ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Διπλό η Μπενφίκα, G/G στην Κομοτηνή

Δύο σούπερ ντέρμπι σε Αγγλία και Ιταλία «κλέβουν» σήμερα την παράσταση και μονοπωλούν το ενδιαφέρον, σε μία μέρα βέβαια που είναι κατεξοχήν ποδοσφαιρική με πολλές αναμετρήσεις σε όλα τα πρωταθλήματα και νέες προσθήκες στο Κουπόνι μας τη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Στη Serie A ο τίτλος μπορεί να χει κριθεί όμως ο αγώνας Ναπολι – Γιουβέντους στρέφει πάνω του το ενδιαφέρον των φιλάθλων με τους γηπεδούχους να κυνηγούν τη 2η θέση από τη Ρόμα. Στην Αγγλία από την άλλη πλευρά δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα για την πρώτη θέση καθώς μετά τη χθεσινή «γκέλα» της Τσέλσι και το 1-1 της Σίτι στο Έμιρεϊτς, η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία σήμερα να πιάσει κορυφή και να ξεφύγει δύο πόντους από την ομάδα του Μουρίνιο. Στην Ελλάδα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν εύκολες εντός έδρας αναμετρήσεις με Άρη και Καλλονή αντίστοιχα, ενώ η μάχη της παραμονής έχει φουντώσει για τα καλά με τρεις ομάδες να παλεύουν για τη μία θέση που δίνει την απευθείας παραμονή και τη μία θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Διπλό τίτλου για Μπενφίκα

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» της Μπενφίκα με αντίπαλο την Μπράγκα σε απόδοση 1.82. Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας είναι αναμφισβήτητα το ντέρμπι του «AXA» ανάμεσα στην Μπράγκα και την Μπενφίκα. Οι γηπεδούχοι πραγματοποιούν φέτος μία μέτρια σεζόν, ενώ παράλληλα «τρέχουν» ένα αρνητικό σερί 1-3-2 στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Αντίθετα σε επίπεδο Liga Sagres, η Μπενφίκα είναι αήττητη στην τελευταία πεντάδα αγώνων της κόντρα στην Μπράγκα με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η Μπενφίκα, από την πλευρά της, θέλει να κάνει σήμερα ακόμα ένα καθοριστικό «βήμα» για το καπάρωμα του τίτλου. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας την έχει πλησιάσει από χθες στο -4, οπότε επιζητά το διπλό, προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου διαφορά ασφαλείας στην κορυφή. Οι «αετοί» δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τη μεσοβδόμαδη ήττα από την Πόρτο, καθώς αφενός έχουν όλα τα φόντα για να «γυρίσουν» την πρόκριση στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου και αφετέρου αυτή ήταν η πρώτη ήττα στα τελευταία 28 παιχνίδια τους. Στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος η Μπενφίκα επικράτησε εντός έδρας της Ακαδέμικα με 3-0. Μόνο νίκες (χωρίς να δεχθεί γκολ) στις τελευταίες επτά αγωνιστικές μετρά η ομάδα του Ζεσούς, που έχει ηττηθεί μόνο στην πρεμιέρα. Παράλληλα, θα επιδιώξει με όλες της τις δυνάμεις και την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς θέλει όσο τίποτα να πάρει ό,τι... έχασε πέρσι, στις καθυστερήσεις του τελικού με την Τσέλσι.

Άσσο με κάλυψη η Φιορεντίνα

Από την Ιταλία επιλέγουμε σήμερα τον «Άσσο» DNB της Σαμπντόρια με αντίπαλο τη Φιορεντίνα σε απόδοση 2.10. Νίκησε τη Σασουόλο παρά το rotation και έκανε για πέμπτη φορά φέτος συνεχόμενες νίκες. Πλέον, στη Σαμπντόρια θέλουν για πρώτη φορά να πάρουν τρία συνεχόμενα τρίποντα. «Στη Φιορεντίνα είχα μια γλυκόπικρη εμπειρία. Το βασικό μου πρόβλημα ήταν η σχέση με τον κόσμο. Στην αρχή τους έλειπε ο Πραντέλι και μετά ζητούσαν τον Ντέλιο Ρόσι. Στο τέλος απέκτησαν τον Ντέλιο Ρόσι, αλλά σώθηκαν την τελευταία αγωνιστική. Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι είναι πιο δύσκολο να διασπάσεις μια προκατάληψη από ότι ένα... άτομο», τόνισε ο Μιχαΐλοβιτς, εκφράζοντας το παράπονό του για την περίοδο που πέρασε στο Αρτέμιο Φράνκι, ενώ τόνισε πως παρότι η ομάδα του έχει σωθεί, πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη στα παιχνίδια που απομένουν. Η «Ντόρια» συνεχίζει στην ένατη θέση.

