ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κρατάει ο ΠΑΟΚ, διπλό με κάλυψη η Πόρτο

Μετά από ένα διήμερο γεμάτο γκολ, θέαμα και τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το Champions League δίνει τη σκυτάλη στο Europa League όπου ξεχωρίζει από ελληνικής πλευράς η «μάχη» του ΠΑΟΚ στη Λισαβόνα. Ο «δικέφαλος» κυνηγά το… θαύμα, αφού μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Συνολικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις 16 επαναληπτικές αναμετρήσεις για τη φάση των «32» της δεύτερης τη τάξη διασυλλογικής διοργάνωσης.

Διπλό με κάλυψη η Πόρτο

Αρχίζουμε τα σημερινά μας Προγνωστικά Europaleague με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» Draw No Bet της Πόρτο με αντίπαλο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε απόδοση 1.70. Στο πρώτο ματς στην Πορτογαλία οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2. Ήταν Οκτώβριος του 2008, ήτοι σχεδόν 5,5 χρόνια πριν, όταν έχαναν για τελευταία φορά στο γήπεδό τους οι «Δράκοι» για το πρωτάθλημα και μετά από 81 συναπτά ματς είδαν κάποια... Εστορίλ να φύγει με θριαμβευτικό διπλό μέσα από το άντρο τους! Αναμφίβολα δε θα μπορούσε να συμβεί τίποτα χειρότερο στην ομάδα του Πάουλο Φονσέκα ενόψει του σημερινού επαναληπτικού της Φρανκφούρτης, με το κλίμα πλέον να είναι ιδιαίτερα... ηλεκτρισμένο στις τάξεις της. Η αμφισβήτηση έντονη και για τον Πορτογάλο τεχνικό, από τη στιγμή που έχει δυσκολέψει για τα καλά η υπόθεση τίτλος, με το -7 που τους χωρίζει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τη μεγάλη αντίπαλο, Μπενφίκα. Κι όλα αυτά ενώ προέρχονται φέτος από μία μετριότατη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είναι και το αουτσάιντερ για την πρόκριση στους «16», μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα, κάτι που αν τελικά συμβεί, θα αποτελέσει σίγουρα μία τεράστια αποτυχία για την Πόρτο. Αξίζει να αναφέρουμε πως μόνο σε δύο από τις δώδεκα τελευταίες τους εξόδους σε όλες τις διοργανώσεις δεν δέχτηκαν γκολ οι Πορτογάλοι. Πιστεύουμε πως έστω και την τελευταία στιγμή οι «δράκοι» θα σοβαρευτούν και δείξουν στόφα μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας, για αυτό και τους στηρίζουμε στο «Διπλό» με κάλυψη όμως, καθώς με το Draw No Bet που επιλέγουμε σε περίπτωση ισοπαλίας μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας.

Νικάει η Βασιλεία κόντρα στη Μακάμπι

Περνάμε στην αναμέτρηση Βασιλεία – Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου επιλέγουμε τον «Άσσο» των Ελβετών σε απόδοση 1.70. Το πρώτο παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0, ενώ Βασιλεία και Μακάμπι συναντήθηκαν και στα φετινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι, με τους Ελβετούς να παίρνουν την πρόκριση (1-0, 3-3). Μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ έφτασε πέρυσι η Βασιλεία, στην καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας της. Μία πορεία ανάλογη των δύο τελευταίων σεζόν θέλουν να ζήσουν οι πρωταθλητές Ελβετίας και φέτος. Το... άσημο κατά τα άλλα ποδόσφαιρο της χώρας, είδε για πρώτη φορά εκπρόσωπό του πρόπερσι στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και την ίδια πέρυσι να φτάνει ως τους "4" του Γιουρόπα Λιγκ, όπου κι αποκλείστηκε από την Τσέλσι, η οποία βέβαια πήρε και το τρόπαιο στη συνέχεια. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, αλλά με την παρουσία της στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν έδειξε πως έχει αποκτήσει πλέον σημαντικά μεγαλύτερο βάρος η φανέλα της και οι 2/2 νίκες απέναντι στην Τσέλσι, μιλούν από μόνες τους! Το Σάββατο πάντως η Βασιλεία δεν έκανε καλή εμφάνιση στο ντέρμπι τίτλου με τη Γκρασχόπερς, παρ' όλα αυτά κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές της από τη Ζυρίχη. Αυτό βέβαια σε ένα ματς όπου η αντίπαλος έχασε πέναλτι στο 90', ενώ μειώθηκε και στους τρεις βαθμούς πλέον η απόστασή της από τη 2η θέση. Μετά τη χθεσινή ήττα ωστόσο της Γιουνγκ Μπόις, θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή, να πάρει εκ νέου διαφορά ασφαλείας.

Οver 2.5 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»

Στην Αγγλία η Τότεναμ που έχει ηττηθεί 1-0 στην Ουκρανία, υποδέχεται την Ντνιέπρ με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάρει μια μεγάλη πρόκριση. Εμείς κρατάμε το Over 2.5 που πληρώνει 1.90. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους «16» το νικητή του ΠΑΟΚ – Μπενφίκα. Υποχρεωμένη να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα, αν θέλει να συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, είναι η Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ στην Ουκρανία, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και το οποίο τους φέρνει σήμερα με «την πλάτη στον τοίχο». Να υπενθυμιστεί, φυσικά, ότι η ομάδα του Τιμ Σέργουντ γνώρισε ενδιάμεσα ακόμα μία ήττα, την εκτός έδρας από τη Νόριτς για την Πρέμιερ Λιγκ, που την άφησε πίσω στη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Λονδρέζοι βρίσκονται πλέον στην 5η θέση του πίνακα με 50 βαθμούς, στο -6 από την 4η Λίβερπουλ. Επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες συνθέτουν το σερί της Τότεναμ στην τελευταία 13άδα αγώνων της για όλες τις διοργανώσεις, ενώ εντός έδρας μετρά 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στα τελευταία 5 παιχνίδια της (όλα για Πρέμιερ Λιγκ). Επιστροφή στο αρχικό σχήμα για τους Φρίντελ, Τάουνσεντ, Έρικσεν και Σολδάδο.

