ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τεράστια διάκριση για τον Ζησίδη του "Εν Σώματι Υγιεί"!

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας!

Τρίτο Χάλκινο Μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τον αθλητή – "Κλείδωσε" η θέση για το Παρίσι 2024

Τεράστια επιτυχία για τον αθλητή μας Δημήτρη Ζησίδη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Kobe της Ιαπωνίας! Ο αθλητής του σωματείου της Βέροιας, αγωνιζόμενος με τα εθνικά μας χρώματα, κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας της Κατηγορίας F32 στην οποία αγωνίζεται (αθλητές με εγκεφαλική παράλυση που αγωνίζονται καθιστοί).

Στο ίδιο αγώνισμα, το Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησε ο έτερος Έλληνας αθλητής, Θανάσης Κωνσταντινίδης και αυτά ήταν τα πρώτα για την Εθνική μας Ομάδα στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Ζησίδης με βολή 9.52μ στην 6η και τελευταία προσπάθεια, πολύ κάτω από το φετινό του ρεκόρ που είναι 10.21μ) και ο Κωνσταντινίδης με 10.10μ επίσης στην 6η προσπάθεια, έδειξαν ότι μια διάκριση στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού σε τρεις μήνες, δεν είναι άπιαστο όνειρο. Στο άλλο αγώνισμα τους, την Κορίνα F32, κατατάχθηκαν 10ος και 6ος αντίστοιχα. Το μετάλλιο αυτό ήταν για τρίτο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον αθλητή μας (Ντουμπάι 2014, Κατάρ 2015) ενώ το 2016 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Επίσης έχει και δύο χάλκινα μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Σουόνσι 2013, Λονδίνο 2018). Το μέγεθος των επιτυχιών του είναι τόσο μεγάλο, ώστε το όνομα του δόθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής που μεγάλωσε, στο Ελευθέριο-Κορδελιό!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους προπονητές του Ζησίδη, τον Μίλτο Κυριακίδη και τον Πάνο Αργυράκη, οι οποίοι δεν ήταν στην αποστολή για τους αγώνες. Αντίθετα, δίπλα του ήταν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου Β. Ελλάδας και συνεργάτης του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Φερφέλης Κωνσταντίνος.

Η επιτυχία του Ζησίδη είναι τεράστια αφού ποτέ αθλητής που ανήκει στο σωματείο μας δεν έχει κατακτήσει τόση μεγάλη διάκριση! Επίσης, "κλείδωσε" και η θέση του για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι2024 στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας F32!

Για το πλήρες άρθρο και φωτογραφίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα: https://r4rehab.blogspot.com/2024/05/blog-post.html