ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με κάλυψη ο Παναθηναϊκός, δε χάνει η Γουέστ Μπρομ

Ένα αρκετά «πλούσιο» μεσοβδόμαδο κουπόνι έχουμε στα χέρια μας. Τα πλέι οφ στη Σούπερλιγκ συνεχίζονται σήμερα με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής, ενώ δράση υπάρχει σε Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία, αλλά και τη Σκανδιναβία. Στο Μπάσκετ, το ενδιαφέρον μας θα επικεντρωθεί στο δεύτερο τελικό του Eurocup ανάμεσα στην Ούνιξ Καζάν και τη Βαλένθια

«Περνάει» από την Τρίπολη ο ΠΑΟ

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τα πλέι οφ της Σούπερλιγκ και τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός με την επιλογή μας να είναι το 2DNB σε απόδοση 1.90 (το ποντάρισμά μας επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας).  Ο κερδισμένος των πλέι οφ είναι μέχρι στιγμής ο Αστέρας Τρίπολης, που απ' το πουθενά βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Έπειτα απ' την εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, οι Αρκάδες επικράτησαν του Ατρομήτου και έφτασαν τους 4 πόντους, όσους έχει και ο σημερινός αντίπαλος, Παναθηναϊκός. Έπειτα μάλιστα και απ' την αφαίρεση πόντων στον ΠΑΟΚ, τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τη ομάδα της Πελοποννήσου. Ματς "κλειδί" στην παρουσία του στα πλέι οφ είναι το σημερινό για τον Παναθηναϊκό, έπειτα απ' τα νέα δεδομένα που έφερε η τιμωρία του ΠΑΟΚ. Αν οι πράσινοι φύγουν νικητές απ' την Τρίπολη, τότε αυτομάτως -με βάση το σενάριο ότι ο Ατρόμητος δε θα κερδίσει στην Τούμπα- θα έχουν τουλάχιστον τρεις πόντους απόσταση απ' τη δεύτερη θέση και ενώ το πρόγραμμα τους φέρνει δύο σερί εντός έδρας ματς με Αστέρα και Ατρόμητο. Πάρα πολύ σημαντικό το ματς, το επεσήμανε και ο ίδιος ο Γιάννης Αναστασίου και θεωρούμε ότι οι «πράσινοι» έχουν απόψε τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Δε χάνει η Γουέστ Μπρομ

Επόμενη πρόταση από την Πρέμιερ Λιγκ και το «Χ2» σε απόδοση 1.85 στο παιχνίδι Σάντερλαντ – Γουέστ Μπρομ. Αήττητη η Γουέστ Μπρομ στην τελευταία οκτάδα αγώνων της με τη Σάντερλαντ, με επτά νίκες και μία ισοπαλία (όλα τα ματς για Πρέμιερ Λιγκ). Αυτή τη στιγμή η Σάντερλαντ βρίσκεται στη 17η θέση με 35 βαθμούς, στο +2 από τη 18η Νόριτς. Το γεγονός ότι υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τα «καναρίνια» (καλύτερη διαφορά γκολ) της... δίνει σήμερα το δικαίωμα να σωθεί ακόμα και με ισοπαλία. Βέβαια, οι «μαυρόγατες» μετρούν μόνο μία νίκη στα τελευταία πέντε εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (1-1-3). Η Γουέστ Μπρομ μπορεί να μπήκε σε περιπέτειες, με την άσχημη απόδοση σε μεγάλο μέρος του δεύτερο γύρου, όμως ο στόχος τελικά επετεύχθη. Η Γουέστ Μπρομ έχει ήδη «κλειδωμένη» την παρουσία της στην ερχόμενη Πρέμιερ Λιγκ (βρίσκεται στο +3 από τη Νόριτς και υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία), με το έργο του Πέπε Μελ να κρίνεται εν τέλει επιτυχημένο (ανέλαβε στο μέσο της σεζόν την ομάδα, αντικαθιστώντας τον Στιβ Κλαρκ). Οι «μπάγκις» έχουν συνδυάσει με ήττες τις 2/3 τελευταίες αγωνιστικές, όμως «τρέχουν» σερί 3-2-3 στις τελευταίες οκτώ.

