ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Περνάει από το Λίβερπουλ η Σίτι, κερδίζει η Οσασούνα

Σε φουλ αγωνιστικούς και στοιχηματικούς ρυθμούς κινούμαστε σήμερα με ένα πολύ ενδιαφέρον και «γεμάτο» κουπόνι στα χέρια μας. Μεγάλα ματς το Σάββατο ανά την Ευρώπη, με το σούπερ παιχνίδι στην Αγγλία ανάμεσα στην Έβερτον και τη Μάντσεστερ Σίτι να ξεχωρίζει. Έχουμε, παράλληλα, πλήρη δράση σε Γερμανία και Ολλανδία, μεταξύ άλλων, αλλά και τελικούς Κυπέλλου και Ιταλία και Γαλλία.

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από την Πρέμιερ Λιγκ και τον αγώνα Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι με την επιλογή μας να είναι το «Διπλό» σε απόδοση 1.80. Τα πράγματα είναι απλά για τη Σίτι... Με νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια (πέρα από το σημερινό υπάρχει το μεσοβδόμαδο εξ αναβολής με την Άστον Βίλα και το εντός έδρας με τη Γουέστ Χαμ της τελευταίας αγωνιστικές) οι «πολίτες» κατακτούν τον τίτλο, επωφελούμενοι από την καλύτερη διαφορά γκολ σε σχέση με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ (+58 έναντι +50). Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι αυτή τη στιγμή 3η με 77 βαθμούς, στο -1 από την Τσέλσι και στο -3 από τη Λίβερπουλ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν δεχθεί μόνο μία ήττα στα τελευταία 11 ματς πρωταθλήματος (7-3-1), ενώ παράλληλα έχουν υποστεί μόνο μία ήττα στις τελευταίες 12 εξόδους για την Πρέμιερ Λιγκ (8-3-1).

Ο Πελεγκρίνι θα υιοθετήσει λογικά φουλ επιθετικό σχήμα, με τους Τζέκο και Αγουέρο να ξεκινούν από την αρχή ως ζευγάρι στη «γραμμή κρούσης». Παράλληλα, υπάρχουν κάποιες ελπίδες να προλάβει το σημερινό κρίσιμο ματς ο Νταβίντ Σίλβα. Η γηπεδούχος Έβερτον έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις δύο ήττες στην τελευταία τριάδα αγώνων πρωταθλήματος (εντός έδρας από Κρίσταλ Πάλας, εκτός έδρας από Σαουθάμπτον), με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -4 από την 4η Άρσεναλ και να «παίζει» με σαφές μειονέκτημα στο... παιχνίδι της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, αν οι «κανονιέρηδες» κερδίσουν αύριο, χάνεται οριστικά κάθε ελπίδα για... σεντόνι.

Κερδίζει η Οσασούνα

Η επόμενη πρόταση από το προκύπτει από την Ισπανία και τον αγώνα Οσασούνα – Θέλτα στον οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.90. Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι του «Σαντάρ», με την Οσασούνα να «καίγεται» για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Αιτία... το εύθραυστο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, που δεν αφήνει τους Βάσκους να κοιμούνται ήσυχοι. Το σύνολο του Χάβι Γκράθια διανύει περίοδο σαφούς ντεφορμαρίσματος, όντας χωρίς νίκη στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές (0-2-1) και μετρώντας μόλις ένα τρίποντο στις τελευταίες δέκα (1-3-6). Παράλληλα, η Οσασούνα αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της (0-3-2), στοιχείο που αυξάνει ακόμα περισσότερο το άγχος ενόψει της σημερινής μάχης. Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στο γεγονός ότι η Θέλτα είναι εντελώς αδιάφορη, καθώς έχει «κλειδωμένη» την παραμονή.

Οι «βιόλα» του Κύπελλο

Συνέχεια με τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα στη Φιορεντίνα με τη Νάπολι, με την επιλογή μας να είναι η κατάκτηση από τη Φιορεντίνα σε απόδοση 2.25. Για τη Φιορεντίνα, είναι η πρώτη παρουσία της σε τελικό Coppa Italia μετά τη σεζόν 2000-01 όταν και επικράτησε της Πάρμα και κατέκτησε τον τίτλο. Σε περίπτωση που το κάνει και τώρα θα φτάσει τις 7 κούπες και θα βρεθεί στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας μετά τις Γιουβέντους-Ρόμα που έχουν από 9. Μεγάλο πλήγμα η τιμωρία του Χουάν Κουαδράδο που βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση, όμως επιστρέφει ο Τζουζέπε Ρόσι, ο οποίος είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί σαν αλλαγή. Η Νάπολι, από την άλλη, θέλει όπως είναι φυσιολογικό να κλείσει με τίτλο τη σεζόν, η οποία θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα αν και πρόσφατα ο πρόεδρος, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, δήλωσε ότι βάσει των αλλαγών που έγιναν σε παίκτες και προπονητή είναι «ικανοποιημένος». Η Νάπολι έχασε στην τριπλή ισοβαθμία την πρόκριση στους «16» του Champions League και από την Ρόμα τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Αν το κατακτήσει θα είναι ο 5ος τίτλος στη διοργάνωση στην οποία είχε πανηγυρίσει και το 2012 όταν είχε νικήσει στον τελικό την Γιουβέντους.

