ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκη για Μπολόνια, με χάντικαπ ο ΠΑΟ

Πέφτει σήμερα η αυλαία για μία από τις πιο αμφίρροπες σεζόν στην Premier League καθώς μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος τρεις ομάδες διεκδικούσαν το τρόπαιο. Τελικά Σίτι και Λίβερπουλ έμειναν μέχρι και σήμερα να κυνηγούν τον τίτλο, με τους «Πολίτες» να βολεύονται ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Στην Ισπανία όλα φαίνονται πως θα κριθούν την άλλη εβδομάδα στον αγώνα Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στη Σούπερλιγκ τα πλέι οφ συνεχίζονται με την 4η αγωνιστική και τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Ατρόμητος και Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης.

Νίκη για Μπολόνια

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Μπολόνια με αντίπαλο την Κατάνια σε απόδοση 2.10. Η Κατάνια είναι χωρίς νίκη στα τελευταία 24 εκτός έδρας ματς στην Serie A, ενώ δεν έχει σκοράρει στα 7 από τα προηγούμενα 8 εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό κόντρα στην Μπολόνια είναι ματς δίχως αύριο και ένα από αυτά που λένε six-pointer αφού η αντίπαλός της έχει τον ίδιο στόχο. Η φόρμα της τη φετινή σεζόν έχει θυμίσει αυτή του 2008-09 όταν και η ομάδα έχασε τα 8 από τα 10 πρώτα ματς και τα 10 από τα τελευταία 14 και υποβιβάστηκε. Θέλει να πιστεύει ότι η θετική προϊστορία θα παίξει τον ρόλο της, τη στιγμή που οι Σικελοί έχουν βρεθεί σε απόσταση μόλις τριών βαθμών. Αν κάνει νίκη, αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να δει μάι εκ των Κιέβο ή Σασουόλο να παίρνουν τον δρόμο προς την Serie B. Αν όμως η Κιέβο νικήσει την Κάλιαρι και η Σασουόλο την Τζένοα, αν η ίδια αποτύχει να κάνει νίκη θα χάσει το τρένο της παραμονής μία αγωνιστική πριν το τέλος. Ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι είναι αναγκασμένος να δώσει στην ομάδα του τρεις βαθμούς στα δύο τελευταία ματς, ενώ σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος η ομάδα του έχει μόνο πέντε νίκες. Στο προηγούμενο ματς πήρε σβηστό 0-0 στην έδρα της Τζένοα, ενώ ήταν καλύτερη και είχε φάσεις και δοκάρι.

Με χάντικαπ η νίκη του Παναθηναϊκού

Από τα πλέι οφ της Σούπερλιγκ ξεχωρίζει η νίκη του Παναθηναϊκού με χάντικαπ -1 σε απόδοση 2.00. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού με δύο γκολ διαφορά. Αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Ακόμη ένα ματς "κλειδί" για την παρουσία του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας είναι το σημερινό για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Οι πράσινοι προέρχονται από μια καλή εμφάνιση και μια επιβλητική επικράτηση επί της ομάδας της Αρκαδίας, παρουσία που χρειάζονταν κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο έπειτα απ' τις δύο μέτριες εμφανίσεις με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Διατηρείται στο +3 απ' τη δεύτερη θέση και αν σήμερα κερδίσει και παράλληλα υπάρξει ισοπαλία στο άλλο ματς μεταξύ Ατρομήτου και ΠΑΟΚ, τότε θα αποσπαστεί πέντε πόντους, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Άρα, σήμερα ενδεχομένως να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα. «Αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, νομίζω ότι μετά θα μπορούμε πλέον να συζητάμε διαφορετικά και να αθροίσουμε τους στόχους για τα επόμενα δύο παιχνίδια. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ κρίσιμο το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, γιατί ο Αστέρας είναι πολύ κοντά και με μια νίκη μπορεί να μπει στο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες είναι κοντά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας», είπε ο Γιάννης Αναστασίου. Επιστρέφουν οι Νάνο (ΑΜ 33/2) και Καρέλης (ΕΠ 29/5).

Παίρνουν το «τρίποντο» Οντ Γκρένλαντ και Στρόμμεν

Από τη Νορβηγία έχουμε επιλέξει δύο «Άσσους». Αρχικά το δυνατό σημείο έρχεται από τη Β’ κατηγορία και είναι η νίκη της Στρόμμεν με αντίπαλο την Ουλενσάκερ σε απόδοση 2.00. Παρά τις κακές επιδόσεις μακριά από την έδρα της, κατάφερε να πάρει έναν βαθμό εκτός με την Χοντ (1-1) και να είναι σαφώς ικανοποιημένη. Σε έναν αγώνα του οποίου το πρώτο μέρος ήταν κακό, βρέθηκε να χάνει στο 60', όμως αντέδρασε καλά και ισοφάρισε δέκα λεπτά μετά. Καλό αποτέλεσμα ακολούθησε και στο Κύπελλο, αφού δεν είχε πρόβλημα να νικήσει 3-0 της Ασκερ για τον δεύτερο γύρο και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Δεν έχει χάσει ποτέ από την Ουλενσάκερ σε 8 αγώνες πρωταθλήματος (4 νίκες, 4 ήττες) ανεξαρτήτου έδρας. Από την Α’ Νορβηγίας θα πάμε με τον «Άσσο» της Οντ Γκρένλαντ κόντρα στη Λίλεστρομ που πληρώνει απόδοση 1.80.

