ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

O χάλκινος Παραολυμπιονίκης του Ρίο Ζησίδης Δημήτρης, στο "Εν Σώματι Υγιεί"!

Ο Δημήτρης Ζησίδης τίμησε την Ελλάδα φέρνοντας απανωτές διακρίσεις και μετάλλια σε Παραολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο άθλημα της Σφαιροβολίας (Κατ. F32).

Ο Δημήτρης Ζησίδης, 49 ετών,  κάτοικος του δήμου Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου, με μια λαμπρή σταδιοδρομία, ανέδειξε τη χώρα μας, τον αθλητισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη, επέλεξε το σωματείο της Βέροιας για να συνεχίσει την καριέρα του κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο 2024. Αγωνίζεται στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας και της Κορίνας της Κατηγορίας F32 (αθλητές με εγκεφαλική παράλυση που αγωνίζονται καθιστοί).

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Δημήτρη Ζησίδη ήταν το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ενώ έχει συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008 (4η θέση), και του Λονδίνου 2012 (8η θέση). Στο παλμαρέ του έχει επίσης δύο κατακτήσεις χάλκινων μεταλλίων σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Ντουμπάι 2014 και Κατάρ 2015) και δύο χάλκινα μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Σουόνσι 2013 και Λονδίνο 2018). Τέλος, το όνομα του δόθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής που μεγάλωσε, στο Ελευθέριο-Κορδελιό!

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο αθλητής, μαζί με τον προπονητή του Μίλτο Κυριακίδη, βρίσκονται στο Dubai 2024 WPA Grand Prix – Fazza International Para Athletics Championships, σε μια προσπάθεια να παραμείνει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  της Ιαπωνίας και φυσικά, των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου τον Σεπτέμβριο.

Για το πλήρες άρθρο και για φωτογραφίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα: https://r4rehab.blogspot.com/2024/02/o.html