ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκη για Νις, κρατάει η Σαραγόσα, έκπληξη στη Λιβαδειά

Χωρίς Πρέμιερ Λιγκ αλλά με Κύπελλο Αγγλίας και το σούπερ ματς Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι θα κινηθούμε αυτό το Σάββατο. Βέβαια η ποδοσφαιρική δράση είναι πλούσια με δεκάδες παιχνίδια από όλα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και όχι μόνο. Για την Bundesliga η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Φράιμπουργκ και η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Για την Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης ψάχνει νέο ξεκίνημα κόντρα στη Βαγιαδολίδ, ενώ η Μπαρτσελόνα αναμένεται να έχει εύκολο έργο με αντίπαλο τη Βαγιεκάνο. Για τη Superleague το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Πλατανιά, την Ξάνθη να παίζει στα Πηγάδια κόντρα στην Καλλονή και τον Λεβαδειακό να φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Ατρόμητο.

«Τρίποντο» για τη Νις

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Νις με αντίπαλο τη Ναντ σε απόδοση 2.20. Υποχρεώσεις για το Κύπελλο είχε την Τετάρτη η Νις, υποδέχθηκε τη «γειτόνισσα» Μονακό και αποκλείστηκε με 0-1 στην παράταση. Από ήττα προέρχεται και στο Πρωτάθλημα, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε με 2-1 μακριά από το γήπεδό της από τη Βαλενσιέν. Φιγουράρει χαμηλά στη βαθμολογία για τα δεδομένα της και μπορεί να μην κινδυνεύει άμεσα, αλλά από την άλλη θα χρειαστεί κάποιους βαθμούς προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες. Στο γήπεδό της, παράλληλα, παρουσιάζεται ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς μεσοβδόμαδα μπορεί να αποκλείστηκε εκεί από τη Μονακό, αλλά στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς που έχει δώσει στο «Allianz Riviera» σε επίπεδο Ligue 1 έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες, έχοντας δεχθεί, μάλιστα, μόλις ένα γκολ. Επιστρέφουν στην αποστολή οι Βαλεντίν Εϊσερίκ (ΜΕ 16/1) και Μαμάν Τραορέ (ΜΕ 7/0).

Κρατάει η Σαραγόσα κόντρα στην Τενερίφη

Συνεχίζουμε με ακόμα ένα δυνατό σημείο που είναι το Χ2 της Σαραγόσα μέσα στην έδρα της Τενερίφης σε απόδοση 1.75. Η Σαραγόσα είναι αήττητη στα 5 τελευταία παιχνίδια της με την Τενερίφη (ανεξαρτήτως έδρας), με 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Περιθώρια για περαιτέρω απώλειες δεν υπάρχουν για τη Σαραγόσα, αν θέλει να «ριζώσει» εντός της ζώνης των πλέι οφ και παράλληλα να παραμείνει στο παιχνίδι της απευθείας ανόδου. Οι δύο «κολλητές» ήττες από Μπαρτσελόνα Β (0-2 εντός) και Λούγκο (1-0 εκτός) έχουν γεννήσει προβληματισμό, με τους 36 βαθμούς να φέρουν την ομάδα του Πάκο Ερέρα στην 6η θέση, στο +1 από την 7η Λας Πάλμας και στο -6 από τη ζώνη της απευθείας ανόδου. Στο 3-0-2 το σερί της Σαραγόσα στα τελευταία 5 «εκτός» για το πρωτάθλημα. Επιστροφή στη δράση για τον νεοφερμένο κεντρικό αμυντικό Άρθο.

