ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκη για ΠΑΟ, κρατάνε Μπελενένσες και Εβιάν

Η 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερλιγκ αλλά και το ντέρμπι του Μιλάνου ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ ξεχωρίζουν σήμερα από το πρόγραμμα αγώνων. Βέβαια ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις διεξάγονται σε όλα τα πρωταθλήματα, με το ισπανικό και το αγγλικό να έχουν τη «μερίδα του λέοντος» μια και η υπόθεση τίτλος εκεί δεν έχει «καθαρίσει» ακόμα.

Στην Ελλάδα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ «διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους» λίγες μέρες μετά τον τελικό Κυπέλλου, όπου το «τριφύλλι» με εκπληκτικό ποδόσφαιρο επικράτησε με 4-1 του «δικεφάλου». Στο άλλο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος ψάχνουν το πρώτο «τρίποντο» στο μίνι πρωτάθλημα. Στην Ιταλία η Νάπολι είναι από χθες η κάτοχος του Kυπέλλου, καθώς επικράτησε με 1-3 της Φιορεντίνα, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από αιματηρά επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων. Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα με γκολ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Χετάφε, αφήνοντας έτσι Ρεάλ και Ατλέτικο να παλεύουν εκτός από τον τίτλο του Champions League και για αυτόν της Primera Divison. Στην Αγγλία η Σίτι αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Έβερτον πήρε μία πολύτιμη νίκη και βρίσκεται αγκαλιά με το τρόπαιο. Σήμερα παίζουν Άρσεναλ και Τσέλσι, ενώ αύριο η Λίβερπουλ για να μείνει… ζωντανή στο «κυνήγι» του τίτλου πρέπει να περάσει με νίκη από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Νίκη πάση θυσία για την Μπελενένσες

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το Χ2 της Μπελενένσες κόντρα στην Εστορίλ σε απόδοση 1.80. Η Μπελενένσες «καίγεται» πραγματικά για το διπλό στο σημερινό ματς. Η αποστολή της δεν είναι εύκολη, όμως η ανάγκη για βαθμοθηρία «σκεπάζει» οτιδήποτε άλλο. Οι πρωτευουσιάνοι έχουν πετύχει δύο τρίποντα στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, ενώ το περασμένο σαββατοκύριακο στάθηκαν αρκετά καλά στην εντός έδρας ήττα από τη συμπολίτισσα Σπόρτινγκ. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εύθραυστο +1 από την Πάκος Φερέιρα, που σηματοδοτεί τη ζώνη του υποβιβασμού. Οπότε με διπλό στο σημερινό ματς και ταυτόχρονα ήττα της Πάκος «κλειδώνουν» την παραμονή. Στην αντίθετη περίπτωση, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Εξέτισε και επιστρέφει ο επιθετικός Ντεΐβερσον.

