- ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
- Posted
- Διαβάστηκε 52 φορές
Επιστρέφει δυναμικά ο Φιλίππειος Δρόμος: Στις 12-13/12 το μεγάλο αθλητικό ραντεβού σε Βεργίνα και Βέροια!
Με ανανεωμένη αφετηρία και μπόλικη αθλητική διάθεση ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Δεκέμβριο η Ημαθία, καθώς ανακοινώθηκαν οι επίσημες ημερομηνίες για τον 13ο Φιλίππειο Δρόμο.
Η κορυφαία δρομική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2026, με τη σφραγίδα του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας και της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Βέροιας.
Η μεγάλη διαδρομή και η φετινή αλλαγή
Το κυρίως «πιάτο» θα σερβιριστεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με τον καθιερωμένο αγώνα των 15 χιλιομέτρων να ενώνει ιστορικά τη Βεργίνα με τη Βέροια, ακολουθώντας τη διαδρομή: Βεργίνα – Φράγμα Αλιάκμονα – Βέροια.
Φέτος, μάλιστα, υπάρχει μια σημαντική αλλαγή στη γραμμή εκκίνησης: οι δρομείς θα φύγουν από τον χώρο στάθμευσης λεωφορείων, δίπλα στο Δημαρχείο Βεργίνας. Η μεταφορά της αφετηρίας σε αυτό το σημείο προσθέτει περίπου 500 μέτρα στη συνολική απόσταση, δίνοντας μια νέα «πινελιά» στον αγώνα.
Δράση από το Σάββατο για όλες τις ηλικίες
Η αγωνιστική αυλαία θα ανοίξει μία ημέρα νωρίτερα. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυναμικές συμμετοχές για μικρούς και μεγάλους:
- Αγώνας 5 χιλιομέτρων(για ηλικίες άνω των 15 ετών).
- Αγώνας 2 χιλιομέτρων(για μαθητές Γυμνασίων).
- Αγώνας 1 χιλιομέτρου(για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων).
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αναλυτική προκήρυξη, καθώς και όλες οι οδηγίες και οι προθεσμίες για τις δηλώσεις συμμετοχής, ώστε οι φίλοι του τρεξίματος να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Σχετικά Άρθρα
-
Έκτος ο Αλέξανδρος Καραγιάννης του "Βικέλα" Βέροιας στο "RUN GREECE" της Αλεξανδρούπολης -
Εκπρόσωποι του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας με έγκριση άδειας εισόδου στα σχολεία της χώρας για το 2026-27 -
Η Νάουσα υποδέχεται 40 κλασικά αυτοκίνητα σε μια ξεχωριστή διήμερη περιήγηση στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου -
1ο Αξιολογημένο Τουρνουά ΠΟΦΕΠΑ 2026-27: 6ος ο Τυχογιώργος στην πρώτη του συμμετοχή



