Ο απολογισμός του Πανελληνίου πρωταθλήματος Τετράθλου στη Βέροια

Διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τετράθλου στη Βέροια 14-15 Δεκεμβρίου 2013, στο Κλειστό Στάδιο Φιλίππειον. Το πρωτάθλημα του ΤΕΤΡΑΘΛΟΥ εφαρμόζεται για πρώτη φορά με την μορφή του σύνθετου αθλήματος και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων.

Η διοργάνωση του πρωταθλήματος ήταν με την μέριμνα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τετράθλου και του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας.

Το πρωτάθλημα διήρκησε δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή με εκατόν πενήντα αθλητές και αθλήτριες δεκατεσσάρων σωματείων, ενώ στους αγώνες παρευρέθησαν και πάρα πολλοί γονείς και θεατές από πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Η διοργάνωση του πρωταθλήματος ήταν άψογη από πλευράς χρόνου τέλεσης και αθλητικού εξοπλισμού, μηχανημάτων απαραίτητων για διεξαγωγή πρωταθλήματος. Να σημειωθεί ότι οι προδιαγραφές των αθλητικών μηχανών ήταν παγκοσμίου επιπέδου παρέχοντας στους αθλητές ασφάλεια και σωστό τρόπο εφαρμογής. Οι αγώνες άρχισαν 9.15 πρωί του Σαββάτου σε ένα άνετο στάδιο παρέχοντας στους αθλητές όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για σωστή διεξαγωγή εθνικού επιπέδου. Αυτό οφείλεται στην διεύθυνση του Σταδίου.

Η ζύγιση των αθλητών έγινε σε τρείς περιόδους από Παρασκευή βράδυ, Σάββατο και Κυριακή πρωί δίδοντας έτσι την ευκαιρία στους αθλητές της άνετης προσέλευσης. Σημαντικό στοιχείο του πρωταθλήματος ήταν η ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων των αγωνισμάτων του Τετράθλου με πέντε τερέν ταυτόχρονα, δύο τερέν με ελεύθερες μονομαχίες, ένα με την Σκιαμαχία, ένα με τις Θραύσεις Εδάφους και ένα με τα Άλματα καθ’ Ύψος. Αξιοσημείωτο,  η εφαρμογή για της ηλικιακές κατηγορίες Παμπαίδων – Παίδων και Πανκορασίδων – Κορασίδων, το ηλεκτρονικό δυναμόμετρο για το αγώνισμα των Θραύσεων. 

Το Σάββατο απόγευμα έγινε η επίσημη έναρξη με παρέλαση των αθλητών-αθλητριών και επισήμων, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη, του Προέδρου ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κ. Παύλου Παυλίδη, του Προϊστάμενου του Φιλίππειου Σταδίου κ. Ρωμύλου Αλεξανδρίδη και του Δ.Σ. της ΕΟΜΤ (Μστ. Γιαλαμάς Π., κ. Πανταζής Κ.,  κ. Παπαδόπουλος Αν., κ. Γκουντής Ι., κ. Γαλάνης Γ., κ. Βασιλειάδης Θ. και κ. Τζηκαλάγιας Κ.)   Επίσημος καλεσμένος από πλευράς άλλων ομοσπονδιών ο Γ.Γραμματέας της Βουλγάρικης Ομοσπονδίας Τεκβον-ντο κ. Yavor Tasev. 

Στο πρωτάθλημα διαιτήτευσαν σαράντα εθνικοί διαιτητές – κριτές με πολύ καλή παρουσία σε κάθε επίπεδο διαιτητικού και γραμματειακού έργου.

Καταθέτουμε τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Τετραθλητών με την βαθμολογική διάταξη που έλαβε ο κάθε νικητής κατά κατηγορία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το ΔΣ της ΕΟΜΤ μετά την επιτυχή έκβαση των αγώνων αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει:

Τα Σωματεία, γονείς και αθλητές - αθλήτριες για την συμμετοχή τους και την σημαντική στήριξη της Ομοσπονδίας μας στις δύσκολες και καλές στιγμές.

Τους Ιατρούς των αγώνων κ. Γάτσο Σωτήριο και κ. Ευγενειάδη Γεώργιο (χειρούργο Ορθοπεδικό).

Τους παράγοντες των σωματείων για την σημαντική βοήθεια στησίματος του Σταδίου με τα μηχανήματα των αγώνων και κάθε είδους εξοπλισμού.

Το προσωπικό του Σταδίου.

Τις γυμνάστριες Παπαδοπούλου Έλσα και Χατζηκωστή Αναστασία, αθλητές - αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής για το πρόγραμμα που παρουσίασαν στην τελετή έναρξης.

Την εταιρία ΄΄Πετράς Φρουτ΄΄   για την μεταφορά των μηχανημάτων.

Τον ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας για την ουσιαστική προσφορά τους στην διοργάνωση των αγώνων (κ.κ. Παυλίδη και Αλεξανδρίδη). Τέτοιες ενέργειες ανεβάζουν το αθλητικό επίπεδο του ελληνικού αθλητισμού. Ο τοπικός αθλητισμός στην πόλη μας είναι ένα ΄΄λιθαράκι΄΄ για την ποθητή ανάπτυξη, είναι η αίσθηση ότι σε αυτόν τον τόπο βιώνει το αθάνατο ολυμπιακό πνεύμα.

Τον Α/Περιφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη για την παρουσία και προσφορά του επίσημου γεύματος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΜΤ και εκπροσώπων της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας. Η δεξίωση παρατέθηκε στο οικογ. Κέντρο ΄΄Σείριος΄΄.  

Γραφείο τύπου ΕΟΜΤ