«Κούπα» η Γκινγκάμπ

Επόμενη επιλογή και πάλι από έναν τελικό, αυτή τη φορά του Κυπέλλου Γαλλίας ανάμεσα στη Ρεν και την Γκινγκάμπ, με την πρότασή μας να είναι η κατάκτηση από την Γκινγκάμπ σε απόδοση 2.20. Η Γκινγκάμπ έχει κερδίσει ήδη δύο φορές φέτος τη Ρεν στο πρωτάθλημα, με 2-0 τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Παράλληλα, οι δυο τους συναντήθηκαν και στον τελικό του 2009 με την Γκινγκάμπ, που τότε αγωνιζόταν στη Ligue 2, να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας 2-1, ενώ η Γκινγκάμπ στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους επίσημα παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Δείχνει, λοιπόν, ότι έχει πάρει τον «αέρα» της Ρεν και θεωρούμε ότι έχει τον πρώτο λόγο για να σηκώσει την «κούπα», με τον προπονητή της, Ζοκελίν Γκουβερνέκ, να δηλώνει: «Η Ρεν έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι και η νίκη θα κριθεί στις λεπτομέρειες». Στα ημιτελικά, βέβαια, να σημειωθεί ότι η ομάδα του έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε τη Μονακό με 3-1 στην παράταση.

Δε χάνει η Ολίμπο

Φινάλε από τη Λατινική Αμερική. Αρχικά από την Αργεντινή και το «Χ2» σε απόδοση 2.10 στο Ροζάριο Σεντράλ – Ολίμπο.  "Χρυσό" βαθμό πήρε η Ολίμπο στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ρίβερ κι έκανε ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής. Σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα για την Ολίμπο, η οποία έπαιξε πιο ψυχωμένα από την αντίπαλό της και διεύρυνε στις τέσσερις αγωνιστικές το αήττητο σερί της, διάστημα όπου έχει δεχτεί και μόλις δύο τέρματα και θεωρούμε ότι σήμερα, τουλάχιστον, δε θα χάσει.

Με το κίνητρο του Πανελευσινιακού

Από το κουπόνι του Μπάσκετ έχουμε ξεχωρίσει τον αγώνα Πανελευσινιακός - ΑΕΝΚ Δημούλας με την επιλογή μας να είναι ο Πανελευσινιακός με χάντικαπ -4 πόντοι σε απόδοση 1.82. Ο Πανελευσινιακός κρατάει την τύχη του στα χέρια του την τελευταία αγωνιστική. Με ρεκόρ 7-18 ισοβαθμεί στις τρεις τελευταίες θέσεις της Α1 με τους Ηλυσιακό και Ίκαρο αλλά επικρατεί στην τριπλή ισοβαθμία. Από την άλλη η ΑΕΝΚ, που έχει ρεκόρ 13-12 και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, σήμερα θα μάθει την τελική της θέση στην οκτάδα και ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στην προημιτελική φάση των πλέι-οφ. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Πανελευσινιακός δεν τα κατάφερε στην Δράμα και ηττήθηκε 68-81 ενώ η Κηφισιά υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και ήταν εξαιρετικά μαχητική χάνοντας τελικά 67-75.

Συνήθως στην Ελλάδα, στα ομαδικά αθλήματα, βλέπουμε να επικρατεί το κίνητρο. Ο Πανελευσινιακός θέλει οπωσδήποτε νίκη ώστε να μην τον ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Ηλυσιακός ή ο Ίκαρος. Η ΑΕΝΚ θα τερματίσει ή πέμπτη ή έκτη και δεν μπορούμε να μπούμε σε σενάρια ποιον αντίπαλο προτιμούν, τον Πανιώνιο ή τον ΠΑΟΚ. Στηρίζουμε το κίνητρο επιβίωσης και ποντάρουμε στην ομάδα της Ελευσίνας με χάντικαπ -4. Δεν χρειάζεται διαφορά αλλά ίσως η προσπάθεια νίκης να τους φέρει από νωρίς μπροστά ώστε να καθαρίσουν χωρίς άγχος. Έτσι να καλύψουν μια διαφορά τεσσάρων πόντων. Επιλογή λοιπόν Πανελευσινιακός -4.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1 και ενημερωθείτε μέσω του livescore μας για τα αποτελέσματα των αγώνων.