- ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
- Posted
- Διαβάστηκε 460 φορές
Η δήλωση της Αντιδημάρχου Νάουσας για την αναστάτωση στον παιδικό αγώνα του 22ου Δρόμου Θυσίας
Με μια προσωπική και ειλικρινή δήλωση, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας, Χριστίνα Ράλλη, αναλαμβάνει την πλήρη πολιτική ευθύνη για τη σύγχυση και την αναστάτωση που προκλήθηκε κατά τη διεξαγωγή του παιδικού αγώνα των 1.000 μέτρων στο πλαίσιο του "22ου Δρόμου Θυσίας".
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος ζητά δημόσια συγγνώμη από τους γονείς για την αγωνία που υπέστησαν όταν τα παιδιά ακολούθησαν λάθος διαδρομή, ενώ παράλληλα ευχαριστεί τις αρχές για την άμεση κινητοποίηση και δεσμεύεται για τη λήψη αυστηρών μέτρων ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.
Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου συγγνώμη για την αναστάτωση και την αγωνία που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του παιδικού αγώνα των 1.000 μέτρων, στο πλαίσιο του 22ου Αγώνα Θυσίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού.
Κατά τη διάρκεια της παιδικής διαδρομής δημιουργήθηκε σύγχυση, με αποτέλεσμα τα παιδιά που συμμετείχαν να ακολουθήσουν λανθασμένη πορεία και να καθυστερήσει η επιστροφή τους στον τερματισμό. Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε, απολύτως δικαιολογημένα, ανησυχία στους γονείς, στους διοργανωτές και σε όλους όσοι βρίσκονταν στον χώρο.
Το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα και ο συναγερμός που είχε σημάνει έληξε. Ωστόσο, η αγωνία που βίωσαν οι γονείς τους είναι κάτι που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Οι αιρετοί που έχουμε τιμηθεί με αξιώματα, οφείλουμε να βγαίνουμε μπροστά και να αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για οποιαδήποτε αστοχία συμβαίνει στον τομέα μας, ασχέτως αντικειμενικών ευθυνών. Αυτό επιτάσσουν η ηθική και η αξιοπρέπεια.
Ως εκ τούτου, ως αρμόδια Αντιδήμαρχος, ζητώ προσωπικά συγγνώμη από κάθε γονέα και κάθε οικογένεια που ανησύχησε. Η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό θα εξεταστούν με προσοχή όλα όσα συνέβησαν, σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο περιστατικό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους ανθρώπους του Δήμου και όλους όσοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, καθώς και το Νοσοκομείο που ενημερώθηκε προληπτικά, για την άμεση ανταπόκρισή τους.
Ο 22ος Αγώνας Θυσίας αποτελεί έναν θεσμό με ιδιαίτερη αξία για τη Νάουσα, την ιστορία και τη νέα γενιά της πόλης μας. Το γεγονός ότι οι υπόλοιπες διαδρομές πραγματοποιήθηκαν κανονικά, με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών, δεν αναιρεί την ανάγκη να σταθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο περιστατικό που συνέβη στον παιδικό αγώνα.
Με σεβασμό προς τα παιδιά, τους γονείς και όλους τους συμμετέχοντες, δεσμευόμαστε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση της οργάνωσης και της ασφάλειας των παιδικών διαδρομών σε μελλοντικές διοργανώσεις».
Σχετικά Άρθρα
-
Βέροια: Τα ηλεκτρικά πατίνια επέστρεψαν, τα προβλήματα έμειναν - Ώρα για κανόνες και ελέγχους! -
Επαναφορά του πλήρους ωραρίου λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας -
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου της Νάουσας Οσίου Θεοφάνους του Θαυματουργού -
Βέροια: Πόσες ζάντες ακόμα πρέπει να σπάσουν για να πέσει λίγη άσφαλτος;