Για την έκπληξη ο Λεβαδειακός, over πάλι η Ξάνθη

Από την Ελλάδα κρατάμε σήμερα δύο σημεία με πιο δυνατό τη διπλή ευκαιρία (1Χ) του Λεβαδειακού με αντίπαλο τον Ατρόμητο σε απόδοση 1.85. Σε έξι παιχνίδια στη Λειβαδιά, ο Ατρόμητος δεν έχει κερδίσει ποτέ. Ο Λεβαδειακός μετράει 2 νίκες, ενώ 4 ματς έληξαν ισόπαλα. Η ομάδα της Βοιωτίας έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην έδρα της, καθώς στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει μετρά 7 νίκες, όσες έχει συνολικά στο πρωτάθλημα. ριστικά παρελθόν απ’ την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού έγινε ο Νίκος Καραγεωργίου έπειτα απ’ την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απ’ την Καλλονή. Το «ποτήρι» της υπομονής δεν είχε άλλα αποθέματα για τον Γιάννη Κομπότη, ο οποίος έδωσε αρκετές ευκαιρίες στον Έλληνα κόουτς, που όμως αποδείχτηκε «λίγος». Τη θέση του πήρε εδώ και κάποιες ημέρες ο Σάββας Παντελίδης, που φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αποχώρησε στα τέλη του Οκτώβρη. Κέρδισε μόλις μια φορά στα τελευταία πέντε ματς ο Λεβαδειακός, που έχασε τα τρία εκ των υπολοίπων παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις δύο πόντους πιο ψηλά απ’ τα μπαράζ και πέντε απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Η αδυναμία της ομάδας, όπως φαίνεται είναι ότι έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα. Θα ξεκινήσουμε διορθώνοντας τα πολύ ορατά, γιατί δεν είμαι μάγος, αφού δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Για να παίξει καλά μια ομάδα στην επίθεση είναι αναγκαίο το ταλέντο, ενώ για την άμυνα χρειάζεται η διάθεση», εξήγησε ο Παντελίδης, που μπορεί να υπολογίζει και στους Γεωργίου (ΑΜ 15/1) και Πετράτζι (ΜΕ 13/0), ενώ άφησε εκτός αποστολής τον βασικό γκολκίπερ Πρζιρόβσκι. Στον αγώνα Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής επιλέγουμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.10. Τα περισσότερα Over 2,5 της Σούπερλιγκ μετράει η Ξάνθη, συνολικά 15 σε 24 αγωνιστικές. Η Καλλονή διαθέτει την τρίτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με παθητικό 41 γκολ.

Over η Κρου, διπλό με κάλυψη η Μπέρνλι, νικάει η Όξφορντ

Από την Αγγλία απουσιάζει σήμερα η Πρέμιερ Λιγκ και το Κύπελλο δεν ενδείκνυται για στοιχηματισμό. Οπότε θα προτιμήσουμε τις μικρότερες κατηγορίες αρχίζοντας από την Τσάμπιονσιπ και το «Διπλό» Draw No Bet της Μπέρνλι με αντίπαλο την Μπόρνμουθ σε απόδοση 1.90. Δε χάνει πουθενά και από κανέναν η Μπέρνλι, η οποία την Τρίτη πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπόλτον επικρατώντας με 1-0. Πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη, το προηγούμενο Σάββατο είχε κερδίσει 3-1 τη Μίγλουολ, και πλέον στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ παραμένει αήττητη με τον απολογισμό της να αποτελείται από τέσσερα τρίποντα και άλλες τόσες ισοπαλίες. Σε περίπτωση, δε, που καταφέρει να κερδίσει και σήμερα, τότε θα ξεφύγει έξι βαθμούς από την 3η ΚΠΡ, που θα έχει βέβαια δύο ματς λιγότερα, ενώ θα πλησιάσει στους πέντε πόντους την πρωτοπόρο Λέστερ. Το θετικό για αυτή, παράλληλα, είναι το γεγονός ότι για μία ακόμη αναμέτρηση παρατάσσεται πρακτικά πλήρης. Μάλιστα η Μπέρνλι είναι αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια κόντρα στην Μπόρνμουθ ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (3-2-0). Περνάμε στην Α’ Αγγλίας όπου έχουμε επιλέξει το Over 2.5 γκολ στον αγώνα Κρου – Μπρέντφορντ σε απόδοση 1.90. Στον πρώτο γύρο η μεταξύ τους αναμέτρηση είχε ολοκληρωθεί 5-0 με νικήτρια την Μπρέντφορντ. Η Κρου βρήκε δίχτυα και στα επτά τελευταία της εντός έδρας παιχνίδια. Τέσσερα διαδοχικά G/G μετράει η Μπρέντφορντ, αλλά και επτά στα οχτώ τελευταία της παιχνίδια. Κλείνουμε με Β’ Αγγλίας και τον «Άσσο» της Όξφορντ κόντρα στη Μάνσφιλντ σε απόδοση 2.20. Μπορεί να συνεχίζει αήττητη τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα, παρόλα αυτά η Όξφορντ σίγουρα δεν πήρε τους πόντους που θα ήθελε στα προηγούμενα παιχνίδια. Επικράτησε των Τορκί και Γουίμπλεντον εντός έδρας, ωστόσο έμεινε στην ισοπαλία κόντρα σε Έξετερ, Μπέρι και Μπρίστολ Ρόβερς, παιχνίδια που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει «καθαρίσει». Ως εκ τούτου, η Όξφορντ έμεινε τέσσερις πόντους πίσω απ’ την πρωτοπόρο Τσέστερφιλντ και γι’ αυτό σήμερα στοχεύει μόνο σε νίκη, μήπως και εκμεταλλευτεί κάποιο στραβοπάτημα της. Πολύ σημαντικές οι επιστροφές των Ράιτ (ΑΜ 22/0), Ριγκ (ΕΠ 26/2) και Πότερ (ΕΠ 11/3), ειδικά του τελευταίου έπειτα από δύο μήνες απουσίας.

Δε χάνει η Σάλκε κόντρα στη Λεβερκούζεν

Από την Bundesliga έχουμε επιλέξει το Χ2 της Σάλκε με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν σε απόδοση 1.80. Την Τρίτη για το Champions League, η Λεβερκούζεν θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Μπάι Αρίνα». Αποκλεισμός σοκ για τη Λεβερκούζεν στο Κύπελλο και μάλιστα εντός έδρας από την Καϊζερσλάουτερν. Πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις στη σαιζόν και να σκεφτεί κανείς ότι απέναντι της δεν είχε και τη βασική ενδεκάδα της Λάουτερν. Από την άλλη πλευρά με εξαιρετικό τρόπο έχει γυρίσει από τη διακοπή η Σάλκε και σημείωσε την 3η συνεχόμενη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, με την εμφάνιση της να είναι πολύ καλή. Σημαντικό επίσης το ότι έχει βρει τον τρόπο να ανταπεξέλθει και στις πολλές απουσίες, κάτι που πιστώνεται αναμφίβολα στον Γενς Κέλερ, ο οποίος είχε ακούσει πάρα πολλά στο πρώτο μισό της σαιζόν. «Δουλέψαμε πολύ στη διακοπή πάνω στην ενότητα, ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε χημεία. Νομίζω αυτό άρχισε να φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο», σχολίασε ο Γενς Κέλερ. Πλέον, η Σάλκε έρχεται στη δεύτερη πιο δύσκολη έδρα της κατηγορίας και έχει ως ανασταλτικό παράγοντα τον άσχημο απολογισμό εκτός έδρας, με τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Νίκη για Βαλβάικ και Ρόντα

Από την Ολλανδία επιλέγουμε να πάμε με δύο «Άσσους». Συγκεκριμένα κρατάμε τη νίκη της Βαλβάικ κόντρα στη Ναϊμέγκεν σε απόδοση 2.30 και τη νίκη της Ρόντα με αντίπαλο τη Ντεν Χάαγκ που πληρώνει 1.95. Αήττητη η Βααλβάικ στα τελευταία πέντε παιχνίδια κόντρα στη Ναϊμέγκεν, έχοντας κερδίσει τα τρία από αυτά. Οι γηπεδούχοι πήραν εμφατική νίκη απέναντι στην Ουτρέχτη, αν και το σκορ είναι υπερβολικό. Σε κάθε περίπτωση ήταν καλύτερη και άξιζε να κερδίσει και να συνεχίσει το καλό ρεκόρ της, φτάνοντας τους επτά βαθμούς στα τελευταία τρία. Η Βααλβάικ έχει δώσει καλές μάχες φέτος και με όπλο την εμπειρία της κυρίως, θα παλέψει πάρα πολύ για την παραμονή. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι έχει υποστεί μόλις μία ήττα στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές. Εντός έδρας έχει μοιρασμένο απολογισμό με πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Από την αγορά των ελεύθερων παικτών απέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα τον 21χρονο αριστερό μπακ Νταγκού. Καλό σερί τρέχει και η Ρόντα κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο καθώς είναι αήττητη στα τελευταία πέντε παιχνίδια μεταξύ τους.

