ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μεγάλη μάχη στο ΟΑΚΑ, ΠΑΟ για κατάκτηση

Ο μεγάλος τελικός του ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδος τραβάει σήμερα όλα τα βλέμματα του φίλαθλου κοινού. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τον τίτλο και τη συμπεράσταση περίπου 20.000 οπαδών ο καθένας σε ένα γήπεδο «φρούριο». Κατά τα άλλα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μάχες σε Premier League, Bundesliga, Primera Division και Ligue One, ενώ δράση υπάρχει σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα σε Ευρώπη και Αμερική.

Στο 1.85 η κατάκτηση κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με την πρόταση της ημέρας που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό σε απόδοση 1.85 στην αδειοδοτημένη εταιρεία Stoiximan. Ο Παναθηναϊκός μετρά 17 κατακτήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας (η τελευταία το 2010), έναντι 4 του ΠΑΟΚ (η τελευταία το 2003). Η μεγάλη ώρα για την πρώτη φετινή κούπα εντός συνόρων έφτασε. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, με αμφότερους να προσβλέπουν στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου. Οι «ασπρόμαυροι» διεκδικούν το πρώτο τους τρόπαιο επί ημερών Ιβάν Σαββίδη, με τον Ελληνορώσο επιχειρηματία να επιθυμεί να φέρει «άνεμο πρωταθλητισμού» στην Τούμπα. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ απώλεσε τελικά το πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του και θα ξεκινήσει στα πλέι οφ με ίσους βαθμούς (2) με τους Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Βέβαια, τα πλέι οφ μπορούν να... περιμένουν, καθώς το βλέμμα είναι αποκλειστικά στραμμένο στο σημερινό τελικό. Ένα ματς, στο οποίο ο «Δικέφαλος» θα έχει τη στήριξη περισσότερων από 22.000 οπαδών του, οι οποίοι θα φτάσουν στο ΟΑΚΑ με κάθε μέσο από όλα τα σημεία της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αυτές οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε έναν τελικό μετά από 37 χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα κατακτήσουμε το τρόπαιο. Είμαστε μία ομάδα μεγάλη που στερείται τίτλους. Πλέον έχουμε έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο και ελπίζουμε από αύριο να γίνει η αρχή για να πάρει και αυτός χαρά και να συνεχίσει να μεγαλώνει την ομάδα». Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γ.Χ. έχει καταλήξει σε διάταξη 4-3-3 για το σημερινό μεγάλο ματς, με τους Κάτσε και Λάζαρ να πλαισιώνονται στο χώρο του κέντρου από έναν εκ των Κίτσιου ή Νίνη. Στην επίθεση, θα τοποθετηθούν στις πτέρυγες οι Στοχ και Λούκας, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα είναι ο σέντερ φορ. Στο 3-0-2 το σερί του ΠΑΟΚ στην τελευταία πεντάδα αγώνων του σε όλες τις διοργανώσεις.

Τεράστια δίψα για την κατάκτηση του τροπαίου υπάρχει και στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού. Όχι τόσο γιατί το «τριφύλλι» στερείται τίτλων, όσο λόγω του γεγονότος ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε εξαρχής μεταβατική, με δεδομένα τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η διοίκηση του ΠΑΟ έδωσε τα «κλειδιά» στο Γιάννη Αναστασίου, τον οποίο «εφοδίασε» με μία πλειάδα ταλαντούχων (αλλά άπειρων) παικτών, πλαισιωμένων από ορισμένους έμπειρους (όπως οι Μπεργκ και Πράνιτς). Η αρχική αβεβαιότητα γρήγορα μετατράπηκε σε χαμόγελο και αισιοδοξία, με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να βλέπουν εντός του αγωνιστικού χώρου ένα δεμένο σύνολο, με συγκεκριμένους προσανατολισμούς και ισχυρή δόση αυτοπεποίθησης. Η παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου αποτελεί ήδη μία επιβράβευση για το τεχνικό τιμ και το έμψυχο δυναμικό, όμως ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει ισότιμα στο σημερινό ματς για την κατάκτηση της κούπας (έχοντας αποκλείσει τον ΟΦΗ στα ημιτελικά). Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, το «τριφύλλι» θα... εκκινήσει από την ίδια θέση με το «Δικέφαλο» και τον Ατρόμητο στα πλέι οφ, εξαργυρώνοντας το θετικό σερί των τελευταίων 11 αγωνιστικών (8-2-1). Ο Έλληνας τεχνικός δοκίμασε διπλό αγωνιστικό πλάνο για το σημερινό ματς (4-4-2 σε ρόμβο ή 4-4-1-1 με τους τέσσερις του κέντρου σε ευθεία), όμως μάλλον θα καταλήξει στην πρώτη λύση. Η μόνη θέση που φαίνεται να «παίζεται» είναι αυτή του παρτενέρ του Μπεργκ, την οποία διεκδικούν οι Καρέλης και Πέτριτς. Συμπεριλήφθηκε στην 20μελή αποστολή ο επιθετικός Κλωναρίδης, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα.

