ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκη για Απόλλων Σμύρνης, κρατάει η Κάρντιφ

Ντέρμπι σε Αγγλία και Ιταλία περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα αγώνων στο ποδόσφαιρο. Στο «Μεγάλο Νησί» η Λίβερπουλ υποδέχεται την Άρσεναλ, ενώ στη Serie A έχουμε το βράδυ τον αγώνα Νάπολι – Μίλαν. Στη Superleague o πρωτοπόρος Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Βέροια, ενώ αμφίρροπες αναμετρήσεις μας επιφυλάσσουν Απόλλων Σμύρνης – Ξάνθη και Πλατανιάς – Εργοτέλης.

Τρίποντο για Βατανιακό και Απόλλων Σμύρνης

Αρχίζουμε τα προγνωστικά μας από την Ελλάδα και το δυνατό μας σημείο για σήμερα που είναι ο Άσσος (Draw No Bet) του Βατανιακού με αντίπαλο τη Ζάκυνθο σε απόδοση 1.80. Δύσκολες καταστάσεις βιώνει ο Βατανιακός, που δεν έχει στα χέρια του φορολογική ενημερότητα και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Έχει συμφωνήσει με 15 παίκτες, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κανέναν εξ’ αυτών και το πιθανότερο είναι να μην του δοθεί ποτέ η δυνατότητα. «Μετά τις αποχωρήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών η ομάδα αποδυναμώθηκε, για αυτό έδωσα ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες να έχουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας να μείνουμε στην κατηγορία», είπε ο Σάκης Παπαβασιλείου, αλλά το έργο της ομάδας του είναι πολύ δύσκολο. Σήμερα θα τον στηρίξουμε δυνατά με κάλυψη στην ισοπαλία (σ.σ: αν το ματς έρθει χ παίρνουμε το ποντάρισμά μας πίσω) καθώς θέλει διακαώς τη νίκη και αντιμετωπίζει μία κάκιστη ομάδα εκτός έδρας. Περνάμε στο προγνωστικό από τη Superleague που είναι ο Άσσος του Απόλλωνα Σμύρνης κόντρα στην Ξάνθη σε απόδοση 2.15. Ο πιο «εδράκιας» διαιτητής της Σούπερλιγκ είναι ο Σταύρος Τριτσώνης, που σε οκτώ ματς, έξι φορές κέρδισε ο γηπεδούχος, κάτι που δε συνέβη ποτέ για τον φιλοξενούμενο. Μόλις μια εκτός έδρας νίκη μετράει η Ξάνθη, που μακριά απ’ το γήπεδο της έχει ρεκόρ 1-4-7 και απολογισμό τερμάτων 13-24. Μάλιστα είναι χωρίς νίκη στα τελευταία εφτά ματς ανεξαρτήτως έδρας. Ηττήθηκε στα τέσσερα εξ’ αυτών. Την πρώτη του νίκη έπειτα από τις 12 Ιανουαρίου θέλει να πάρει σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης, που εδώ και περίπου ένα μήνα πορεύεται μεταξύ ισοπαλίας και ήττας. Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς «τρίποντο», χάνοντας δύο φορές σ’ αυτό το διάστημα από Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, ωστόσο την Τετάρτη στη Λειβαδιά πήραν έναν σημαντικό πόντο, που στο φινάλε της σεζόν δεν αποκλείεται να αποδειχτεί σημαντικός. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα απ’ τη νίκη σήμερα για την «ελαφρά ταξιαρχία», ο προπονητής της οποίας, Λόρι Σάντσες, μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Αργυρόπουλο (ΑΜ 16/1), που εξέτισε. Στην αποστολή και ο… εξαφανισμένος μέχρι πρότινος, Γκουέλα (ΜΕ 13/1). «Δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που μπορούσαμε και ξεκινήσαμε να παίζουμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά ο βαθμός νομίζω είναι δίκαιος», είπε ο Σάντσες μετά τον Λεβαδειακό, ενώ ο βοηθός του, Στίβεν Κωνσταντινίδης, εξήγησε: «Εμείς είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να επιτίθεται, αλλά πρέπει να λειτουργήσουν όλοι σωστά. Δεν μας πειράζει τι θα κάνει η Ξάνθη. Εξαρτάται από το τι θα κάνουμε εμείς».