Δε θα πέσει αμαχητί ο ΠΑΟΚ – 3.10 πληρώνει το Χ2

Κλείνουμε με τον αγώνα του ΠΑΟΚ όπου έχουμε επιλέξει την έκπληξη και το Χ2 του «δικεφάλου» που πληρώνει 3.10. Αήττητος στα 9 τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας στο Europa League ο ΠΑΟΚ, μετρώντας 5 νίκες και 4 ισοπαλίες σ’ αυτό το διάστημα! Μπορεί το γκολ της Μπενφίκα να ήρθε από εμφανή θέση οφσάιντ, η ήττα για τον ΠΑΟΚ όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δεν ήταν άδικη. Ο Χουμπ Στέφενς είναι σαν να προκαλεί την …τύχη του τελευταία και οι επιλογές του για την ενδεκάδα που παρέταξε προκάλεσαν την απορία πολλών. Δεν ήταν τόσο ότι ξεκίνησε στην ενδεκάδα τους Νίνη και Ολίσε, αλλά το ότι άφησε στον πάγκο τους Λούκας και Στοχ, τους δύο παίκτες που ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο το πως θα δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα, ιδιαίτερα απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπενφίκα, που δεδομένα οι ευκαιρίες θα ήταν μετρημένες. Όταν τους έβαλε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ήδη αργά, με την Μπενφίκα να έχει πάρει τον έλεγχο και να μην κινδυνεύει καθόλου από τον ΠΑΟΚ.

Όπως και να ‘χει, χρόνος για αυτοκριτική δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή και ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να μπει στον αγωνιστικό χώρο του ‘’Ντα Λουζ’’ την Πέμπτη το βράδυ για να εξαντλήσει τις πιθανότητες του για την πρόκριση. Παραδόξως, τα καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, ο ‘’δικέφαλος’’ τα έχει κάνει στα εκτός έδρας, μετρώντας μόλις 2 ήττες σε σύνολο 21 παιχνιδιών, από τη Ραπίντ με 3-0 στα πλέι οφ πέρυσι και από τη Βιγιαρεάλ το 2009! Δεδομένα γνωρίζει πάντως ότι το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο, μιας και δεν είναι μόνο τα εκπληκτικά αποτελέσματα της Μπενφίκα φέτος, αλλά και το γεγονός ότι εντός έδρας στο Europa League οι «αετοί» έχουν να ηττηθούν από το 2008. Η δύναμη του ΠΑΟΚ, ο κόσμος του, αναμένεται να δώσει ξανά βροντερό παρών και στις εξέδρες του ‘’Ντα Λουζ’’ θα βρεθούν περί τους 1.500 οπαδοί. Την ανάγκη να πάρει ρίσκα η ομάδα του επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο Χουμπ Στέφενς: «Αυτή είναι η βασική δουλειά μας. Να δώσουμε στους παίκτες την αυτοπεποίθηση ακόμη κι όταν χάνουμε. Είχαμε καλή οργάνωση στο παιχνίδι εκείνο, και τώρα πρέπει να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάρουμε ρίσκα». Στα αγωνιστικά, το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει είναι με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που παρότι αρχικά είχε δηλωθεί για τη 19μελή αποστολή, σύμφωνα με ανακοίνωση που βγήκε μέσω …facebook τη Δευτέρα, αποκλείστηκε από αυτήν. Μάλλον έτσι επιβεβαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι φήμες που ήθελαν τις σχέσεις του με τον Στέφενς να έχουν ψυχρανθεί.

Πολύ κρίσιμος αγώνας για ΠΑΟ στο Μιλάνο, το παλεύει η Γαλατά

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και συγκεκριμένα στην Euroleague όπου ο Παναθηναϊκός δίνει ένα πολύ σημαντικό αγώνα στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός στον γνώρισε την πρώτη και πιο «βαριά» του ήττα φέτος. Στην πρεμιέρα του ΤΟΡ-16 είχαν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες και ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει πολύ εύκολα 73-57. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και η Αρμάνι έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ. Μεγάλο της όπλο η έδρα της την οποία διατηρεί απόρθητο φρούριο με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το παιχνίδι απόψε αναμένεται να είναι πολύ νευρικό λόγω της κρισιμότητάς του. Το Under 142 φαίνεται το πιθανότερο ενδεχόμενο αλλά γνωρίζουμε πως ξεφεύγει το σκορ αν ο αγώνας πάει σε πολλά φάουλ και βολές στο τέλος. Για το νικητή οι πιθανότητες είναι ελαφρώς υπέρ της Αρμάνι λόγω έδρας και λόγω της απουσίας του Κάρι ο οποίος ήταν πολυτιμότατος τους τελευταίους δύο μήνες. Καλύτερα να μην μπλέξουμε με το συγκεκριμένο ματς και να το δούμε στο live για τυχόν ευκαιρίες. Από τις άλλες αναμετρήσεις στοιχηματικό ενδιαφέρον έχουν το Λαμποράλ Κούτσα – Μάλαγα όπου επιλέγουμε το Over 153.5 πόντους σε απόδοση 1.82 και το Μακάμπι Τελ Αβίβ – Γαλατασαράι όπου θα πάμε με το πλεονέκτημα του φιλοξενούμενου (+7.5) σε απόδοση 1.93.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος,  δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις αναμετρήσεις από το Livescore Basket.