Γκινγκάμπ με χάντικαπ

Συνεχίζουμε με τη Γαλλία και την αναμέτρηση Μονακό – Γκινγκάμπ, με την επιλογή μας να είναι η Γκινγκάμπ με χάντικαπ +1 σε απόδοση 1.90 (το στοίχημα μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Γκινγκάμπ. Αν Γκινγκάμπ ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας). Η Μονακό μετά την ισοπαλία της Λιλ με την Μπαστιά (1-1) την Παρασκευή (2/5) εξασφάλισε μαθηματικά τη 2η θέση και την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρατάσσεται βαθμολογικά αδιάφορη στη σημερινή αναμέτρηση, με τις ελπίδες της για κατάκτηση του τίτλου να είναι μηδαμινές, έχοντας οκτώ βαθμούς λιγότερους από την Παρί Σεν Ζερμέν, με τρία ματς (μαζί με το σημερινό) να απομένουν για το φινάλε. Παράλληλα, το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό στους Μονεγάσκους, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από τον πάγκο της. Στον αντίποδα, στον… έβδομο ουρανό βρίσκεται η Γκινγκάμπ, καθώς το Σάββατο κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας της επικρατώντας στον τελικό 2-0 της Ρεν. Τώρα, βέβαια, καλείται να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα του πρωταθλήματος, στο οποίο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Βαλενσιέν, με τη νίκη της αυτή να βάζει τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων. Θα παλέψει σήμερα το παιχνίδι, με την απόστασή της από τη ζώνη του υποβιβασμού να είναι ένας μόλις βαθμός.

Στηρίζουμε Κάλμαρ

Φινάλε με ένα «δυνατό» προγνωστικό από τη Σουηδία και το ματς Τζουγκάρντεν – Κάλμαρ, στο οποίο θα πάμε με το «Χ2» σε απόδοση 2.00. Η φετινή Κάλμαρ δείχνει πραγματικά έτοιμη για πολύ μεγάλα πράγματα και δεν είναι τυχαίο ότι στα σουηδικά ΜΜΕ κάνουν λόγο και για την ομάδα που θα κοντραριστεί με Μάλμε και Γκέτεμποργκ για τον τίτλο, χωρίς ν’ αποκλείεται να είναι αυτή που θα τον χαρεί! Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Allsvenskan, ενώ διαθέτει την καλύτερη αμυντική επίδοση με πέντε γκολ παθητικό και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει και σήμερα το σερί της.

Με το μομέντουμ και την Ούνιξ

Στο Μπάσκετ, η πρότασή μας είναι η Ούνιξ Καζάν με χάντικαπ -6.5 πόντους στο δεύτερο τελικό του Eurocup κόντρα στη Βαλένθια. Στον πρώτο τελικό του Eurocup η Βαλένθια έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου επικρατώντας στην έδρα της με 80-67.  Το τέταρτο δεκάλεπτο του πρώτου αγώνα κρίνει πολλά για την έκβαση του αποψινού δεύτερου τελικού. Αν δεν χαλάρωνε τόσο η Βαλένθια ή αν το πούμε διαφορετικά, αν δεν δούλευαν για πρώτη φορά μέσα στον αγώνα τα αμυντικά συστήματα του κόουτς Τρινκιέρι ο σημερινός δεύτερος τελικός θα ήταν ο πιο αδιάφορος, ο πιο βαρετός τελικός της ιστορίας. Τώρα η Ούνιξ έχει ελπίδες γιατί μιλάμε για μια σπουδαία ομάδα έφτασε στους τελικούς με μία μόνο ήττα και γενικά είναι φτιαγμένη για Ευρωλίγκα. Η Βαλένθια είναι πανίσχυρη και δεν θα πάει να υπερασπιστεί την διαφορά των 13 πόντων αλλά για να κερδίσει τον αγώνα. . Το μομέντουμ είναι ξεκάθαρα με τη ρωσική ομάδα. Είναι σε θέση να καταφέρει να κάνει διαφορά έτσι ώστε να κυνηγήσει το +14 μέχρι το τέλος του αγώνα. Με την πιθανότητα να παίξει πολύ σκληρή άμυνα υπάρχει πάντα η επιλογή ενός δεύτερου Under αυτή την φορά Under 149.5. Όμως το αποφεύγουμε γιατί αν το σκορ είναι κοντά στους 13 πόντους διαφορά στο τέλος θα έχουμε πολλές βολές και πάντα παίζει και η παράταση. Επιλογή μας είναι η Ούνιξ -6.5. Το πλεονέκτημα των 6.5 πόντων που προσφερόταν στην Βαλένθια ήδη έχει αρχίσει να ανεβαίνει αφού ο κόσμος πιστεύει στην ανατροπή του πρώτου αγώνα. Ίσως δούμε κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στα παιχνίδια της Βαλένθια με την Κίμκι για την φάση των 16. Τότε η Βαλένθια είχε νικήσει 75-59 εντός έδρας και έχασε 82-97 στη Μόσχα δηλαδή προκρίθηκε οριακά. Πάμε λοιπόν με το μομέντουμ και την Ούνιξ -6.5. 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis, Formula 1. Μάθετε πρώτοι πως διαμορφώνονται οι αποδόσεις των κομμάτων στη νέα κατηγορία Εκλογές Στοίχημα.