ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκες για Τσέλσι, Μ. Γιουνάιτεντ και Μίντιλαντ

Το ευρωπαϊκό τριήμερο για τη φάση των «16» σε Champions League και Europa League ολοκληρώθηκε και πλέον το ραντεβού μας με τη σούπερ δράση ανανεώνεται για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με τις αναμετρήσεις που προέκυψαν στη χθεσινή κλήρωση να μας υπόσχονται εκπληκτικά παιχνίδια.

Σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στα εγχώρια πρωταθλήματα όπου κυριαρχεί για την Premier League το ντέρμπι Τσέλσι – Άρσεναλ. Στην Ελλάδα ο Άρης αγωνίζεται στην Κομοτηνή, ενώ ο Παναθηναϊκός με πολλές αλλαγές υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 30ης αγωνιστικής είναι αυτό μεταξύ του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης.

Παίρνει το ντέρμπι ο Μουρίνιο, με φόρα η Μ. Γιουνάιτεντ

Αρχίζουμε τις σημερινές μας προτάσεις με τα προγνωστικά Premier League και το δυνατό μας σημείο που είναι ο «Άσσος» της Τσέλσι κόντρα στην Άρσεναλ σε απόδοση 1.90. Η Τσέλσι είναι αήττητη στην τελευταία πεντάδα αγώνων της με την Άρσεναλ (ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης), με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει χάσει ποτέ από τον Αρσέν Βενγκέρ. Μετρά 5 νίκες και 5 ισοπαλίες σε σύνολο 10 αγώνων κόντρα στον Αλσατό. Το «κυρίως πιάτο» της 31ης αγωνιστικής για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ διεξάγεται σήμερα, με την πραγματοποίηση 8 αναμετρήσεων. Το πιο ελκυστικό από τα ματς είναι το μεσημεριανό λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ. Ένα ντέρμπι κορυφής, με τη γηπεδούχο Τσέλσι να επιθυμεί να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά και τη μεσοβδόμαδη πρόκριση επί της Γαλατάσαραϊ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη σημερινή κλήρωση οι «μπλε» κληρώθηκαν με την Παρί Σεν Ζερμέν. Σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του Μουρίνιο προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα με 1-0, με τον «Special One» να εξεγείρεται για τη διαιτησία του Κρις Φόι σε αυτό το ματς. Αυτή ήταν η παρθενική ήττα της Τσέλσι στις τελευταίες 15 αγωνιστικές (11-3-1). Όπως προαναφέραμε, οι «μπλε» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 1η θέση με 66 βαθμούς, στο +4 από τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ (έχουν από 1 ματς λιγότερο) και στο +6 από τη Σίτι (3 ματς λιγότερα). Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο φετινό πρωτάθλημα, με σερί 13-2-0. Κανονικά διαθέσιμοι οι Μάτιτς (ΜΕ) και Σαλάχ (Εξτρέμ), που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη μεσοβδόμαδη ρεβάνς με τη «Γαλατά». Συνεχίζουμε με το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στην έδρα της Γουέστ Χαμ και κρατάμε το «διπλό» για το συγκρότημα του Μόγιες σε απόδοση 1.95. Η Γιουνάιτεντ μετρά μόλις μία ήττα από τη Γουέστ Χαμ στα τελευταία 13 μεταξύ τους παιχνίδια (και στις 2 έδρες, για όλες τις διοργανώσεις). 10 νίκες για τους «κόκκινους διαβόλους», 2 ισοπαλίες. Η Γουέστ Χαμ έχει μείνει «άσφαιρη» στα 6/9 τελευταία ματς κόντρα στη Γιουνάιτεντ, σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ μετρά 7 γκολ και 3 ασίστ στα τελευταία 7 παιχνίδια του κόντρα στη Γουέστ Χαμ, σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Προσωρινή ψήφο εμπιστοσύνης στον «ηλεκτρικό πάγκο» της Γιουνάιτεντ πήρε ο Ντέιβιντ Μόγιες, μετά τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, που έδωσε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά στην αγγλική ομάδα. Το 3-0 επί των Πειραιωτών λειτούργησε ως βάλσαμο στις «πληγές» που είχαν ανοίξει μετά το ντροπιαστικό 0-3 από τη Λίβερπουλ της περασμένης Κυριακής, όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» παραδόθηκαν άνευ όρων.

Το τρίποντο στο σημερινό ματς είναι απαραίτητο, αν η Γιουνάιτεντ θέλει (τουλάχιστον) να δώσει το ευρωπαικό «παρών» και την ερχόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή είναι 7η με 48 βαθμούς, στο -3 από την 6η Έβερτον (2 ματς λιγότερα). Την προσεχή Τρίτη θα υποδεχθεί τη μισητή Σίτι, στο εξ αναβολής ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής. Οι παίκτες της Μ. Γιουνάιτεντ μετρούν μόνο 2 νίκες στα 6 τελευταία ματς πρωταθλήματος (2-2-2), ενώ στο 2-1-2 είναι το σερί στις 5 τελευταίες εξόδους από το «Ολντ Τράφορντ» για την Πρέμιερ Λιγκ. Σίγουρη θεωρείται η ξεκούραση του «αειθαλή» Ράιαν Γκιγκς (έβγαλε 90λεπτο κόντρα στον Ολυμπιακό), ενώ τεράστιο πλήγμα για την ομάδα αποτελεί ο τραυματισμός του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που θα λείψει για τις επόμενες 4-6 εβδομάδας. Ως εκ τούτου, ο Ολλανδός σταρ τίθεται εν αμφιβόλω για τις μεγάλες «μάχες» με την Μπάγερν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (1 και 9 Απριλίου).