Δε χάνει η Κάρντιφ, Over η Ρέντινγκ

Στην Αγγλία δύο είναι τα παιχνίδια που έχουμε επιλέξει για σήμερα. Αρχικά πάμε με το Χ2 της Κάρντιφ με αντίπαλο τη Σουόνσι σε απόδοση 2.05. Πρόκειται για ντέρμπι της Ουαλίας με την Κάρντιφ να επικρατεί στον πρώτο γύρο με 1-0. Τα νέα αποκτήματα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν με το «καλημέρα» για την Κάρντιφ, η οποία πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο την περασμένη εβδομάδα επί της Νόριτς. Μάλιστα, ο επιθετικός Κένιον Τζόουνς συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του στους Ουαλούς. Η νίκη αυτή έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 4 «κολλητών» ηττών (σε επίπεδο πρωταθλήματος), ενώ ταυτόχρονα ήταν η πρώτη στις τελευταίες 8 αγωνιστικές. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η Κάρντιφ έχει πανηγυρίσει δύο «κολλητές» εκτός έδρας προκρίσεις στο FA CUP, επί των Νιούκαστλ και Μπόλτον. Η ομάδα του Σόλσκιερ βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 21 βαθμούς (-2 από γραμμή σωτηρίας), όμως με σημερινό τρίποντο «πιάνει» τη Σουόνσι. Κανονικά διαθέσιμο το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο κεντρικός αμυντικός Χουάν Κάλα (πρώην ΑΕΚ, έμεινε ελεύθερος από Σεβίλλη), που δεν αποκλείεται να πάρει κατευθείαν φανέλα βασικού. Ντεμπούτο στην ενδεκάδα για τον επίσης νεοφερμένο Γουίλφριντ Ζαχά. Τέλος από την Τσάμπιονσιπ επιλέγουμε το Over 2.5 γκολ στον αγώνα Ρέντινγκ – Σέφιλντ Γουέν. σε απόδοση 1.95. G/G τα 8/9 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Ρέντινγκ για την Τσάμπιονσιπ.

Διπλά για Πίτερχεντ και Φόλκερκ

Παραμένουμε στο «Νησί» και περνάμε στη Σκωτία όπου επιλέγουμε το «Διπλό» της Πίτερχεντ κόντρα στη Στέρλινγκ Άλμπιον σε απόδοση 2.10 και το «Διπλό» Draw No bet της Φόλκερκ με αντίπαλο τη Κουίν οφ Σάουθ που πληρώνει 1.85. Η Πίτερχεντ είναι το μεγάλο φαβορί για την απευθείας άνοδο και το επιβεβαιώνει εντός και εκτός έδρας. Προέρχεται από 2 συνεχόμενες νίκες και έχει την 4η καλύτερη άμυνα στα εκτός έδρας παιχνίδια της, καθώς και την καλύτερη επίθεση. Ο προπονητής της ομάδας, Τζιμ ΜακΊναλι γνωρίζει τι τον περιμένει: «Θα τα δώσουν όλα για να μειώσουν την διαφορά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Άσσος με κάλυψη η Φράιμπουργκ

Από την Bundesliga επιλέγουμε να πάμε με τον «Άσσο» Draw No Bet της Φράιμπουργκ κόντρα στη Χόφενχαϊμ σε απόδοση 2.15. H Φράιμπουργκ έχει κερδίσει και στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της (Αννόβερο, Λεβερκούζεν), παρότι δεν είχε κερδίσει κανένα από τα προηγούμενα πέντε που είχε δώσει εκεί. Η Χοφενχάιμ έχει κερδίσει μόλις σε μία από τις έξι τελευταίες επισκέψεις της στη Νυρεμβέργη, με 1-0 τον Νοέμβριου του 2009.

Κρατάει εκτός έδρας η Εβιάν με αντίπαλο τη Μονπελιέ

Στη Γαλλία θα πάμε με το Χ2 της Εβιάν κόντρα στη Μονπελιέ σε απόδοση 2.40. Στα πέντε μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας σε επίπεδο Ligue 1, η Εβιάν έχει πανηγυρίσει δύο νίκες, μία η Μονπελιέ και δύο ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα. Ιδιαίτερο το σημερινό ματς για την Εβιάν, που συμπληρώνει 100 παιχνίδια στη Ligue 1.

