ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σε Βέροια και Βεργίνα σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Σήμερα Τρίτη (23/4) θα περάσει από την πόλη της Βέροιας και το Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας η Ολυμπιακή Φλόγα, ερχόμενη από την Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε στις 16/4/2024 από την Αρχαία Ολυμπία και περιλαμβάνει λαμπαδηδρομία στην ιστορική πόλη της Βέροιας και στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα το μεσημέρι της 23ης Απριλίου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στην Βέροια στις 15:07 μ.μ. Οι Βεροιώτες λαμπαδηδρόμοι που θα διανύσουν απόσταση από την Πλατεία Ελιάς – Οδό Ελιάς & Βενιζέλου – Βενιζέλου και Λ. Ανοίξεως είναι κατά σειρά οι:

Βίκυ Πανετσίδου – Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Καράτε

Έλσα Παπαδοπούλου – Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Αλπικού Σκι και Πανελ. Πρωτ. Ακροβατικής Γυναικών

Σοφία Υφαντίδου – Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό του επτάθλου, Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012

Άγγελος Αποστολίδης – Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής πάλης

Στις 15:25 μ.μ. η Φλόγα θα αναχωρήσει για τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων στην Βεργίνα, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής. Εκεί θα γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή ποδοσφαίρου, Παντελή Καφέ. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας από τις χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» και τη Σχολική Χορωδία Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της κας Ελένης Αναγνώστου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης, θα εκπροσωπήσει την ΕΟΕ, ενώ η Γαλλική Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από αξιωματούχο της Γαλλικής Πρεσβείας. Τον συνδιοργανωτή Δήμο Βέροιας θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Μιχάλης Τζαφερόπουλος.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στη συνέχεια στα Ιωάννινα. Το ταξίδι της διαρκεί συνολικά 11 ημέρες και διανύοντας 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων θα φτάσει την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βέροια και Βεργίνα για το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας αποφάσισε:

Α. Στην πόλη της Βέροιας, την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, την Τρίτη 23-04-2024 κατά τις ώρες 08:00΄ έως 16:00΄:

 Στη Λ. Ανοίξεως, από τη συμβολή της με τη οδό Αγ. Δημητρίου έως τη συμβολή της με τη οδό Εληάς.

 Στην οδό Εληάς, από τη συμβολή της με την οδό Ανοίξεως έως τη συμβολή της με οδό Βενιζέλου.

 Στην οδό Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως τη συμβολή της με την Λ. Ανοίξεως.

- Επίσης την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, στις ανωτέρω οδούς την Τρίτη 23-04-2024 και κατά τις ώρες 15:00΄ έως 15:30΄, μόνο κατά την διέλευση
της Ολυμπιακής Φλόγας.

Β. Στη Δημοτική Κοινότητα Βεργίνας, την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, την Τρίτη 23-04-2024 κατά τις ώρες
08:00΄ έως 17:30΄:

Στην οδό Βασιλέως Ανδρόνικου, από τη συμβολή της με την Επαρχ. Οδό Βέροιας – Κυψέλης έως τη συμβολή της με οδό Αριστοτέλους.

Στην οδό Αριστοτέλους, από τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Ανδρόνικου έως την είσοδο των Βασιλικών Τάφων.

Επίσης την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, στις ανωτέρω οδούς την Τρίτη 23-04-2024 και κατά τις ώρες 15:30΄ έως 16:50΄, μόνο κατά την διέλευση
της Ολυμπιακής Φλόγας.