«Άσσος» η Ασιρίσκα κόντρα στη Λιούνγκσκιλε

Περνάμε στη Σουηδία όπου μετράμε ένα σερί 4/4 από τις 7 Μαΐου και σήμερα για να το διευρύνουμε επιλέξαμε τον «Άσσο» της Ασιρίσκα κόντρα στη Λιούνγκσκιλε σε απόδοση 2.10. Κόντρα στη μέχρι τώρα απόδοση των γηπεδούχων θα επιλέξουμε τον «Άσσο» προσδοκώντας αναγέννηση της Ασιρίσκα και βασιζόμενοι στην καλή παράδοση που έχει με αντίπαλο τη Λιουγκσκιλε. Συγκεκριμένα έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με τη Λιούνγκσκιλε.

Προσεκτικές οι Πιστόια και Καζέρτα στην αρχή

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου από την Ιταλία ξεχωρίζει η αναμέτρηση Πιστόια – Καζέρτα. Αρχικά επιλέγουμε το Under 72.5 στο στοίχημα «Σύνολο πόντων πρώτου ημιχρόνου» σε απόδοση 1.90 και εν συνεχεία πάμε με το Β’ ημίχρονο στο στοίχημα «ημίχρονο με τους περισσότερους πόντους» που πληρώνει επίσης 1.90. Οι δυο σημερινοί αντίπαλοι κυνηγούν την όγδοη θέση που δίνει εισιτήριο στα πλέι-οφ. Αυτή τη στιγμή η Καζέρτα βρίσκεται εκεί με μία νίκη διαφορά και έχει και το μικρό πλεονέκτημα της νίκης 80-74 στον πρώτο γύρο. Η Πιστόια, που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αν και νεοφώτιστη θέλει τα πλέι-οφ γιατί είναι σπουδαία ιστορία να δώσει δύο παιχνίδια στην έδρα της με την πρώτη Αρμάνι. Τα πλέι-οφ στην Ιταλία είναι στις τέσσερις νίκες οπότε αν τερματίσει όγδοη θα έχει σίγουρα δύο ματς στο Μιλάνο και δύο στην έδρα της. Τα οικονομικά οφέλη θα είναι μεγάλα. Για να μπει στα πλέι-οφ η Πιστόια πρέπει να νικήσει με επτά πόντους σήμερα ή να νικήσει απλά και συγχρόνως να ηττηθεί η Ρέτζιο Εμίλια στο Αβελίνο. Τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και μένει έξω η Καζέρτα. Οπότε η Καζέρτα δεν θα μπει στο γήπεδο για να κρατήσει την διαφορά αλλά για να κερδίσει γιατί δεν θα μπορούν να υπολογίσουν τι θα κάνει η Εμίλια. Η Καζέρτα έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα της λίγκας με 72.5 πόντους παθητικό ανά παιχνίδι. Η Πιστόια δέχεται 77.5 πόντους ανά παιχνίδι όμως αυτός ο μέσος όρος έχει γίνει 70 πόντοι στο σερί των τεσσάρων νικών. Ο αγώνας θα έχει κύριο χαρακτηριστικό την άμυνα. Οι ομάδες θα μπουν προσεκτικά και πιθανώς θα κάνουν κακό πρώτο ημίχρονο. Δεν επιλέγουμε το Under 145.5 γιατί υπάρχει η πιθανότητα βολών στο τέλος, ακόμα και παράτασης που θα αναζητήσει η Πιστόια αν βλέπει ότι δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Επιλογή το Under 72.5 στο ημίχρονο αφού αν μπουν προσεκτικά θα κάνουν μεγάλες επιθέσεις. Τελειώνει λοιπόν το 20λεπτο και μετά ας κάνουν ό,τι θέλουν. Επιλογή το Under 72.5 του ημιχρόνου.

Με το ίδιο σκεπτικό επιλέγουμε με ρίσκο και το ενδεχόμενο να μπουν περισσότεροι πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο από ότι στο πρώτο ημίχρονο. Αν επαληθευθεί το Under 72.5 του ημιχρόνου τότε στο δεύτερο ημίχρονο θα αλλάξει εντελώς η εικόνα του αγώνα λόγω της κρισιμότητας. Όποιος και αν είναι μπροστά στο σκορ, ο άλλος θα προσπαθήσει να μειώσει για να κατακτήσει τη νίκη. Οι βολές είναι σημαντικός παράγοντας του δευτέρου ημιχρόνου. Πάντα υπάρχει ρίσκο σε τέτοια στοιχήματα αλλά στο συγκεκριμένο ζεύγος υπάρχει λογική.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.