ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δυνατά με Γκινγκάμπ και Κάλμαρ

Βαδίζοντας προς το τέλος των περισσοτέρων πρωταθλημάτων η αγωνία για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τη μάχη του υποβιβασμού μεγαλώνει. Ο τίτλος του Πρωταθλητή σε λίγες χώρες δεν έχει βρει ακόμα κάτοχο. Συγκεκριμένα σε Αγγλία και Ισπανία, με τη Σίτι να τον έχει αγκαλιά στην Premier League και τις Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης να τον διεκδικούν μέχρι τέλους.

Δυνατός Άσσος η Γκινγκάμπ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Γκινγκάμπ με αντίπαλο την Τουλούζ σε απόδοση 1.80. Αήττητη η Γκινγκάμπ στα έξι τελευταία παιχνίδια της απέναντι στην Τουλούζ σε επίπεδο πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως έδρας (3-3-0). Το προηγούμενο Σάββατο κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας, επικρατώντας με 2-0 της Ρεν. Την Τετάρτη ταξίδεψε στο Μονακό και παρά την κόπωση κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας. «Ήταν ένας βαθμός αποδείξεων και… κουράγιου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της, Ζοκελίν Γκουβερνέκ. Άλλωστε, οι νεοφώτιστοι αν και τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στο Γιουρόπα Λιγκ, δε γνωρίζουν ακόμα αν θα βρίσκονται στη Ligue 1. Και αυτό διότι απέχουν δύο μόλις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη Σοσό. Θέλουν, λοιπόν, απόψε πάση θυσία τη νίκη, ενώ την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύουν στη Μασσαλία για να αντιμετωπίσουν τη Μαρσέιγ. Το θετικό για την Γκινγκάμπ είναι ότι το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκει τον καλό της εαυτό, έχοντας υποστεί μία μόλις ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (2-2-1), ενώ σήμερα είναι το πρώτο παιχνίδι που δίνει μπροστά στο κοινό της μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Επιστρέφουν στην αποστολή οι Μάρτινς-Περέιρα (ΑΜ 24/0) και Ντουνιαμά (ΕΠ 16/1).

Παίρνει το «τρίποντο» η Κάλμαρ

Από την Α’ Σουηδίας κρατάμε δυνατά τον «Άσσο» της Κάλμαρ με αντίπαλο τη Νόρκεπινγκ σε απόδοση 2.06. Εντυπωσιάζει η Κάλμαρ τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα ενώ διατηρεί πάντα επαφή με την κορυφή μιας και βρίσκεται στο -3 απ’ την πρωτοπόρο Μάλμε. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εκτός έδρας επιτυχίες της μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία, όμως στην έδρα της δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική έχοντας μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Παράλληλα διαθέτει την καλύτερη αμυντική επίδοση ως τώρα με πέντε γκολ παθητικό.

Νίκη για Βερόνα και Μπρέσια

Μεταφερόμαστε στην Ιταλία, όπου έχουμε επιλέξει δύο σημεία. Από τη Serie A πάμε με τον «Άσσο» της Βερόνα κόντρα στην Ουντινέζε σε απόδοση 2.10. Η Βερόνα έχει πετύχει 3+ γκολ στα τελευταία 3 εντός έδρας παιχνίδια. Η Ουντινέζε δεν έχει καμία νίκη στις 6 τελευταίες εξόδους. Η Βερόνα έπαιξε μεγάλο ματς με την Λάτσιο στο «Ολίμπικο», βρέθηκε να χάνει δύο φορές, ισοφάρισε και τις δύο και μάλιστα πήρε το προβάδισμα στο 83', όμως ισοφαρίστηκε στο 93' μετά από ανύπαρκτο πέναλτι και διπλή προσπάθεια του Μάρουρι (3-3). Η ισοπαλία την κράτησε πίσω στη μάχη για το Europa League και ο διευθυντής, Σολιάνο, είπε μετά το ματς. «Είναι φοβερό να σταματάς να ονειρεύεσαι από ένα λάθος του διαιτητή. Θα ήθελα πολύ να δω αν κάτι τέτοιο γινόταν ποτέ σε μεγάλη ομάδα. Στην Ιταλία μάλλον δεν αρέσουν τα παραμύθια». Η Βερόνα πλέον βρίσκεται στο -1 από την 6η θέση που φέτος βγάζει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των οπαδών μας για να συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο όνειρο. Θέλουμε να νικήσουμε την Ουντινέζε και θα περιμένουμε ευνοϊκά αποτελέσματα από τα άλλα ματς. Οι τιφόζι μπορούν να μας δώσουν ώθηση. Το σφάλμα του διαιτητή ήταν πολύ μεγάλο, θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά όμως είναι πολύ δύσκολο να το χωνέψουμε» είπε ο τεχνικός, Αντρέα Μαντορλίνι, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το αν θα ανανεώσει αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα το κάνει μόνο όταν επεκτείνει τη συνεργασία του ο Λούκα Τόνι.

