ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με κάλυψη Ατλέτικο και Ατρόμητος

Στην τελική ευθεία αρχίζουν να μπαίνουν όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη με τη μάχη για τον τίτλο να φουντώνει σε Ισπανία και Αγγλία.

Στην Ελλάδα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην… ουρά καθώς Βέροια και Πανιώνιος αγωνίζονται σήμερα η πρώτη για να πάρει μία βαθιά βαθμολογική ανάσα και ο δεύτερος για να ξεφύγει μία και καλή από την επικίνδυνη ζώνη. Η «Βασίλισσα» του Βορρά αγωνίζεται στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, ενώ ο Πανιώνιος υποδέχεται στην έδρα του τον ανεβασμένο και δυναμικό Αστέρα Τρίπολης. Πάντως ο αγώνας της ημέρας στη Superleague γίνεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να υποδέχεται τον Παναθηναϊκός και τις δύο ομάδες να κάνουν… πρόβα πλέι οφ. Στην Premier League το κυνήγι του τίτλου καλά κρατεί με τη Σίτι να θέλει να αποδείξει σήμερα πως αποτελεί το ακλόνητο φαβορί, παίζοντας στο Λονδίνο με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Με κάλυψη το διπλό της Ατλέτικο στη Βασκονία

Αρχίζουμε τις σημερινές μας προβλέψεις στοιχήματος  με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο σε απόδοση 1.70. Η Ατλέτικο Μαδρίτης μετρά έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια της κόντρα στην Μπιλμπάο, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Σε αυτά τα ματς περιλαμβάνεται και το νικηφόρο 3-0 της 9ης Μαΐου 2012 στο Βουκουρέστι, που χάρισε στους «ροχιμπλάνκος» την κούπα του Γιουρόπα Λιγκ. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή κόντρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Ατλέτικο στο νέο «Σαν Μαμές». Δύο ομάδες... προπονητών, οι οποίες θέλγουν με τις εμφανίσεις τους τη φετινή σεζόν. Οι γηπεδούχοι Βάσκοι έχουν γνωρίσει ήδη τρεις ήττες από τους «ροχιμπλάνκος» φέτος. Από την άλλη πλευρά σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση... λέει ο σοφός λαός, ρητό που ισχύει στον απόλυτο βαθμό στην περίπτωση της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» δείχνουν φέτος μία αξιοζήλευτη συνέπεια στον τομέα της αποτελεσματικότητας, έχοντας μετατραπεί πλέον σε φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει επωφεληθεί από τις εκατέρωθεν γκέλες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και βρίσκεται πλέον στην κορυφή με 73 βαθμούς, στο +1 από τους Καταλανούς και στο +3 από τη «βασίλισσα». Η Ατλέτικο, η οποία μεσοβδόμαδα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα σε έναν ισπανικό «εμφύλιο» για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, προέρχεται από 5/5 νίκες για όλες τις διοργανώσεις, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μάλιστα, δεν έχει δεχθεί καν γκολ στα εν λόγω τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Βέβαια, μετρά δύο νίκες και ισάριθμες ήττες (2-0 από Αλμερία, 3-0 από Οσασούνα) στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για την Πριμέρα.

