- ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
- Posted
- Διαβάστηκε 965 φορές
“Χάλκινος” ο σπουδαίος Πολυχρονίδης
Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κατάφερε να επικρατήσει στον συγκλονιστικό αγώνα του χάλκινου μεταλλίου κόντρα στον Πολωνό Ντάμιαν Ισκρίτσκι και να σημειώσει άλλη μια μεγάλη επιτυχία.
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης νίκησε τον Πολωνό Ντάμιαν Ισκρίτσκι με σε έναν τρομερά αμφίρροπο αγώνα που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ (4-4) και κατέκτησε το 7ο μετάλλιο του συνολικά και 4ο σε ατομικό αγώνισμα στο μπότσια.
Μοναδικό κατόρθωμα αποτελεί το γεγονός πως από το 2008 ο αθλητής θρύλος στο παγκόσμιο μπότσια, βρίσκεται μόνιμα στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Ξεκίνησε το 2008 στο Πεκίνο κερδίζοντας το πρώτο του ατομικό που ήταν αργυρό, συνέχισε στο 2012 στο Λονδίνο όπου ήταν χρυσός Παραολυμπιονίκης στα μεικτά ζευγάρια και το 2016 επέστρεψε από το Ρίο με ένα αργυρό στο ατομικό και ένα χάλκινο στα ζευγάρια. Με τον ίδιο συνδυασμό μεταλλίων επέστρεψε στην Ελλάδα και από το Τόκιο το 2021.
Σχετικά Άρθρα
-
Σχολικοί αγώνες 2025-26: Οι ομάδες της Ημαθίας που ξεχώρισαν και προκρίθηκαν -
Η Βεροιώτισσα Λουκία Κασαμάκη τιμά τα 8 χρόνια του A Ball for All με μήνυμα σε 4 γλώσσες -
Νέα πνοή στο Αθλητικό Κέντρο ΔΑΚ Μακροχωρίου με την ολοκλήρωση του έργου -
Drone Show στη Νάουσα - Εντυπωσιακό βίντεο από την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας








