ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μεγάλο ντέρμπι στο Λονδίνο, προκρίνονται Ρεν και Βόλφσμπουργκ

Πλούσιο και σήμερα το ποδοσφαιρικό κουπόνι, με τις αναμετρήσεις για την εμβόλιμη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ να δεσπόζουν. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαίους αγώνες για το Κύπελλο σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία. Στην Ελλάδα, όλα είναι ανοιχτά στο «ζευγάρι» του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Βόλο για να «σφραγίσει» την πρόκριση απέναντι στον τοπικό Ολυμπιακό.

Για τα δύο μεγάλα ντέρμπι της ημέρας το Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το Νάπολι – Ρόμα μπορείτε να επισκεφθείτε το Betarades.gr και να διαβάστε τα αναλυτικά previews, με όλα τα τελευταία νέα, «ψαγμένα» στατιστικά, απουσίες, ενδεκάδες, προϊστορία και πολλά ακόμα στοιχεία.

Στόουκ με κάλυψη

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από την Πρέμιερ Λιγκ και την αναμέτρηση Στόουκ – Σουόνσι στην οποία επιλέγουμε στο 1 DNB (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας) σε απόδοση 2.00 στον αγώνα Στόουκ – Σουόνσι. Σε ανοδική πορεία φαίνεται ότι έχει μπει η Στόουκ το τελευταίο δεκαήμερο. Οι «πότερς» πέτυχαν αρχικά τη μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Γιουνάιτεντ (2-1), για να ακολουθήσει ο βαθμός της ισοπαλίας μέσα στο «Σεντ Μέρις», όπου ισοφάρισαν δύο φορές της Σαουθάμπτον. Ως εκ τούτου, η ομάδα του Μαρκ Χιουζ θα υποδεχθεί σήμερα με θετική ψυχολογία τη Σουόνσι, η οποία αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες 6 εξόδους της για το πρωτάθλημα, με 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Στο Κύπελλο Γερμανίας (προημιτελική φάση, νοκ άουτ παιχνίδια) θα πάμε με την «Πρόκριση Βόλφσμπουργκ» σε απόδοση 2.00 στο ματς Χοφενχάιμ – Βόλφσμπουργκ. Η Χόφενχάιμ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εκμεταλλευτεί την έδρα της, , έχοντας πανηγυρίσει μόλις δύο νίκες, το 3-0 επί του Αμβούργου και το 2-1 επί της Γκλαντμπαχ. Οι «λύκοι», από την άλλη πλευρά, πήραν τα «πάνω» τους το Σαββατοκύριακο με το 3-0 επί της Μάιντζ και πηγαίνει στη σημερινή αναμέτρηση αποφασισμένη να φύγει με την πρόκριση από την έδρα της αντιπάλου της, από την οποία έχει περάσει νικηφόρα στις δύο πιο πρόσφατες επισκέψεις της και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 3-1.

Συνέχεια με το Κύπελλο Γαλλίας και την αναμέτρηση Οσέρ – Ρεν, στην οποία επιλέγουμε «Πρόκριση Ρεν» σε απόδοση 1.80 (ο αγώνας είναι νοκ άουτ για τη φάση των «16», παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας). Τη τρίτη χειρότερη εκτός έδρας ομάδα (δεύτερη είναι η ίδια) της κατηγορίας αντιμετώπισε στο γήπεδό της πριν από πέντε ημέρες το συγκρότημα του Καζονί, την Ιστρ και είδε τον... Χάρο με τα μάτια της για να επιστρέψει στις νίκες μετά από πέντε σερί άκαρπες προσπάθειες στο πρωτάθλημα. Η Ρεν, από την πλευρά της, δέχτηκε την παρθενική ήττα της το νέο έτος και μάλιστα από την ουραγό Αζαξιό. Για μία ακόμα φορά έδειξε κατώτερη των περιστάσεων σε παιχνίδι μακριά από το γήπεδό της, έχοντας άλλωστε και μία από τις χειρότερες επιδόσεις της κατηγορίας (2-3-7). Παρέμεινε έτσι στις θέσεις... επικινδυνότητας, μόλις στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά απόψε δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα την πρόκριση, απέναντι σε έναν σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο.