Μπορεί τη νίκη ο Ατρόμητος – Καλύπτουμε με Draw No Bet

Από τη Superleague και το ντέρμπι ανάμεσα σε Ατρόμητο και Παναθηναϊκό επιλέγουμε τον «Άσσο» Draw No Bet της ομάδας του Παράσχου σε απόδοση 2.00. Αήττητος εντός έδρας ο Ατρόμητος, μετράει ρεκόρ 12-4-0, 40 κερδισμένους πόντους και απολογισμό τερμάτων 33-6. Επίσης διαθέτει την κορυφαία εντός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 6 γκολ παθητικό σε 16 ματς, ενώ σκόραρε στα 18/19 φετινά του εντός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Όλα εδώ παίζονται για τον Ατρόμητο, που στις επόμενες δύο αγωνιστικές μπορεί να τα πάρει όλα, μπορεί όμως και να μείνει με το... τίποτα! Οι Περιστεριώτες αντιμετωπίζουν κατά σειρά Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και στόχος τους είναι να είναι αυτοί που θα βρεθούν στη 2η θέση στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Η ήττα απ' τον ΟΦΗ ήταν πολύ κακή για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, καθώς τη διατήρησε στους 62 πόντους και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να την "πιάσει". Αν κερδίσει σήμερα ο Ατρόμητος, πάει στην Τούμπα μάλλον και για την ισοπαλία. Αν χάσει, οφείλει να παίξει για τη νίκη με τον ΠΑΟΚ, που λογικά όμως θα έχει αποσπαστεί τέσσερις πόντους (παίζει αύριο με την Καλλονή). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος σήμερα στο Περιστέρι, αυτός που βολεύεται περισσότερο μάλλον είναι ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε περίπτωση, ο Ατρόμητος αναζητά τη νίκη κόντρα στους πράσινους, έτσι ώστε να στείλει μήνυμα ενόψει των πλέι οφ, αλλά και για να διευρύνει το εντός έδρας ρεκόρ του. Εκτός αυτού, οι Περιστεριώτες θέλουν να δείξουν και αντίδραση έπειτα απ' την κακή εμφάνιση με τον ΟΦΗ. «Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή βρίσκετε σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό είναι φανερό. Οπότε θα προσπαθήσει να ανατρέψει το 2-1 που τους είχαμε κερδίσει στο παιχνίδι της Λεωφόρου και να κερδίσει και τις εντυπώσεις. Το κυριότερο όμως θα είναι να αποκτήσει κι ένα ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει play off. Κι εμείς έχουμε τον ίδιο στόχο. Δεν θα αλλάξουμε την φιλοσοφία μας. Αυτό που παίζουμε μέχρι σήμερα, αυτόν τον επιθετικό τόνο θα δώσουμε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα», εξήγησε ο Παράσχος. Πολύ σημαντικές οι επιστροφές των Παπαδόπουλου (ΕΠ 28/13), Νάστου (ΑΜ 25/4) και Πίτου Γκαρσία (ΜΕ 28/0), οι οποίοι αναμένεται να παίξουν βασικοί. Επιστρέφει και ο Τζενάμο κάτω απ' τα δοκάρια, έπειτα απ' την εκ νέου κακή εμφάνιση του Σηφάκη στο Ηράκλειο.

Άσσο με DNB η Σοσό απέναντι στη Μαρσέιγ

Από τη Γαλλία και τον αγώνα Σοσό – Μαρσέιγ επιλέγουμε τον Άσσο Draw No Bet σε απόδοση 2.38. Η Μαρσέιγ έχει πανηγυρίσει μόλις μία νίκη στα επτά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για τη Ligue 1 (1-3-3). Από την άλλη πλευρά η Σοσό είχε δύσκολη αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Σεντ Ετιέν και ηττήθηκε με 3-1. Επιστρέφει σήμερα στην έδρα της, στην οποία ποντάρει πάρα πολλά στην προσπάθεια που κάνει να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Συγκεκριμένα, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έδωσε στο γήπεδό της για τη Ligue 1 πανηγύρισε ισάριθμες νίκες και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε και στα τέσσερα να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Κεντρικό πρόσωπο τις τελευταίες ημέρες ήταν ο Τζόρνταν Αγιού (ΕΠ 9/1), ο οποίος τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στη Σόσο από τη Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί υποστηρίζουν ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να αγωνιστεί, η Σοσό από την πλευρά της τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συμφωνία. Τελικά, ο παίκτης βρίσκεται στην αποστολή, έχοντας εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών, και ο προπονητής του, Ερβέ Ρενάρ, σκοπεύει να τον ρίξει στη μάχη. Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει ο Κρος (ΤΕ 6/0).

Κρατάει εκτός η Χέρακλες

Στην Ολλανδία κρατάμε το Χ2 της Χέρακλες με αντίπαλο τη Ναϊμέγκεν σε απόδοση 1.90. Πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή η νίκη της απέναντι στη Ρόντα. Ο Λίνσεν πέτυχε και τα δύο γκολ και χορηγός του συλλόγου δεσμεύτηκε να του πάρει δώρο Ferrari αν φτάσει τα 15 τέρματα! «Το άγχος μας επηρέασε πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοσή μας ήταν απογοητευτική, αλλά είμαι χαρούμενος που καταφέραμε την ανατροπή», είπε ο προπονητής Ντε Γιόνχε. Στους έξι βαθμούς πλέον η απόστασή της από τα πλέι άουτ και αναμένεται να αγωνιστεί περισσότερο απελευθερωμένη. Έχει τρεις ήττες στα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει δύσκολους αντίπαλους. Γενικώς έχει δείξει ότι είναι... σκληρό καρύδι.

