ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δε χάνει η Ατλέτικο, νίκη για Σοσό

Μπορεί να βρισκόμαστε στη «δύση» των περισσοτέρων πρωταθλημάτων και να χουμε μπει ήδη σε ρυθμούς Μουντιάλ, ωστόσο η σημερινή ημέρα κρύβει κάτι από τα γεμάτα «διήμερα» του χειμώνα έχοντας να μας προσφέρει σούπερ αναμετρήσεις με «χειροπιαστό» κίνητρο.

Το ματς της ημέρας είναι σίγουρα αυτό μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένας πραγματικός τελικός για τον τίτλο του πρωταθλητή, με τους «μπλαουγκράνα» να θέλουν μόνο τη νίκη και τους Μαδριλένους να βολεύονται και με ισοπαλία. Στη Γερμανία οι δύο κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών, Ντόρτμουντ και Μπάγερν κοντράρονται για ακόμα έναν τίτλο. Στις 21.00 παίζουν στο Βερολίνο για το Κύπελλο θέλοντας να κλείσουν μία όχι και τόσο επιτυχημένη χρονιά με έναν ευχάριστο τρόπο. Τελικό κυπέλλου έχουμε όμως και στην Αγγλία, όπου η Άρσεναλ παίζει στο «Γουέμπλεϊ» με τη Χαλ σε μία αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσαιντερ. Τέλος στο ελληνικό πρωτάθλημα πέφτει σήμερα η αυλαία και των πλέι οφ με το αδιάφορο βαθμολογικά ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και τη μάχη της 3ης θέσης μεταξύ Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης.

Παίρνει το «τρίποντο» η Σοσό

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Σοσό με αντίπαλο την Εβιάν σε απόδοση 1.90. Το ματς αποτελεί ένα πραγματικό τελικό καθώς μία από τις δύο ομάδες θα υποβιβαστεί. Η Εβιάν «βολεύεται» και με ισοπαλία, μόνο νίκη θέλει η Σοσό, η οποία έχει υποστεί μία μόνο ήττα σε πέντε ματς με αντίπαλο την Εβιάν σε επίπεδο Ligue 1 (2-2-1) ανεξαρτήτως έδρας. Οι γηπεδούχοι έχουν σκοράρει και στα 13 τελευταία παιχνίδια της για τη Ligue 1, έχοντας το καλύτερο σερί της κατηγορίας. Όλα για όλα τα παίζει σήμερα η Σοσό, η οποία με νίκη σώζεται και με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα υποβιβάζεται στη Ligue 2. Τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολύσει μία απίστευτη αντεπίθεση και στα επτά τελευταία παιχνίδια της στη Ligue 1 παραμένει αήττητη με τον απολογισμό της να αποτελείται από τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Έχει μετατρέψει, δε, την έδρα της σε «κάστρο», καθώς στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια που έδωσε εκεί μετρά έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Όλα αυτά, βέβαια, μικρή σημασία έχουν, καθώς αν σήμερα δεν κερδίσει, τότε… αποχαιρετά τη Ligue 1. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής της, Ερβέ Ρενάρ, άναψε φωτιές με δηλώσεις του στις οποίες κατέκρινε το συνάδελφό του στην Εβιάν, Πασκάλ Ντουπράζ, με τον οποίο κατάγονται από την ίδια περιοχή, ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε παραμονές του σημερινού αγώνα προσπάθησε να… μαζέψει την κατάσταση και να ηρεμήσει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Δε χάνει η Ατλέτικο στη Βαρκελώνη

Από το σούπερ ντέρμπι που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή της Ισπανίας κρατάμε το Χ2 της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε απόδοση 2.05. Το πιο ενδιαφέρον σημερινό παιχνίδι σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο είναι αναμφισβήτητα η «τιτανομαχία τίτλου» του «Καμπ Νου». Μία «καυτή» εβδομάδα ξεκινά σήμερα για την Ατλέτικο, καθώς σήμερα και το ερχόμενο Σάββατο θα κριθούν οι κόποι μίας ολόκληρης σεζόν. Οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονται ενώπιον της τεράστιας πρόκλησης της κατάκτησης της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παρθενικού Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους, έχοντας ως αντιπάλους την Μπαρτσελόνα και τη μισητή Ρεάλ αντίστοιχα.