Δυνατό σημείο από τη Δανία oΆσσος της Μίντιλαντ

Εκτός από την Αγγλία έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση Μίντιλαντ – Νόρτζελαντ με τον «Άσσο» να αποτελεί μία από τις δυνατές μας επιλογές για σήμερα σε απόδοση 2.00. Η Μίντιλαντ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο ντέρμπι κορυφής στην έδρα της Αάλμποργκ και ηττήθηκε με 1-0. Δεν άξιζε να πάρει τίποτα η ομάδα του Ρίντεσχολμ και δίκαια αποχώρησε με άδεια χέρια, παρ' όλα αυτά συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, αλλά είδε την αντίπαλό της να την πλησιάζει μόλις στους δύο βαθμούς και πλέον κάθε ματς από εδώ και πέρα παίρνει τη μορφή «τελικού» στη σκληρή μάχη του τίτλου. Η έδρα της βέβαια παραμένει η πιο δυνατή της κατηγορίας, έχοντας απολογισμό 7-3-1 και με μοναδική ήττα από τη Μπρόντμπι.

Νικάει η Σαν Πάουλι

Από τη Β’ Γερμανίας επιλέγουμε τον «Άσσο» της Σαν Πάουλι με αντίπαλο την Ίνγκολσταντ σε απόδοση 2.15. Τέσσερις νίκες για τη Σαν Πάουλι και μόνο μία η Ίνγκολσταντ στα επτά μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτως έδρας από το 2008. Για μία ακόμα φορά έδειξε πόσο της... πηγαίνουν τα εκτός έδρας ματς. Πρόσθεσε και τη Φορτούνα στα "θύματά" της η ομάδα του Φράμπετς, έστω κι αν δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση. Εφάρμοσε όμως εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και με το έβδομο φετινό διπλό της, έχει πλέον τη δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας παρουσία στην Zweite Liga. Χρειάζεται πάντως να επιδείξει την ανάλογη συνέπεια κι εντός έδρας αν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητές της για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας απολογισμό 1-0-3 στα τέσσερα τελευταία που έδωσε. Στο -2 βρίσκεται πάντως από την προνομιούχο τριάδα και με ματς λιγότερο μετά τη χθεσινή απώλεια της Πάντερμπορν, έχοντας απόψε σπουδαία ευκαιρία να την ξεπεράσει.

Over 2.5 στην Κομοτηνή ανάμεσα σε Πανθρακικό και Άρη

Περνάμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον αγώνα του Πανθρακικού κόντρα στον Άρη όπου επιλέγουμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.15. Οι δύο ομάδες προέρχονται από 4/7 μεταξύ τους Over 2,5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Αποδοτικός εντός έδρας ο Πανθρακικός, μετράει ρεκόρ 9-2-3 και απολογισμό τερμάτων 20-15. Από την άλλη πλευρά ο Άρης δέχτηκε γκολ στα 12/14 εκτός έδρας παιχνίδια του. Νίκη για να... τελειώνει θέλει σήμερα ο Πανθρακικός. Οι Θρακιώτες προέρχονται απ' την αναμενόμενη εκτός έδρας ήττα απ' τον Ολυμπιακό, βρίσκονται στους 37 πόντους και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, ωστόσο θέλουν ακόμη μια νίκη για να είναι όσο άνετοι... χρειάζεται στις επόμενες αγωνιστικές, όπου και θα κοντραριστούν με ομάδες που έχουν ενδιαφέρον (Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος). Το μοιραίο περιμένει ο Άρης, που όσο και αν προσπαθήσει, πάρα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να το αποφύγει. Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την απόσταση απ' τα μπαράζ, απ' τα οποία απέχουν 8 πόντους και μετά και το ματς με τον ΠΑΟΚ, δείχνουν να έχουν αποδεχτεί την τύχη τους, έστω και αν στις δηλώσεις τους μιλούν ακόμη για μαθηματικές ελπίδες. Οι κίτρινοι προέρχονται από 6/7 εκτός έδρας Over 2,5 και G/G.

Κρατάει η Μαρίτιμο κόντρα στη Σπόρτινγκ Λι.

