ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δημιουργούμε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Με αφορμή την  ενότητα της Γλώσσας που αφορά στα βιβλία, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», αποφάσισαν να παίξουν θέατρο. Τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες έγραψαν το δικό τους τέλος στην ιστορία του βιβλίου του μαθητή «Ανασκαφές στα τυφλά».

Έχοντας ολοκληρώσει τις ιστορίες τους, τις παρουσίασαν στους συμμαθητές τους με έναν διαφορετικό τρόπο παίζοντας θέατρο. Οι ρόλοι μοιράστηκαν, το σενάριο μαθεύτηκε και η αυλαία ανέβηκε. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Οι μικροί ηθοποιοί δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και το κοινό ξεσηκώθηκε!

Παράλληλα, με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας που αφορά στα μουσικά όργανα, οι μαθητές μαζί με τη βοήθεια της δασκάλας τους κατασκεύασαν τα δικά τους μουσικά όργανα. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και καθεμιά έφτιαξε ένα διαφορετικό μουσικό όργανο. Με την ολοκλήρωση της εργασίας τα αποτελέσματα ήταν μαγευτικά. Οι μαθητές συνέθεσαν μια μικρή ορχήστρα αποτελούμενη από ένα τύμπανο, δύο μπαστούνια της βροχής, μια σείστρα, καθώς και μαράκες.

Μ' αυτόν τον τρόπο, το μάθημα έγινε πιο διασκεδαστικό κι απέκτησε βιωματικό χαρακτήρα, κάτι που είναι και το ζητούμενο άλλωστε όταν δίνεται και η ανάλογη ευκαιρία.