Over στο Ουντινέζε - Κιέβο

Περνάμε στην Ιταλία και κρατάμε το over 2.5 γκολ στην αναμέτρηση Ουντινέζε – Κιέβο σε απόδοση 2.35. Στο Over 2,5 και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους, όπως και αυτό του πρώτου γύρου (2-1). Την Τρίτη το βράδυ η Ουντινέζε έπαιζε ουσιαστικά όλη τη χρονιά, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Φιορεντίνα. Κατάφερε να πάρει τη νίκη και παράλληλα το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τρίτης. Τη ψυχολογία της πάντως την είχε φτιάξει από το διπλό που σημείωσε στην Μπολόνια στο πρωτάθλημα, που έδωσε τέλος και στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών. Το πιο σημαντικό ήταν πάντως το ότι μπόρεσε να απομακρυνθεί έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ώστε να είναι πιο άνετη και για τις μάχες του Κυπέλλου. Δεδομένο μοιάζει λοιπόν ότι θα γίνουν αλλαγές φρεσκαρίσματος από τον Γκουϊντολίν, με πρώτον και καλύτερο να προφυλάσσεται ο Ντι Νατάλε. Η Κιέβο από την άλλη πλευρά επιβεβαίωσε την αρνητική παράδοση που έχει απέναντι στη Λάτσιο και γνώρισε την εντός έδρας ήττα, που ήταν παράλληλα και το έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι που δεν κατάφερε να κερδίσει. Στους 18 βαθμούς η μέχρι τώρα συγκομιδή της στο πρωτάθλημα και η Κιέβο βρίσκεται μόλις στο +1 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Άσχημο είναι σαφώς το ρεκόρ της και εκτός έδρας με δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες, αν και έχει ηττηθεί μόλις σε μία από τις τελευταίες εξόδους της, σημειώνοντας τις δύο νίκες της και έχοντας τρεις ισοπαλίες στις υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις. Στα μεταγραφικά, η Κιέβο έφερε τον κίπερ Αγκάτσι, αν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κορίνι βασικός κίπερ συνεχίζει να λογίζεται ο Πουτζιόνι.

Περνούν στον τελικό Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, Over το Σάσσαρι-Εμίλια