Goal/Goal στην Κομοτηνή

Από τη Superleague ξεχωρίζει η μάχη παραμονής του Απόλλωνα Σμύρνης που αγωνίζεται με τον αδιάφορο Πανθρακικό εκτός έδρας. Εμείς θα πάμε με το G/G σε απόδοση 1.90. Άλλωστε από τρία σερί μεταξύ τους G/G και δύο σερί Over 3,5 προέρχονται Πανθρακικός και Απόλλων Σμύρνης ανεξαρτήτως έδρας. Ο Πανθρακικός προέρχεται από 6/7 2-3 Goal, ενώ ο Απόλλωνα Σμύρνης δέχθηκε γκολ στα 6 τελευταία εκτός έδρας ματς ο Απόλλων Σμύρνης.

Μπορεί το κύπελλο η οικοδέσποινα Ουλμ, 2-Over το Μπανταλόνα-Κανάριας

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου επιλέγουμε διπλό στοίχημα από τον αγώνα Μπανταλόνα – Κανάριας για το ισπανικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα πάμε με το Over 156.5 σε απόδοση 1.90 και με το +7.5 της Κανάριας που πληρώνει 1.85. Δεύτερη επιλογή από τον αγώνα το +7.5 της Κανάριας. Η ομάδα της Τενερίφης έσπασε το σερί των εννιά ηττών και άλλαξε άρδην η ψυχολογία της ομάδας. Ιδιαίτερα, η ψυχολογία είναι στα ύψη επειδή η νίκη 72-68 επί της Γκραν Κανάρια ήρθε με τεράστια ανατροπή (39-56 στο 24’). Πολλές φορές αυτά τα αποτελέσματα λειτουργούν σαν αφύπνιση για τις ομάδες που έτρεχαν κακό σερί αγώνων. Η Μπανταλόνα έκανε τη σπουδαία νίκη μέσα στη Μάλαγα και συνήθως μέσα στη σιγουριά επέρχεται ένα κακό αποτέλεσμα. Η Κανάριας έχει ελπίδες για τα πλέι-οφ, αφού μένουν ακόμα 10 αγώνες, και αν νικήσει σήμερα πλησιάζει τις Μπανταλόνα και Καχασόλ στις δύο νίκες. Μπορεί να υπερασπιστεί το +7.5 και να κυνηγήσει ό,τι καλύτερο αν της βγει το παιχνίδι. Από τη Γερμανία επιλέγουμε τη νίκη της Ουλμ στον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου σε απόδοση 2.20. Χθες στους ημιτελικούς οι δύο φιναλίστ έκαναν σπουδαίες νίκες και μάλιστα πολύ εύκολες. Μεγάλο επίτευγμα αν σκεφτούμε ότι οι Μπάγερν και Μπάμπεργκ είναι οι πρωτοπόρες ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Οπότε σήμερα έχουμε επανάληψη του περσινού τελικού του κυπέλλου Γερμανίας. Πέρσι η Άλμπα είχε επιτύχει θρίαμβο νικώντας 85-67. Η Άλμπα θέλει το repeat και έχει αντίπαλο την Ουλμ που την έχει κερδίσει ήδη δύο φορές φέτος για το πρωτάθλημα (102-74 στο Βερολίνο και 92-87 στο Ουλμ). Από την πλευρά της η Ουλμ έχει την έδρα και πιστεύει δικαιωματικά ότι θα σηκώσει το κύπελλο μετά την χθεσινή τρομερή εμφάνιση. Ντέρμπι αναμένεται και η αξία είναι με την Ουλμ που δίνεται σε τιμές outsider. Θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την περσινή απώλεια του τίτλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περσινή σεζόν το Final-4 διεξήχθη στο Βερολίνο, με νικήτρια την Άλμπα ενώ φέτος διεξάγεται στο Ουλμ. Οπότε οι γηπεδούχοι θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους. Επιλογή η νίκη της Ουλμ σε απόδοση 2.20. Επιπλέον να τονιστεί ότι αν ο αγώνας βολέψει οι δύο ομάδες θα κάνουν πάρα πολλές βολές στο τέλος και να δώσουν ένα πολύ μεγάλο τέταρτο δεκάλεπτο. Αναμονή για το live για περισσότερες επιλογές.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.