Άσσος με DNB η Μπολόνια

Περνάμε στην Ιταλία όπου επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Μπολόνια κόντρα στη Φιορεντίνα σε απόδοση 2.40. Η Μπολόνια έπαιξε πολύ καλύτερα από ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι στο Τορίνο με αντίπαλο την Γιουβέντους, άντεξε για 45λεπτά, όμως τιμωρήθηκε αφήνοντας τον Πογκμπά να σουτάρει (64') και έχασε 1-0. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Σασουόλο στην Βερόνα επί της Κιέβο (0-1) βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού στην ισοβαθμία, όμως με δύο νίκες στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια λογικά θα σωθεί. «Παίξαμε καλά. Αν και θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει περισσότερα στην κόντρα, η εμφάνισή μας σε γενικές γραμμές ήταν καλή» είπε για το ματς στο «Juventus Stadium» ο τεχνικός, Ντάβιντε Μπαλαρντίνι. «Από εδώ και πέρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στους εαυτούς μας, η Μπολόνια πρέπει να κάνει το καθήκον της και όλα τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν. Δεν γνωρίζω πόσους πόντους χρειαζόμαστε για να σωθούμε και μαθηματικά, γνωρίζω ότι οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Ύστατη προσπάθεια για Φούλαμ

Από την Premier League θα πάμε με τη Φούλαμ κόντρα στη Χαλ σε απόδοση 2.30. Την τρίτη νίκη της στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές θα επιδιώξει σήμερα η Φούλαμ, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής. Οι «κότατζερς» δεν τα κατάφεραν το περασμένο σαββατοκύριακο μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», όμως το ηθικό στις τάξεις της ομάδας παραμένει ακμαίο. Φυσικά, μεγάλο μερίδιο σε αυτό φέρει και ο Γερμανός τεχνικός της ομάδας, Φέλιξ Μάγκατ, ο τρίτος προπονητής για τη Φούλαμ στη φετινή «περιπετειώδη» σεζόν. Η ήττα από την Τότεναμ πήρε τη σκυτάλη από τα τρίποντα επί των Άστον Βίλα (1-2 εκτός) και Νόριτς (1-0 εντός), με τους γηπεδούχους να είναι αυτή τη στιγμή προτελευταίοι με 30 βαθμούς, στο -2 από τη 17η Νόριτς (γραμμή σωτηρίας). Στο 2-0-1 το σερί στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Πιθανότατη η επιστροφή στη δράση τόσο για τον έμπειρο μέσο Σκοτ Πάρκερ, όσο και για τους Ρίδερ (δεξί μπακ), Ρίτσαρντσον (αριστερό μπακ-χαφ) και Ντιαρά.

Παίρνει το «τρίποντο» η Γρανάδα

Από την Ισπανία επιλέγουμε τον «Άσσο» της Γρανάδα κόντρα στη Βαγιεκάνο σε απόδοση 2.25. Η Γρανάδα προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες επί της Βαγιεκάνο με σκορ 2-0 (μία εντός και μία εκτός έδρας). Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει στα 4/5 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, στα τρία από αυτά με σκορ 1-0. Συνεχίζεται, με τις τέσσερις σημερινές αναμετρήσεις, η 35η αγωνιστική για τη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στο «Κάρμενες» η Γρανάδα υποδέχεται τη Βαγιεκάνο, με την εξασφάλιση της παραμονής να αποτελεί τον κοινό στόχο των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε σαφώς πιο άσχημη αγωνιστική κατάσταση, μετρώντας τέσσερις ήττες στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (1-0-4). Η ομάδα του Λούκας Αλκαράθ είναι αυτή τη στιγμή 14η με 37 βαθμούς, στο +5 από την «επικίνδυνη ζώνη». Παράλληλα, όμως η Γρανάδα έχει πανηγυρίσει τη νίκη στα 4/5 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, κρατώντας ανέπαφη την εστία της σε αυτή την τετράδα αγώνων. Αποθεραπεύθηκε και επιστρέφει ο επιθετικός Ρίκι.

Όλα για όλα η Πιστόια για τα πλέι-οφ, ντέρμπι Βάσκων Λαμποράλ-Μπιλμπάο

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και αρχίζουμε με την Ισπανία όπου επιλέγουμε το +10.5 της Μπιλμπάο με αντίπαλο τη Λαμποράλ Κούτσα σε απόδοση 1.85. Κλασσικό μπασκετικό ντέρμπι της χώρας των Βάσκων. Φέτος εντελώς διαφορετικοί οι βίοι των ομάδων αφού η Λαμποράλ παίζει με στόχους ενώ η Μπιλμπάο ξεκίνησε με πολλά προβλήματα τα οποία αμβλύνθηκαν τους τελευταίους μήνες. Πάντως παρά την απουσία Αμερικανών, η Μπιλμπάο παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο μέχρι τις ημέρες της απεργίας. Η Λαμποράλ ήταν η ασταθέστερη ομάδα της Ευρώπης, ελέω Σκαριόλο, όμως τον τελευταίο μήνα ανέβασε ρυθμό. Από όσα έχουμε ήδη όλη τη σεζόν από τη Λαμποράλ αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και ήδη έδωσε δείγματα κακού μπάσκετ για 25 λεπτά μέσα στην Τενερίφη. Η Μπιλμπάο, αν και δεν έχει στόχους, μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστική απόψε και έστω να ζορίσει την αντίπαλό της. Το χάντικαπ δίνεται μεγάλο λόγω φόρμας και κινήτρου των γηπεδούχων. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Μπιλμπάο είχε νικήσει 96-92 μετά από παράταση σε ένα άκρως άναρχο παιχνίδι. Από την Ιταλία επιλέγουμε το +7.5 της Πιστόια κόντρα στη Ρόμα σε απόδοση 1.93.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.