Φυσικά, η «αρμάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε» δικαιούται χωρίς καμία αμφισβήτηση το φετινό τίτλο στην Ισπανία, καθώς αποτέλεσε το πιο σταθερό σύνολο στη διάρκεια της σεζόν. Κινδυνεύει, όμως, να χάσει την κούπα λόγω των δύο απανωτών αρνητικών αποτελεσμάτων κόντρα σε Λεβάντε (2-0 εκτός) και Μάλαγα (1-1 εντός). Οι Μαδριλένοι αγωνίζονται σήμερα για δύο αποτελέσματα, καθώς τους αρκεί και η ισοπαλία για το καπάρωμα της κούπας (89-86, υστερούν στην ισοβαθμία με την Μπάρτσα). Τα δύο προαναφερθέντα αρνητικά αποτελέσματα πήραν τη σκυτάλη από ένα σερί εννιά συνεχόμενων νικών (σε επίπεδο Πριμέρα). Μάλιστα, στα 8/9 ματς η Ατλέτικο κράτησε ανέπαφη την εστία της. Στο 5-0-1 το σερί στα έξι τελευταία «εκτός» για το πρωτάθλημα. Αποθεραπεύθηκε πλήρως και μπήκε στην αποστολή ο «μπόμπερ» Ντιέγκο Κόστα. Μάλιστα, ο Σιμεόνε τόνισε ξεκάθαρα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο υψηλόσωμος φορ είναι σε θέση να ξεκινήσει από την αρχή. Πιθανότατα θα αποτελέσει το δίδυμο στην επίθεση μαζί με τον (πρώην «μπλαουγκράνα») Νταβίντ Βίγια. Ταυτόχρονα, η Ατλέτικο δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Εύκολο έργο για την Άρσεναλ – Με χάντικαπ ο Άσσος

Για την Αγγλία και τον τελικό Κυπέλλου επιλέγουμε το -1 της Άρσεναλ κόντρα στη Χαλ σε απόδοση 1.90. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Άρσεναλ με δύο γκολ διαφορά. Αν η Άρσεναλ επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Η Άρσεναλ προέρχεται από έξι συνεχόμενες νίκες επί της Χαλ και στις δύο έδρες, έχοντας σκοράρει από δύο γκολ και πάνω και στα έξι αυτά ματς. Το θρυλικό «Γουέμπλεϊ» θα φιλοξενήσει σήμερα το μεγάλο τελικό του FA CUP. Ένα ματς με σαφές φαβορί και αουτσάιντερ, με την Άρσεναλ να προσβλέπει στην πολυπόθητη επιστροφή στους τίτλους μετά το 2005. Οι «κανονιέρηδες» δίνουν τεράστια σημασία στο σημερινό τελικό, ενώ είναι γεγονός ότι θεωρούν σχεδόν... καπαρωμένη την κούπα, έχοντας ήδη τοποθετήσει ενημερωτικές πινακίδες σε δρόμους του Λονδίνου ενόψει της... παρέλασης των Κυπελλούχων. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς προέρχεται από πέντε σερί νίκες σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» κατέκτησαν τελικά την 4η θέση του πίνακα και θα δώσουν το «παρών» στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Στο FA CUP χρειάστηκαν στα ημιτελικά τη διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γουίγκαν (στο 1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση). Κανονικά διαθέσιμοι οι Γκιμπς (Μπακ), Ράμσεϊ (ΜΕ), Γουίλσιρ (ΜΕ) και Ντιαμπί (ΜΕ), που επέστρεψαν από τραυματισμό στο ματς του «Κάροου Ρόουντ». Δίλημμα για τον βασικό κίπερ, με τον Φαμπιάνσκι να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Σέζνι.

Με χάντικαπ η Γιόνσεπινγκ κόντρα στη Σίριους

Από τη Β’ Σουηδίας επιλέγουμε το +1 της Γιόνσεπινγκ με αντίπαλο τη Σίριους σε απόδοση 1.90. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Γιόνσεπινγκ ή ισοπαλίας. Αν η Γιόνσεπινγκ ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Μετά από δύο σερί νίκες η Γιόνσεπινγκ δεν παρουσιάστηκε καλή στον αγώνα με τη Βάρμπεργκ και ηττήθηκε με 2-1 εκτός έδρας παραμένοντας στη 13η θέση όπως και η τωρινή της αντίπαλος Σίριους. Έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ παθητικό, αλλά και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση με οκτώ τέρματα και το έργο της θα είναι αρκετά δύσκολο στην έδρα της πιο ποιοτικής Σίριους, ωστόσο θα τους στηρίξουμε με χάντικαπ.