Άγχος και Under στη Ηλύσια, επιτέλους νίκη για Φρανκφούρτη στο 2014

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου από την Ελλάδα επιλέγουμε το Under 146.5 πόντους του Ηλυσιακού με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ σε απόδοση 1.90. Καίγεται ο Ηλυσιακός με ρεκόρ 5-12 και την προτελευταία θέση στη βαθμολογία ενώ ο ΚΑΟΔ με ρεκόρ 7-10 φαίνεται ότι δε θα κινδυνεύσει λόγω εικόνας και όχι λόγω βαθμολογικής διαφοράς. Πάντως αν ο ΚΑΟΔ δεν προσέξει δεν απέχει πολύ από τον προτελευταίο Ηλυσιακό. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο ΚΑΟΔ είχε νικήσει 76-73. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ηλυσιακός δείχνει βελτιωμένο πρόσωπο αλλά ηττήθηκε με πολύ καλή εμφάνιση σε ΣΕΦ και Τρίκαλα. Σήμερα είναι αγώνας ζωής ή θανάτου για αυτούς και θα έχουν άγχος. Λογική επιλογή ο άσσος με χάντικαπ -2.5 αλλά προτιμότερο να πάμε με το Under 146.5 αφού αν δεν παίξει άμυνα ο Ηλυσιακός δε θα είναι εύκολο να καταβάλλει τον ποιοτικότερο ΚΑΟΔ. Βασικός σκοπός των γηπεδούχων θα είναι να κρατήσουν τον αντίπαλο κάτω από τους 70. Αν το κάνουν θα νικήσουν. Οπότε επιλογή μας το Under 146.5. Κλείνουμε με Γερμανία όπου έχουμε ξεχωρίσει τρία σημεία. Αρχικά από την αναμέτρηση Φρανκφούρτη – Μιτελντόιτσερ και το -4.5 των γηπεδούχων σε απόδοση 1.90, αλλά και το Under 145.5 πόντους που πληρώνει 1.88. Ένα από τα παιχνίδια που από εδώ και πέρα θα κρίνουν είσοδο σε πλέι-οφ ή τουλάχιστον παράταση σε ελπίδες. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Μιτελντόιτσερ είχε κάνει πλάκα νικώντας 87-57. Σήμερα οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές. Παρά τις απουσίες η Φρανκφούρτη παίζει καλά και οι τέσσερις ήττες που έχει υποστεί μέσα στο 2014 έγιναν από μεγάλες ομάδες (Άλμπα, Μπάμπεργκ, Όλντενμπουργκ, Άρτλαντ). Στο χέρι της είναι να πάρει το σημερινό παιχνίδι και να ξεπεράσει καθαρά τη Μιτελντόιτσερ στην βαθμολογία. Σε αυτό θα βοηθήσει το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Ντέιν Γουάτς, που στο ντεμπούτο του είχε 22 πόντους και 8 ριμπάουντ. Πάμε με τον άσσο -4.5 για την Φρανκφούρτη. Δεύτερη επιλογή από το παιχνίδι είναι το Under 145.5. Ψιλοχαμηλό όριο για το γερμανικό πρωτάθλημα αλλά μιλάμε για ένα ζεύγος που δεν το έχει ξεπεράσει ποτέ τα τελευταία 4 χρόνια. Η Φρανκφούρτη ήταν πάντα η αμυντική δύναμη της Μπουντεσλίγκα, απλά φέτος έχει κάποιες εκλάμψεις με μεγάλα σκορ. Η Μιτελντόιτσερ εντός έδρας σκοράρει καλά (79 πόντους ανά παιχνίδι) ενώ εκτός έδρας ο μέσος όρος μειώνεται πολύ (73 πόντους ανά παιχνίδι). Αναμένουμε παρόμοια εικόνα με τον αγώνα του πρώτου γύρου. Οπότε Under 145.5. Για όποιον θέλει, υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού των δύο επιλογών σε δυάδα.

Τέλος για το ίδιο πρωτάθλημα πάμε με το Over 170.5 πόντους στον αγώνα Φοίνιξ Χάγκεν – Άλμπα Βερολίνου σε απόδοση 1.95. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά την παραμονή της πρωτοχρονιάς και η Άλμπα είχε πάρα πολύ άνετα 107-79. Την διαφορά σε εκείνο το παιχνίδι την έκανε το τρομερό πρώτο δεκάλεπτο που η Άλμπα προηγήθηκε 40-23. Όταν βλέπουμε ζεύγος Άλμπα-Χάγκεν η πρώτη μας σκέψη πάει στο Over όποιο και αν είναι το όριο. Από το 2011 και μετά τα παιχνίδια μεταξύ τους ήταν 107-79, 87-94, 109-67, 114-86, 81-81, 108-78. Ακόμα και αν έχει βγάλει μερικά χαμηλά σκορ τις τελευταίες εβδομάδες η Χάγκεν, απόψε είναι ο κατάλληλος αγώνας για να δούμε ένα πολύ μεγάλο σκορ. Φυσιολογικό το 170.5 και η επιλογή μας είναι Over.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1.