Από την Πορτογαλία επιλέγουμε το 1Χ της Μαρίτιμο με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ Λ. σε απόδοση 2.05. Μόνο νίκες για τη Μαρίτιμο στα 4 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (οι 3 «καθαρές). Παιχνίδι-πρόκληση το σημερινό για τη Μαρίτιμο, στην προσπάθεια να... πραγματοποιήσει το όνειρο, κερδίζοντας ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για τη νέα σεζόν. Οι 2 εκτός έδρας ήττες στις τελευταίες 3 αγωνιστικές (από Πάκος Φερέιρα και Εστορίλ) διατηρούν τους γηπεδούχους στο -4 από την 5η Νασιονάλ Μαδέιρα, όμως η τελευταία πεντάδα αγώνων τους για το πρωτάθλημα συμπληρώνεται από 3 εντός έδρας νίκες. Ταυτόχρονα, οι γηπεδούχοι έχουν συνδυάσει με τρίποντα και τα 4 τελευταία ματς πρωταθλήματος. Αποθεραπεύθηκε πλήρως και επιστρέφει στην αποστολή ο επιθετικός Σάμι. Εντός αυτής και οι Γκεγκέ (ΑΜ) και Αντρέ Φερέιρα (Εξτρέμ).

Over 2.5 στο Εσπανιόλ – Λεβάντε

Από την Ισπανία επιλέγουμε το Over 2.5 στην αναμέτρηση Εσπανιόλ – Λεβάντε σε απόδοση 2.35. Στο G/G και Over 2,5 τα 4/5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και στις 2 έδρες («4-6 γκολ» σε 3 περιπτώσεις, 5/5 σκέτο Over 2,5). Το ευρωπαϊκό «όνειρο» περνάει σήμερα από το «Κορνεγιά», με τις Εσπανιόλ και Λεβάντε να ισοβαθμούν στην 9η θέση με 36 βαθμούς και να βρίσκονται στο -8 από την 7η Σεβίλλη, η οποία σηματοδοτεί το τελευταίο «εισιτήριο» για το Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης σεζόν (με δεδομένη την παρουσία των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι). Ως εκ τούτου, ο χαμένος του σημερινού ματς (αν τελικά υπάρξει νικητής) θα μείνει πολύ πίσω στη διεκδίκηση του μεγάλου στόχου. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου πραγματοποίησαν μία αρκετά καλή εμφάνιση. Η Εσπανιόλ μετρά 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες στις τελευταίες 6 αγωνιστικές, ενώ στο 3-0-1 είναι το θετικό σερί στα 4 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Η Λεβάντε, από την πλευρά της, θα ζητήσει σήμερα την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, έχοντας... μηδενική συγκομιδή στις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Και εξηγούμαστε: οι Βαλενθιάνοι γνώρισαν ισάριθμες ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός) και Θέλτα (εντός), χωρίς καν να πετύχουν γκολ (3-0 και 0-1 αντίστοιχα). Προσβλέπουν, λοιπόν, σε ένα μεγάλο διπλό, το οποίο θα διατηρήσει τις πολύ καλές εντυπώσεις που αφήνουν στο σύνολο της φετινής σεζόν. Οι 2 προαναφερθείσες ήττες έβαλαν τέλος σε ένα αήττητο σερί 5 αγωνιστικών, στο οποίο η ομάδα του Καπαρός μετρούσε 2 νίκες και 3 ισοπαλίες και είχε δεχθεί μόλις 1 γκολ. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η Λεβάντε μετρά μόλις 1 νίκη στα 9 τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (1-3-5).

Tελευταία ευκαιρία για Ηλυσιακό, άσσος και Under η Τόφας

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου από την Ελλάδα ξεχωρίζουμε το +3.5 του Ηλυσιακού κόντρα στον Άρη σε απόδοση 1.83. Οι δύο ομάδες θα έχουν κίνητρο στις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές. Ο Άρης θέλει πλέι-οφ ενώ ο Ηλυσιακός κάνει τον αγώνα του για να παραμείνει στην κατηγορία. Ξεκινώντας από σήμερα, η Ηλυσιακός έχει τρία παιχνίδια στην έδρα του, συμπεριλαμβανομένου και του Ικάρου ο οποίος βρίσκεται μία θέση πάνω από τον Ηλυσιακό στην βαθμολογία. Στις δηλώσεις των ανθρώπων της ομάδας καταγράφεται η ανάγκη νίκης και προσπάθειας μέχρις εσχάτων. Μέχρι σήμερα πολύς κόσμος την έχει “πατήσει” με την προσπάθεια παραμονής του Ηλυσιακού αλλά θα κάνουμε μια τελευτάια προσπάθεια με γνώμονα το κίνητρο και σήμερα. Ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα αλλά δεν ήταν ποτέ σταθερός. Σήμερα δίνεται η ευκαιρία στον Ηλυσιακό να εξαργυρώσει, με μία νίκη, την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Επιλογή το +3.5 του Ηλυσιακού, προτιμότερο από τη σκέτη νίκη, γιατί σε ντέρμπι ο Ηλυσιακός πολλές φορές έχασε στο τέλος. Από την Τουρκία επιλέγουμε δύο στοιχήματα από την αναμέτρηση Τόφας – Ουσάκ Σπορτίφ. Αρχικά το Under 152.5 σε απόδοση 1.90 και έπειτα την «καθαρή νίκη» της Τόφας σε απόδοση 1.80. Κλείνουμε με τη Γερμανία και το -1.5 της Βόννης κόντρα στην Μπεϊρούθ που πληρώνει 1.85.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.