Over 2.5 στο Σουόνσι - Νόριτς

Από την Premier League επιλέγουμε το Over 2.5 στον αγώνα Σουόνσι – Νόριτς σε απόδοση 2.00. Στο G/G και Over 3,5 τα 4/5 από τα παραπάνω ματς (5/5 σκέτο G/G). Ο επιθετικός Μίτσου έχει σκοράρει τρία γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της Σουόνσι κόντρα στη Νόριτς.

Η Μπάμπεργκ τον ημιτελικό κυπέλλου, ντέρμπι το Χιπουσκόα-Μούρθια

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου αρχίζουμε από τη Γερμανία κρατώντας το -2 της Μπάμπεργκ με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου σε απόδοση 1.90. Έτσι όπως πήγαν τα πράγματα για την Τούμπινγκεν, τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, η παραμονή στην κατηγορία είναι απίθανη. Σήμερα ο αγώνας είναι εξ’αναβολής για την 23η αγωνιστική και το ενδιαφέρον μονόπλευρο. Η Φρανκφούρτη, που έχει τρία ματς λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες, αν καταφέρει να πάρει τα λογικά αποτελέσματα τότε προλαβαίνει τα πλέι-οφ (14-13 έχουν οι Λούντβιγσμπουργκ και Μιτελντόιτσερ). Αυτό που χαρατηρίζει την Φρανκφούρτη είναι η πολύ σκληρή άμυνα. Ωθεί τους αντιπάλους σε πάρα πού αργό ρυθμό με επιθέσεις 24 δευτερολέπτων. Στα έξι τελευταία παιχνίδια τηςπαρατηρήθηκαν πέντε πολύ χαμηλά σκορ (71-67, 67-62, 54-74, 64-66, 66-68) και το 76-77 με τη Λούντβιγκσμπουργκ που το σκορ ήταν 68-61 στο ένα λεπτό πριν το τέλος. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει συμπεριφορά τώρα που έχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Τούμπινγκεν βολεύει για χαμηλό σκορ γιατί και αυτή έχει χαμηλά σκορ στα τρία τελευταία (74-67, 69-74, 63-80). Πάρα πολύ αργό παιχνίδι αναμένεται σήμερα και το σχετικά χαμηλό όριο των 142.5 πόντων δύσκολα θα ξεπεραστεί. Από την Ισπανία επιλέγουμε το +6.5 της Μούρθια με αντίπαλο τη Χιπουσκόα σε απόδοση 1.90. Για πολύ καιρό η Χιπουσκόα ένιωθε άνετη και είχε βάλει στόχο ακόμα και την είσοδο στα πλέι-οφ. Οι έντεκα όμως τελευταίοι αγώνες της την έχουν φέρει σε δυσχερή θέση και βρίσκεται πια πολύ κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Η Μούρθια πέτυχε τη μεγάλη νίκη επί της Εστουντιάντες, ισοβαθμεί με Εστουντιάντες και Μανρέσα στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά έχει μεγάλο πλεονέκτημα στις ισοβαθμίες αυτές επειδή την προηγούμενη αγωνιστική διπλασίασε τις νίκες της επί της Εστουντιάντες. Μένουν δέκα αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου και οι δύο αποψινοί αντίπαλοι κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Υπό αυτές τις συνθήκες ο αγώνας είναι πολύ κρίσιμος και οι δύο ομάδες θα έχουν άγχος. Λόγω του γεγονότος ότι ενδιαφέρονται και οι δύο, αναμένεται σκληρό παιχνίδι με πολλές ανατροπές. Οπότε ο προσανατολισμός είναι προς της Μούρθια που έχει και το +6.5 πλεονέκτημα. Το παράδοξο 85-67 που είχε πετύχει η Χιπουσκόα μέσα στη Μούρθια είναι αμφίβολο αν θα εμφανιστεί ξανά. Η κρισιμότητα του αγώνα θα εντείνει τις προσπάθειες και των δύο, ιδιαίτερα της Μούρθια που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση τον τελευταίο μήνα.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.