Νίκη με DNB η Σαμπαντέλ

Περνάμε στη Β’ Ισπανίας όπου επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet (σ.σ: σε περίπτωση ισοπαλίας μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας) της Σαμπαντέλ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα Β’ σε απόδοση 1.90. Η 3η Μπαρτσελόνα Β δεν έχει δικαίωμα ανόδου, οπότε αυτή τη στιγμή παίρνει εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου και η 7η ομάδα του πίνακα. Παιχνίδι-πρόκληση το σημερινό για τη Σαμπαντέλ, στην προσπάθεια πλασαρίσματος στα πλέι οφ ανόδου. Οι γηπεδούχοι έχουν υποστεί μόνο μία ήττα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (2-1-1), με τους 51 βαθμούς να τους φέρνουν στο -2 από την προνομιούχο 7η θέση. Η σημερινή τους αντίπαλος μόνο εύκολη δεν είναι, όμως η αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα είναι διάχυτη. Άλλωστε η Σαμπαντέλ έχει συνδυάσει με νίκες τα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, παρουσιάζοντας και μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα μέσα στο «σπίτι» της. Εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφουν οι μέσοι Θιέρκολες και Ιντάλγκο. Μπήκε στην αποστολή ο μπακ Κλερκ, παρά τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε.

Clasico έξι μέρες πριν το Final-4, εκκίνηση στα πλέι-οφ της Γερμανίας

Πάμε στο Μπάσκετ όπου τα φώτα πέφτουν στο «κλάσικο» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επιλέγουμε το Over 157.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Οι δυο ομάδες προετοιμάζονται για το μεγάλο στόχο τους που είναι το Final-4 της Ευρωλίγκας. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ είναι ο ένας ημιτελικός της Ευρωλίγκας που διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 16 Μαΐου. Έξι μέρες πριν λοιπόν έχουν το βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι της ACB. Μονάχα βαθμολογικά είναι αδιάφορο γιατί κατά τα’άλλα κάθε αγώνας μεταξύ των συλλόγων Μπαρτσελόνα και Ρεάλ κρύβει μεγάλη αντιπαλότητα και αναδρομή στην ισπανική ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολύ καλό μπάσκετ απόψε από ίσως τις δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με τον ημιτελικό του Final-4 να πλησιάζει κανείς από τους δύο προπονητές δεν θα θελήσει να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι σχεδιάζει. Επιπλέον δεν υπάρχει λόγος να κουραστούν οι παίχτες με υπερπροσπάθεια στην άμυνα. Πιθανότατα θα δούμε ένα γρήγορο παιχνίδι ε πάρα πολλά φάουλ. Γενικά οι διαιτητές στην Ισπανία σε ντέρμπι μεταξύ αυτών των σφυρίζουν κάθε επαφή για να μην έχει κανείς παράπονο.Οπότε η απουσία άμυνας και το ταλέντο των ρόστερ μας ωθούν στο Over 157.5. Πάντα υπάρχει και η πιθανότητα ενός μεγάλου τετάρτου δεκαλέπτου αν το ματς είναι κλειστό οπότε αναμονή και για το live. Από τα πλέι οφ της Γερμανίας που αρχίζουν σήμερα κρατάμε το -6.5 της Όλντενμπουργκ με αντίπαλο τη Βόννη σε απόδοση 1.90.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1. Δείτε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σημερινό Διαγωνισμό Τραγουδιού στην κατηγορία Στοίχημα Eurovision2014.