ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άσσος η Καλαμαριά, δε χάνει η Πονφεραντίνα

Κυριακή των ντέρμπι η σημερινή καθώς σε Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλες αναμετρήσεις. Αρχικά για τη Superleague ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στις 19:30 σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Για την Ιταλία έχουμε το «ντέρμπι μίσους» μεταξύ Λάτσιο και Ρόμα, ενώ για τη Ligue 1 οι «νεόπλουτες» Παρί και Μονακό κοντράρονται με φόντο τον τίτλο.

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό παιχνίδι της ημέρας που είναι ο «Άσσο» του Απόλλωνα Καλαμαριάς με αντίπαλο τον Τύρναβο σε απόδοση 1.70. Να παραμείνει σε «τροχιά» τετράδας θέλει ο Απόλλων Καλαμαριάς, που κόντρα στον Τύρναβο ψάχνει επιστροφή στις εντός έδρας νίκες. Το διπλό επί της Δόξας Δράμας διατήρησε τους «πόντιους» κοντά στις θέσεις των πλέι οφ και σήμερα περιμένουν πιθανή «γκέλα» του Αιγινιακού, έτσι ώστε να τον πιάσουν στην τέταρτη θέση. Αρκετά καλή η εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στη Δόξα Δράμας, άντεξε ο Απόλλων παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες απ’ το 69’ εξαιτίας της αποβολής του Πόποβιτς. Επιστρέφουν σήμερα οι Κισκαμπάνης (ΑΜ 13/0) και Βέργος (ΜΕ 11/0).

Κρατάει η Πονφεραντίνα, «Άσσο» η Οσασούνα

Από την Ισπανία πάμε με δύο σημεία. Ένα για την Primera Division, που είναι ο «Άσσο» της Οσασούνα κόντρα στη Χετάφε σε απόδοση 2.20 και για τη Β’ Ισπανίας το Χ2 της Πονφεραντίνα κόντρα στη Σπόρτινγκ Χιχόν σε απόδοση 2.15. Συνεχίζεται σήμερα, με 4 αναμετρήσεις, η 23η αγωνιστική για τη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η αυλαία της ημέρας ανοίγει με το παιχνίδι του «Σαντάρ», όπου η Οσασούνα υποδέχεται τη Χετάφε. Οι γηπεδούχοι έχουν μεγάλη ανάγκη από το νικηφόρο αποτέλεσμα, καθώς έχουν μαζέψει μόλις 1 βαθμό στις τελευταίες 3 αγωνιστικές. Η εκτός έδρας ισοπαλία με τη Γρανάδα (0-0, 18/01) έδωσε τη σκυτάλη στις «βαριές» ήττες από Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-5 εντός) και Βιγιαρεάλ (3-1 εκτός). Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες συμπληρώνουν το σερί της ομάδας του Χάβι Γκράθια στις τελευταίες 7 αγωνιστικές (2-3-2 το σερί). Η Οσασούνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως με σημερινό τρίποντο «πιάνει» σίγουρα την Αλμερία στους 25 βαθμούς. Στο 2-2-2 τα 6 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Αποθεραπεύθηκαν πλήρως και είναι διαθέσιμοι για το σημερινό ματς ο αμυντικός Αρίμπας και ο μέσος Φ. Σίλβα. Φανέλα βασικού για τους Οριόλ Ριέρα (ΕΠ, αρχισκόρερ) και Θεχούδο. Για τη Β’ Ισπανίας, δύσκολη η σημερινής έξοδος για την Πονφεραντίνα, η οποία όμως έχει θετική ψυχολογία. Το «τρίποντο» της περασμένης αγωνιστικής επί της Μούρθια, που ήταν το παρθενικό στις τελευταίες 5 αγωνιστικές (1-3-1), επανέφερε την αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Η «Πόνφε» είναι αυτή τη στιγμή 12η με 32 βαθμούς, στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -4 από τη ζώνη των πλέι οφ. Χωρίς διπλό στις τελευταίες 8 εξόδους της (0-5-3), 5 ισοπαλίες στα τελευταία 6 «εκτός» (οι 2 τελευταίες με σκορ 1-1). Ντεμπούτο στην ενδεκάδα για τον νεοφερμένο μπακ Μπελβίς (από Θέλτα).