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ όπου σήμερα θα σχοληθούμε ιδιαίτερα με τους δύο ημιτελικούς του ισπανικού κυπέλλου. Αρχικά πάμε με το -1.5 της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βαλένθια σε απόδοση 1.79 αλλά και με το over 78.5 πόντους των «μπλαουγκράνα» σε απόδοση 1.92. Οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους την προηγούμενη Κυριακή στην Βαλένθια. Τότε οι γηπεδούχοι 95-93 σε ένα καταπληκτικό ματς με πολλές ανατροπές. Σήμερα ο αγώνας είναι κρισιμότερος αφού δίνει το εισιτήριο στον τελικό του κυπέλλου στον οποίο ο νικητής θα βρει τη Ρεάλ κατά πάσα πιθανότητα. Οι χθεσινές εμφανίσεις των δύο αντιπάλων ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Η Βαλένθια πήρε μία νίκη που δεν δικαιούταν ενώ η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης με τους 42 πόντους στην Κανάριας. Φαίνεται λοιπόν ότι η Μπαρτσελόνα θέλει πάρα πολύ τον τίτλο και με νίκη σήμερα θα πάρει και μια εκδίκηση για την ήττα της την προηγούμενη Κυριακή, σε ένα παιχνίδι που ήταν ξεκάθαρα καλύτερη αλλά είδε την Βαλένθια να σκοράρει μόνο από το τρίποντο στο δεύτερο ημίχρονο. Μικρό το χάντικαπ -1.5 της Μπαρτσελόνα και θα το επιλέξουμε αφού σήμερα δεν θα ξανακάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν στον αγώνα του πρωταθλήματος. Στο μυαλό μας είναι και ο περσινός τελικός του κυπέλλου που η Μπαρτσελόνα επικράτησε 85-69 και πανηγυρισε τον τιτλο. Οπότε Μπαρτσελόνα -1.5. Δεύτερη επιλογή είναι το Over 78.5 σύνολο πόντων της Μπαρτσελόνα. Αν της βγει ο αγώνας και επικρατήσει τότε θα προσπαθήσει να το κάνει εμφατικά και δεν θα σταματήσει τουλάχιστον στην επίθεση. Πριν έξι μέρες κατάφερε και σκόραρε 93 πόντους στην άμυνα της Βαλένθια οι 51 εκ των οποίων ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Ο χθεσινός πλουραλισμός που έδειξε (6 παίχτες με διψήφιο αριθμό πόντων και 2 με 9) θα είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει και σήμερα στην επικράτηση τους Καταλανούς. Οπότε η επιλογή μας είναι Μπαρτσελόνα Over 78.5 πόντοι. Για τον άλλον ημιτελικό θα πάμε με το χάντικαπ της Σαραγόσα (+15.5) με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης σε απόδοση 1.90. Ξεκάθαρο φαβορί είναι η Ρεάλ και αποκλείεται να χάσει από τη Σαραγόσα. Βαδίζει ολοταχώς στον δεύτερο τίτλο της χρονιάς (ο πρώτος ήταν το Σούπερ Καπ) αν και αύριο στον τελικό θα έχει δυνατό αντίπαλο, έναν εκ των Μπαρτσελόνα ή Βαλένθια. Στην Ισπανία η Ρεάλ είναι ακόμα αήττητη και είχε νικήσει τη σημερινή της αντίπαλο στις 4 Ιανουαρίου 7568 μέσα στη Σαραγόσα. Τότε η Σαραγόσα είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Μαδριλένους αφού ο κόουτς Αμπός έδειξε πώς να στήνει την ομάδα του απέναντι στο θηρίο. Πάρα πολύ μεγάλο το χάντικαπ των 15.5 πόντων για ημιτελικό κυπέλλου σε ουδέτερο γήπεδο. Φυσικά η Ρεάλ μπορεί να κάνει όση διαφορά θέλει αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, εκτός του του προημιτελικού με την Γκραν Κανάρια, δεν διαλύει τους αντιπάλους όπως έκανε μέχρι τον Δεκέμβριο. Με τη συνταγή του αγώνα του πρωταθλήματος η Σαραγόσα μπορεί να φύγει από το γήπεδο χωρίς συντριβή. Άλλωστε και η Ρεάλ από τη μεριά της μπορεί να κάνει συντήρηση όταν καθαρίσει επειδή αύριο είναι ο πολύ δυνατός τελικός. Η επιλογή μας Σαραγόσα +15.5. Τέλος από την Ιταλία επιλέγουμε το Over 160.5 στον αγώνα Ντιναμό Σάσσαρι – Ρετζιάνα Εμίλια σε απόδοση 1.90. Και οι δύο ομάδες που αγωνίζονται στο σημερινό ημιτελικό ξεκίνησαν από θέση outsider στους χθεσινούς προημιτελικούς. Αν η νίκη της Σάσσαρι θεωρείται έκπληξη επειδή είχε αντίπαλο την γηπεδούχο Αρμάνι, η νίκη της Εμίλια ήταν λογικό αποτέλεσμα αφού οι διαφορές στην Ιταλία είναι πολύ μικρές. Στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που έχουν δώσει οι δύο ομάδες μεταξύ τους φέτος η Σάσσαρι επικράτησε 92-85 στην έδρα της στις αρχές Δεκέμβρη. Από τότε ξεκίνησε η περίοδος φόρμας της Εμίλια. Ο αποψινός νικητής αποτελεί πολύ δύσκολη πρόβλεψη. Θα πάμε με το Over 160.5 που είναι λογικότατο όριο για αγώνα της Σάσσαρι ειδικά για παιχνίδι νοκ άουτ. Τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους ξεπέρασαν αυτό το όριο και το μόνο που χρειαζόμαστε σήμερα είναι ένα ντέρμπι με την Εμίλια μπροστά στο σκορ κατά προτίμηση. Έτσι έγινε και χθε ςπου η Σάσσαρι προσπαθούσε για την ανατροπή και επιτιθόταν σε διάστημα 5-8 δευτερολέπτων. Αποτέλεσμα αυτού να δούμε ένα τρίτο δεκάλεπτο 29-28. Επιλογή λοιπόν το Over 160.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula1 και ενημερωθείτε για όλες τις Μεταγραφές Ιανουαρίου γρήγορα και έγκυρα.