Ευκαιρία για Ουλμ να ισοφαρίσει σε 2-2, Over το Φουέν-Βαγιαδολίδ

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου επιλέγουμε δύο σημεία. Αρχικά από την Ισπανία κρατάμε το Over 161.5 στον αγώνα Φουενλαμπράδα – Βαγιαδολίδ σε απόδοση 1.87. Ο αγώνας δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και οι δυο αντίπαλοι έχουν παρουσιάσει παρόμοια συμπεριφορά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω αδιαφορίας. Τα μεγάλα σκορ είναι κατά βάση αυτά που συναντάμε με την Φουενλαμπράδα να έχει στη σειρά ήττες 81-88 από τη Μάλαγα, 67-94 από τη Ρεάλ, 75-96 από την Γκραν Κανάρια και 63-81 από την Μπαρτσελόνα. Αντίστοιχα η Βαγιαδολίδ έχει ήττες 68-96 από τη Σαραγόσα, 65-106 από τη Μάλαγα, 67-82 από την εξαιρετικά αμυντική Χιπουσκόα και 91-103 από την Κανάριας. Το αποψινό παιχνίδι αναμένεται να είναι εντελώς άναρχο όπως δηλαδή συνηθίζουν να παρουσιάζονται τα παιχνίδια που παίζει η Βαγιαδολίδ. Η Φουενλαμπράδα είναι πολύ δυνατή από το τρίποντο και σήμερα θα επιχειρήσει πάνω από 25 απέναντι στην απαράδεκτη άμυνα της Βαγιαδολίδ. Για να βγει ένα Over πρέπει να βοηθήσουν και οι δύο. Ακόμα και η αδύναμη Βαγιαδολίδ σήμερα μπορεί να βοηθήσει γιατί να βρει τρόπους να σκοράρει στην κακή άμυνα της Φουενλαμπράδα που δέχεται 83 πόντους ανά παιχνίδι. Επιλέγουμε λοιπόν το Over 161.5 με την ελπίδα να συμβεί κάτι παρόμοιο με τον πρώτο γύρο που η Φουενλαμπράδα είχε επικρατήσει 107-83.

Από τη Γερμανία επιλέγουμε το +4.5 της Ουλμ με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου σε απόδοση 1.85. Απόψε θα αποφασιστεί αν η σειρά θα επιστρέψει στο Βερολίνο ή θα πάρει την πρόκριση η Άλμπα. Η Ουλμ έδειξε να έμαθε από τα λάθη των δύο πρώτων ηττών και έχει ανεβάσει ψυχολογία γιατί τώρα ξέρει ότι έχει πιθανότητες να προκριθεί στην τετράδα. Η Άλμπα παραμένει το αφεντικό της σειράς επειδή είναι καλύτερη ομάδα και έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Αξίζει η στήριξη στην Ουλμ έχει παίξει πολύ καλά στους τρεις έως τώρα αγώνες των πλέι-οφ. Ακόμα και αν κερδίσει η Άλμπα και προκριθεί αυτό πιθανότατα θα το κάνει με δυσκολία όπως έγινε στον αγώνα της Τρίτης που νίκησε 90-89. Πάντως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι στα έξι φετινά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων η Άλμπα έχει πέντε νίκες εκ των οποίων οι τρεις μέσα στο Ουλμ. 90-89 για τα πλέι-οφ, 92-87 για τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου και 86-80 στον τελικό του Final-4 του κυπέλλου που διεξήχθη στο Ουλμ. Μετά από πέντε σερί ήττες το μομέντουμ είναι με την Ουλμ που παίζει για την επιβίωσή της στα πλέι-οφ. Εξαντλούν λοιπόν τις πιθανότητες οι γηπεδούχοι της πρόκρισης στην τετράδα και επιλέγουμε το Ουλμ +4.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Εκλογές στην κατηγορία Εκλογές 2014 - Στοίχημα.