«Διπλό» η Τβέντε

Στην Ολλανδία η Γκρόνινγκεν υποδέχεται την Τβέντε σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική και θα πάμε με το «Διπλό» σε απόδοση 1.80. Η Τβέντε έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους στο πρωτάθλημα! Έχει μάλιστα μερικά εντυπωσιακά σκορ, όπως το 5-0 του πρώτου γύρου, αλλά και οι νίκες με 4-1 το 2012. Και καθαρά αγωνιστικά, πάντως, με το χειρότερο τρόπο γύρισε από τη διακοπή η Γκρόνιγκεν και μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες, ενώ οδυνηρή ήταν και η ήττα της στο μεγάλο ντέρμπι μίσους με τη Χέρενφεν την Κυριακή, ενώ για την Τβέντε τα δύσκολα τώρα ξεκινούν και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ακολουθήσει στη μάχη του τίτλου και η έξοδος στο Γκρόνιγκεν είναι κομβική.

Aπό το Κύπελλο Τουρκίας (βρισκόμαστε στην 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Τέσσερις ομάδες υπάρχουν σε κάθε όμιλο, όλοι παίζουν σε όλες τις έδρες και προκρίνονται στους «4» οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ) επιλέγουμε το «Χ2» στο ματς Μπούρσασπορ – Ακίσασπορ. Οι γηπεδούχοι παρατάσσονται χωρίς άγχος στο αποψινό ματς αφού είναι εξασφαλισμένη η παρουσία τους στους "4" του Κυπέλλου, ενώ της αρκεί και η ισοπαλία για να πάρει την πρωτιά του ομίλου. Η Ακίσασπορ από την πλευρά της, είχε την ευκαιρία να "καθαρίσει" την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου την προηγούμενη εβδομάδα όπου υποδέχτηκε την Εσκισεχίρσπορ, δεν το έκανε αφού τελικά έμεινε στο 1-1 και πλέον... μπλέκει. Μόνο το διπλό της κάνει για να είναι εξασφαλισμένη, ενώ σε περίπτωση νίκης της Εσκισεχίρ επί της αδιάφορης Σίβασπορ, τότε κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν του τριπόντου απόψε, την αφήνει εκτός συνέχειας.

Τελευταίο σημείο αποτελεί το 2 DNB στον αγώνα Ρεάλ Γκρασιλάσο – Κρουζέιρο για το Κόπα Λιμπερταδόρες σε απόδοση 2.05. Η Ρεάλ Γκρασιλάσο από το Περού Πέρσι αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης και κατάφερε να φτάσει έως τους «8» του Λιμπερταδόρες, όπου αποκλείστηκε τη Σάντα Φε. Φέτος ξεκινά και πάλι με όνειρα και φιλοδοξίες και ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα απέναντι σε ένα από τα φαβορί του Κόπα Λιμπερταδόρες θα της αναπτερώσει το ηθικό για τη συνέχεια. Βέβαια, έχει ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα καθώς το Πρωτάθλημα στο Περού ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Η Κρουζέιρο μετά από τρία χρόνια απουσίας επιστρέφει στο Κόπα Λιμπερταδόρες, κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο στη Βραζιλία, καθώς τερμάτισε με εννέα βαθμούς περισσότερους από τη 2η Γκρέμιο. Οι στόχοι της φέτος φτάνουν έως και την κατάκτηση του τίτλου, διατηρώντας στο ρόστερ της τον κορμό που την οδήγησε στην περσινή επιτυχία. Παράλληλα, φέτος σε τέσσερα ματς που έχει δώσει για το Πρωτάθλημα Μινέιρο παραμένει αήττητη, με τον απολογισμό της να αποτελείται από τρεις νίκες, η πιο πρόσφατη την Κυριακή απέναντι στην Αμέρικα Μινέιρο, και μία ισοπαλία, καταφέρνοντας, ταυτόχρονα, να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στα τρία από τα τέσσερα αυτά παιχνίδια.

Τέσσερις προτάσεις από το Eurocup

Από το μπασκετικό κουπόνι, έχουμε ξεχωρίσει τέσσερα παιχνίδια από το Eurocp. Πρώτη μας επιλογή η Μπουντιβέλνικ με χάντικαν -1,5 πόντο στο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπάνβιτ. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση πίσω από την Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Μπάνβιτ είχε νικήσει στον πρώτο γύρο 92-85. Σήμερα και των δύο βασικός στόχος είναι η νίκη γιατί ακόμα και αν η Μπάνβιτ κρατήσει την διαφορά των 7 πόντων ή η Μπουντεβέλνικ καλύψει αυτή την διαφορά φαίνεται ότι δεν θα έχει πολύ νόημα. Η Μπουντιβέλνικ με νίκη θα κρατάει την τύχη της στα χέρια της στον τελευταίο αγώνα με τον αδιάφορη Ολίμπια ενώ η Μπάνβιτ με νίκη περνάει οριστικά από απόψε. Το ματς είναι οριακό γι’αυτό και οι αποδόσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες. Εμείς θα εμπιστευθούμε την Μπουντιβέλνικ που έχει την έδρα και το στόχο να πάει μακριά στην Ευρώπη αφού ξεκίνησε από την Ευρωλίγκα.