Νικητής και πάλι ο Παναθηναϊκός

Από τα πλέι οφ της Σούπερλιγκ κρατάμε τον «Άσσο» του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ σε απόδοση 2.04. Με το μέρος του έχει ο Παναθηναϊκός τη συνολική παράδοση των εντός έδρας αγώνων με τον ΠΑΟΚ. Οι πράσινοι μετρούν 44 νίκες, 14 έληξαν ισόπαλα, ενώ 5 φορές κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Το «τριφύλλι» μάλιστα προέρχεται από 3 σερί νίκες επί του «δικεφάλου». Μάλιστα η ομάδα του Αναστασίου είναι αήττητη στα τελευταία 11 εντός έδρας ματς, κέρδισε τα 10 εξ' αυτών για όλες τις διοργανώσεις. Δέχτηκε γκολ στα τελευταία 5/7 παιχνίδια. Μεγάλος πρωταγωνιστής φέτος ο Μάρκους Μπέργκ που κόντρα στον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει φέτος 4 φορές. Με όπλο την συντριπτικά υπέρ του παράδοση, τόσο ανέκαθεν, όσο και προσφάτως, ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει σήμερα τον ΠΑΟΚ και να πάρει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ. Οι πράσινοι δεν ξεκίνησαν όπως θα περίμεναν στη μίνι διαδικασία των έξι αγώνων, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι εκτός έδρας 1-1 με τον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτεροι και είχαν καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ειδικά στο δεύτερο μέρος. «Δεν είμαι ικανοποιημένος, έπρεπε να κερδίσουμε», είπε ο Γιάννης Αναστασίου. Σήμερα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, μόλις 8 ημέρες μετά την επιβλητική του επικράτηση στον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ, όπου «έλαμψε» το άστρο του Μάρκους Μπεργκ. Οι πράσινοι αναζητούν τη νίκη που θα τους πάει στους 6 πόντους και ενδεχομένως να τους φέρει στην κορυφή (ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα στην Τρίπολη). «Είναι διαφορετικό παιχνίδι, γιατί είναι πλέι οφ και υπάρχει ένας άλλος στόχος, ο οποίος είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από την άλλη ο ΠΑΟΚ σίγουρα θέλει να δείξει ότι η εικόνα του στον τελικό του Κυπέλλου ήταν διαφορετική. Θα έχει και κάποιους παίκτες, οι οποίοι επανέρχονται, αλλά είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δυστυχώς στο Περιστέρι θεωρώ ότι «πετάξαμε» δύο βαθμούς με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε, αλλά νομίζω ότι όσο υπάρχουν παιχνίδια και η απόσταση είναι κοντά, θα έλεγα ότι όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε φαβορί», εξήγησε ο Γιάννης Αναστασίου. Πλήγμα η απουσία του Αμπέιντ, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Μπεργκ, που έκατσε στον πάγκο στον αγώνα με τον Ατρόμητο για να ξεκουραστεί.

Διπλό με κάλυψη η Εβιάν

Από τη Γαλλία επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet της Εβιάν με αντίπαλο τη Ρεμς σε απόδοση 2.05. Αήττητη η Εβιάν στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια κόντρα στη Ρεμς ανεξαρτήτως έδρας (2-2-0). Από την άλλη πλευρά η γηπεδούχος Ρεμς έχει δεχθεί ένα τουλάχιστον γκολ και στα δέκα τελευταία παιχνίδια της για τη Ligue 1. Σε καθόλου καλή κατάσταση δε βρίσκεται η Ρεμς, κάτι το οποίο αποδείχθηκε και την προηγούμενη αγωνιστική, όταν ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από τη Νις. Με το αποτέλεσμα αυτό συμπλήρωσε οκτώ παιχνίδια μακριά από τις νίκες, με τον απολογισμό της να αποτελείται από πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Πλέον είναι αδιάφορη βαθμολογικά, σε αντίθεση με την Εβιάν που παλεύει για την παραμονή της. Οι φιλοξενούμενη ομάδα είχε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο στάθηκε αρκετά καλά, παρότι γνώρισε ισάριθμες ήττες από Σεντ Ετιέν με 1-2 εντός έδρας και από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 εκτός. Τα αποτελέσματα αυτά έβαλαν τέλος σε ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων στους οποίους μετρούσε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.Στόχος της σήμερα είναι να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, απέχοντας αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο δεξιός μπακ Αμπνταλά (ΑΜ 8/0) που αναμένεται να πάρει θέση στη βασική ενδεκάδα.

Κρατάει η Τέρεκ Γκρόζνι μέσα στην έδρα της Ανζί

Περνάμε στη Ρωσία όπου έχουμε ξεχωρίσει τον αγώνα Ανζί – Τέρεκ Γκρόζνι και θα πάμε με το Χ2 σε απόδοση 2.00. «Φιλί ζωής» ήταν γι’ αυτή η νίκη με 1-0 εντός έδρας επί της Ντιναμό Μόσχας που την έβγαλε έπειτα από αρκετό καιρό απ’ την «επικίνδυνη ζώνη» και πλέον βρίσκεται στο +1 απ’ τις θέσεις των πλέι άουτ, ενώ έχει αποφύγει και μαθηματικά τον απ’ ευθείας υποβιβασμό. Στόχος της πλέον είναι να μην μπλέξει με τους αγώνες μπαράζ για τη σωτηρία της και να «καθαρίσει» σ’ αυτές τις τρεις αγωνιστικές την κατάσταση μιας και το σκηνικό στην «ουρά» αλλάζει συνεχώς.

