδοση 2.11. Παραμένει η μοναδική ομάδα που ακόμα δεν έχει ηττηθεί στη Superettan μετά το πέρας των οκτώ πρώτων αγωνιστικών. Βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει τη νίκη απ’ την Ντέγκερφορς θα πιάσει στην κορυφή τις Χάμαρμπι και Σούντσβαλ. Έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με οκτώ γκολ παθητικό, ενώ στην έδρα της έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Μπάσκετ: Συνέχεια τελικών στο ΣΕΦ, για το 1-1 ο Ολυμπιακός

Οι αγώνες μεταξύ των αιωνίων στους τελικούς των πλέι-οφ της φετινής Α1 ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ακόμα πολύ κακό παιχνίδι μεταξύ τους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 59-56 και έκανε το 1-0.  Ο Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού ταλαιπωρείται τις τελευταίες μέρες από ένα τράβηγμα  στο οπίσθιο μηριαίο και δεν έχει πάρει μέρος στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του. Ο κίνδυνος θλάσης με αποτέλεσμα να χάσει τα υπόλοιπα παιχνίδια των τελικών είναι μεγάλος οπότε η συμμετοχή του απόψε πρέπει να θεωρείται αμφίβολη. Πάντως από τις τάξεις του Παναθηναϊκού βγαίνει προς τα έξω ότι η η συμμετοχή του θα κριθεί το απόγευμα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.  Η σειρά συνεχίζει στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευθεί την έδρα του για να μείνει ζωντανός στη σειρά. Σίγουρα οι άνθρωποι των Πειραιωτών θα έχουν στο μυαλό του την περσινή σειρά τελικών που ηττήθηκαν 0-3 και σήμερα πρέπει να αποφύγουν το ενδεχόμενο αυτό. Δεδομένο είναι ότι η παράδοση πια για τον Παναθηναϊκό σε αγώνες πλέι-οφ είναι συντριπτική και φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ένα κόμπλεξ. Ιδιαίτερα ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίξει καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό και όπως έκανε στον πρώτο αγώνα μπορεί να γίνει και η καταστροφή της ομάδας του. Είναι πολύ δύσκολες οι προβλέψεις αφού έχουμε δει ότι κανείς από τους δύο δεν παίζει μπάσκετ της προκοπής ώστε να τον εμπιστευθούμε. Από ανάγκη και μόνο μπορούμε να ποντάρουμε στη νίκη του γηπεδούχου Ολυμπιακού σαν βάση σε κάποια δυάδα-τριάδα επειδή το 1.45 είναι μικρό. Πάντα παίζει και το ενδεχόμενο να τελειώσει ο αγώνας με διαφορά οποιουδήποτε 1 έως 5 πόντους. Όσον αφορά το όριο στα Under/Over όσο περνάει η σειρά θα πέφτει. Όμως κάποια στιγμή θα βγάλουν Over απόρροια πολλών βολών κατά πάσα πιθανότητα ή επιτέλους καλού μπάσκετ. Υπομονή για το live λοιπόν. Προς το παρόν πάμε σε κάποια ειδικά στοιχήματα από την πληθώρα που προσφέρει όπως πάντα ο Stoiximan.

Πρώτη επιλογή από τον αγώνα το Over 6 κλεψίματα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός είχε μέσο όρο κλεψίματα 7.3 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και τον ίδιο μέσο όρο και στα 29 παιχνίδια που έδωσε στη Ευρωλίγκα. Στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα με τον Ολυμπιακό είχε 10 και 13 στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, 8 και 8 στα παιχνίδια του ΤΟΡ-16, 12 στον ημιτελικό κυπέλλου και 5 στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ. Οι άμυνες που παίζει στοχεύουν σε κλέψιμο και είναι πολύ συχνό φαινόμενο να κλέβουν μπάλα και οι ψηλοί όταν μπαίνει η μπάλα στη ρακέτα. Γενικά σε νευρικά παιχνίδια με πιθανό χαμηλό σκορ τα λάθη είναι συχνά ώστε να συμβούν κλεψίματα. Επιλογή λοιπόν Over 6 κλεψίματα Παναθηναϊκός.

Δεύτερη επιλογή που βασίζεται αποκλειστικά στη στατιστική είναι το να πάρει περισσότερα ριμπάουντ ο Μάντζαρης από τον Διαμαντίδη. Οι μέσοι όροι του Μάντζαρη σε κανονική περίοδο της Α1 και Ευρωλίγκα ήταν 3 και 3.4 ριμπάουντ αντίστοιχα. Για τον Διαμαντίδη οι ίδιοι μέσοι όροι ήταν 2 και 2.4 ριμπάουντ αντίστοιχα. Στα έξι μεταξύ τους παιχνίδια οι επιδόσεις ήταν οι εξής: 5 και 4 για τον Μάντζαρη έναντι 3 και 4 του Διαμαντίδη στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, 9 και 6 για το Μάντζαρη έναντι 2 και 4 στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, 3 ο καθένας στον ημιτελικό κυπέλλου και τέλος στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ ο Μάντζαρης είχε 2 έναντι 1 του Διαμαντίδη. Ο Stoiximan προσφέρει το ενδεχόμενο να «κατεβάσει» περισσότερα ριμπάουντ ο Μάντζαρης από ό,τι ο Διαμαντίδης σε απόδοση 1.95 και θα το επιλέξουμε.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Εθνική Γαλλίας και την Εθνική Ιταλίας σε δύο εκπληκτικά αφιερώματα.