Παίρνει το «τρίποντο» η Λιβόρνο

Από την Ιταλία θα πάμε με τον «Άσσο» της Λιβόρνο κόντρα στη Τζένοα σε απόδοση 2.41. Το τελευταία διπλό για την Τζένοα στο Λιβόρνο είναι τη σαιζόν 1968-69. Γενικότερα, ανεξαρτήτου έδρας, η πιο πρόσφατη νίκη της Τζένοα επί της Λιβόρνο είναι το 3-1 τον Απρίλιο του 2003.

Over 2.5 στο Ναντ – Λυών

Από τη Γαλλία θα πάμε με το over 2.5 γκολ στον αγώνα της Ναντ με αντίπαλο τη Λυών σε απόδοση 2.40. Στο Over 2,5 τα έξι τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας. Το G/G επιβεβαιώθηκε στα 5/6. Στα 4/6 η Λυών κέρδισε 3-1. Απογοήτευση επικρατεί στη Ναντ, η οποία την Τρίτη ηττήθηκε με 1-2 εντός έδρας από την Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Ήταν, βέβαια, το αουτσάιντερ, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός την «πόνεσε», καθώς δέχθηκε τη χαριστική βολή στις καθυστερήσεις. Παράλληλα, δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, καθώς εδώ και τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις αγνοεί τη χαρά της νίκη, μετρώντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Σε αντίθεση με τη Ναντ, στη Λυών επικρατεί ενθουσιασμός καθώς την Τετάρτη κέρδισε με 2-1 την Τρουά και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Στο Πρωτάθλημα, την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε με 2-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Ρεν. Η ήττα αυτή, μάλιστα, είναι η μοναδική που έχει υποστεί στα 14 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, με τον απολογισμό της στα 13 υπόλοιπα να αποτελείται από δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στόχος της σήμερα είναι να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα προκειμένου να παραμείνει κοντά στην 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά της από αυτή δεν είναι βέβαια μικρή, αλλά θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της. Ο Γκοναλόν (ΜΕ 21/0) που αντικαταστάθηκε στο ματς με την Τρουά με πρόβλημα τραυματισμού, είναι έτοιμος και βρίσκεται στην αποστολή, στην οποία επιστρέφουν οι Ουμιτί (ΑΜ 16/0) και Γκρενιέ (ΜΕ 21/4) που εξέτισαν τις τιμωρίες τους.

Δε χάνει η Ντεν Μπος, Άσσος η Βαλβάικ

Από την Ολλανδία θα πάμε με δύο σημεία από Α’ και Β’ κατηγορία. Αρχίζουμε με τον «Άσσο» της Βαλβάικ κόντρα στην Ουτρέχτη σε απόδοση 2.15 και το Χ2 της Ντεν Μπος κόντρα στην Ελέλσιορ που πληρώνει 1.95. Μετά από ένα αήττητο σερί 7 αγώνων έχασε από την Βίλεμ στην έδρα της, κάτι που την προσγείωσε σημαντικά στην προσπάθειά της να διεκδικήσει την άνοδο. Παρόλα αυτά, η αυτοπεποίθηση στην ομάδα είναι υψηλή μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα και η ήττα από τη Βίλεμ μπορεί να θεωρηθεί εντός προγράμματος. Σκοράρει με άνεση στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της και γενικά μακριά από την έδρα της έχει 16 γκολ σε 12 αγώνες. Έχει να αντιμετωπίσει 3 απουσίες που δεν είναι τόσο σημαντικές.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.