ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο θρύλος της Ελληνικής χιονοδρομίας Σταύρος Πλατίτσας και ο ΕΟΣ Νάουσας στην PELLA TV

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00’ και σε επανάληψη το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 22.00’ θα προβληθεί στη Pella tv η εκπομπή «Μια φωτογραφία μια ιστορία» στην οποία καλεσμένος είναι ο αιωνόβιος (95 ετών) χιονοδρόμος Σταύρος Πλατίτσας που μας εξιστορεί την σχέση του με το σκι από τότε που το άρχισε μικρό παιδί μέχρι της μέρες μας.

Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας (1953-1961) και για τα επόμενα 10 χρόνια προπονητής της. Βοήθησε πολύ στη διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας στελέχη ορειβατικών συλλόγων ανά τη χώρα. Από το 1965 που άνοιξε τη πρώτη σχολή σκι το Σέλι μέχρι και πρόσφατα, έχει φέρει κοντά στο άθλημα χιλιάδες άτομα.

Στην εκπομπή, που συντονίζει ο Βασίλης Τραούδας, συμμετέχει επίσης ο χιονοδρόμος γιός του, Πλατίτσας Γιώργος, εκπαιδευτής επίσης χιονοδρομίας, ο οποίος αναφέρεται στα επιτεύγματα του πατέρα του.

Ο λαογράφος Τάκης Μπάιτσης, παρουσιάζει τη πλούσια ιστορία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Νάουσας αλλά και την ενδιαφέρουσα αθλητική δραστηριότητα του Στ. Πλατίτσα.

Σημαντική επίσης είναι και η συμβολή του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γιώργου Γρηγοριάδη, για να ετοιμαστεί η συγκεκριμένη εκπομπή.