Δεύτερο σημείο η Μακάμπι Χάιφα με χάντικακ 8,5 πόντους στον αγώνα κόντρα στη Νύμπουργκ. Στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους η Μακάμπι είχε νικήσει 80-75. Η διαφορά είναι μικρή και σήμερα τα αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα του ομίλου. Είναι πολύ πιθανή μια τριπλή ισοβαθμία αν η Κίμκι καταφέρει και πάρει όλες τις νίκες του ομίλου. Με αυτά τα δεδομένα η Μακάμπι πάει στην Τσεχία με σκοπό να κερδίσει φυσικά αλλά και μια ήττα με μικρή διαφορά δεν θα είναι κακή για την ισραηλινή ομάδα. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Κίμκι και δεν θέλει να κυνηγάει εκεί αποτέλεσμα για την πρόκριση. Στον πρώτο γύρο του Eurocup έδειξε πολύ καλό πρόσωπο εκτός έδρας νικώντας σε ΜΖΤ, Καλέβ και Ρίγα. Η Νύμπουρκ είναι καλή ομάδα αλλά οι 8.5 πόντοι που δίνονται πλεονέκτημα στη Μακάμπι αδικούν την ισραηλινή ομάδα.

Τρίτη πρόταση, η Πινάρ Καρσίγιακα με χάντικαπ -1,5 πόντο κόντρα στην Ουλμ. Οι παίχτες της Πινάρ επέστρεψαν από την Άγκυρα ως ήρωες αφού πήραν τον πρώτο εχγώριο τίτλο. Μεγάλη επιτυχία για μία ομάδα που μονάχα τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο και αγωνίζεται σε πλέι-οφ. Η ψυχολογία τους είναι στα ύψη και υποδέχονται την Ουλμ που τους είχε νικήσει στην Γερμανία 83-64. Πρωταρχικός σκοπός είναι να νικήσει η Πινάρ και αν το παιχνίδι βολέψει να κυνηγήσει και την διαφορά. Σε αυτόν τον όμιλο τα έχουμε δει όλα και στα 7 από τα 9 παιχνίδια που έχουν ήδη γίνει οι διαφορές ήταν μεγάλες. Μετά την χθεσινή νίκη της Καντού επί της Ναντέρ (89-74) με νίκες των γηπεδούχων είναι πιθανή μια πολλαπλή ισοβαθμία εφόσον η Πινάρ καταφέρει μια νίκη την τελευταία αγωνιστική στην Γαλλία επί της Ναντέρ. Η Ουλμ είναι πιο χαλαρή βαθμολογικά απόψε γιατί ξέρει ότι την τελευταία αγωνιστική ίσως χρειαστεί να κρατήσει την διαφορά των 9 πόντων που είχε νικήσει μέσα στο Καντού.

Τέλος θα πάμε με το Over 159,5 πόντους στο ματς Οστάνδη Βαλένθια. Στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους η Βαλένθια είχε κάνει πάρτι νικώντας 101-74 εντός έδρας. Φυσικά η Οστάνδη δεν μπορεί να ονειρεύεται τέτοιες διαφορές αλλά με πιθανή της νίκη βάζει από κάτω την Βαλένθια και πάει στην Πολωνία για να νικήσει και να προκριθεί επί της αδιάφορης πιθανότατα Ζιελόνα Γκόρα. Από την πλευρά της η Βαλένθια θέλει νίκη σήμερα για να καθαρίζει χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα γίνει στον αγώνα απέναντι στην επικίνδυνη Ούνικς. Ο αποψινός αγώνας θα έχει πολύ γρήγορο ρυθμό όπως δηλαδή είχε και ο αγώνας στου πρώτου γύρου. Άλλωστε εντός έδρας η Οστάνδη ανοίγει το ρυθμό γιατί δεν ξέρει να παίζει άμυνα. Αυτό θα εκμεταλλευθεί η Βαλένθια και πιθανότατα θα νικήσει αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε με το πονηρό χάντικαπ -6.5. Αντιθέτως το όριο 159.5 για το Under/Over είναι φυσιολογικό και απόλυτα εφικτό να ξεπεραστεί. Ένα ντέρμπι θα το βοηθήσει ακόμα περισσότερο το Over.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1 και ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα για όλα τα αποτελέσματα μέσω του Livescore μας.