Νίκη για Μιραντές

Από τη Β’ Ισπανίας επιλέγουμε τον «Άσσο» της Μιραντές με αντίπαλο τη Σαμπαντέλ σε απόδοση 2.05. Ο νικητής της σημερινής μάχης (αν υπάρξει) βάζει... πλώρη για τα πλέι οφ ανόδου. Στον αντίποδα, ο ηττημένος είναι αναγκασμένος να... κοιτάζει προς τα κάτω. Η γηπεδούχος Μιραντές είναι αυτή τη στιγμή 12η με 48 βαθμούς, στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -5 από τη ζώνη των πλέι οφ. Έχει υποστεί μόνο μία ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (3-1-1), ενώ έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της (4-1-1). Παράλληλα, με σημερινό τρίποντο προσπερνά την αντίπαλό της, αλλά και τη Λούγκο (αμφότερες στο +2).

Μάχες για τα πλέι-οφ σε Ισπανία και Ιταλία

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου από τα μεσημεριανά παιχνίδια στην Ισπανία κρατάμε το -10.5 της Μπανταλόνα με αντίπαλο τη Μούρθια σε απόδοση 1.87 και το -8.5 της Γκραν Κανάρια κόντρα στη Φουενλαμπράδα που πληρώνει απόδοση 1.90. Από την Ιταλία τώρα αρχικά επιλέγουμε το +3.5 Πιστόια στον αγώνα κόντρα στην Μπολόνια σε απόδοση 1.95, ενώ πάμε και με το χάντικαπ της Ντιναμό Σάσσαρι (+8.5) κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο σε απόδοση 1.80. Η σίγουρη πρώτη της κανονικής περιόδου Αρμάνι περιμένει το τέλος της κανονικής περιόδου και την έναρξη των πλέι-οφ. Με ρεκόρ 23-5 απέχει τέσσερις νίκες από τις Καντού και Σιένα οπότε είναι εντελώς αδιάφορη. Στην Αρμάνι επικρατεί απογοήτευση για τον αποκλεισμό της ομάδας από το Final-4 της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στην έδρα της και ιδιαίτερα για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός αυτός από τη Μακάμπι δηλαδή με δύο ανατροπές στο πρώτο και τέταρτο παιχνίδι. Στον αγώνα που «χρωστούσε» με την Αβελίνο νίκησε 94-92 στην παράταση (κανονικός αγώνας 79-79). Η Σάσσαρι υπέστη άσχημη ήττα εντός από την Καζέρτα με 92-95 σε έναν αγώνα που έπεσε θύμα του δικού της τρόπου παιχνιδιού, το αδιανόητα γρήγορο μπάσκετ. Έτσι παραμένει στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 17-11, μία νίκη πίσω από την τέταρτη Μπρίντιζι. Απόψε η Αρμάνι παίζει μόνο για το γόητρο και ίσως μία μίνι-εκδίκηση αφού η Σάσσαρι είχε επικρατήσει 82-80 στο ίδιο γήπεδο στον προημιτελικό του Final-8 του κυπέλλου Ιταλίας και πέταξε έξω από τη συνέχεια το φαβορί. Βαθμολογικά η Σάσσαρι έχει το ενδιαφέρον αφού θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την είσοδο στην τετράδα. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπρίντιζι και θα χρειάζεται σκέτη νίκη εφόσον ηττηθεί σήμερα η Μπρίντιζι από την Πέζαρο (εξαιρετικά απίθανο) ή νίκη με 9 πόντους διαφορά εφόσον νικήσει σήμερα η Μπρίντιζι. Επομένως θέλει νίκη σήμερα η Σάσσαρι και την τελευταία αγωνιστική θα δει τα σενάρια που τη στέλνουν στην τετράδα. Το ότι έχασε εντός από την Καζέρτα δε σημαίνει τίποτα. Η Σάσσαρι είναι ομάδα ρυθμού και δεν βασίζεται σε φόρμα εβδομάδων. Πάει σήμερα λοιπόν για την έκπληξη ανάλογη εκείνης που πέτυχε στον προημιτελικό κυπέλλου. Επιλέγουμε το +8.5 της Σάσσαρι.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.