ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οι τέσσερις αθλήτριες του ΕΟΣ που θα εκπροσωπήσουν τη Νάουσα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Αναχώρησε εχτές το βράδυ για την Gangwonτης Νότιας Κορέας η ελληνική ομάδα Διάθλου με το 1ο γκρουπ και συμμετέχουσες αθλήτριες του συλλόγου ΕΟΣ Νάουσας Τσιάρκα Μαρία-Δήμητρα, Βάικου Αικατερίνη και Τσιάτσιου Λυδία που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν από τις 19 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου και υπεύθυνη ομοσπονδιακή προπονήτρια την κ. Βάικου Μαρία.

Έπειτα στις 25 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει το 2ο γκρουπ  της αποστολής των Δρόμων Αντοχής με συμμετέχουσα αθλήτρια την Τσιάρκα Γεωργία και υπεύθυνο προπονητή τον Ομοσπονδιακό προπονητή τον Νίκο Αναστασιάδη και θα παραμείνει στην Κορέα μέχρι το πέρας των αγώνων.

Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Δημοσθένης Γυρούσης  με την Ελλάδα να εκπροσωπείται με 6 αθλητές και 8 αθλήτριες σε πέντε αθλήματα. Να σημειωθεί ότι είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό αποστολή που έχει λάβει μέρος η Ελλάδα σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην ιστορία του θεσμού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Η Βάικου Αικατερίνη είναι μια αθλήτρια του  τοπικού ορειβατικού συλλόγου ΕΟΣ Νάουσας,  είναι 16 ετών και έχει ξεκινήσει από την ηλικία των τεσσάρων ετών την πορεία της στα χειμερινά αθλήματα, ξεκινώντας με το αλπικό σκι. Στην ηλικία των 8 χρονών  αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία της στο άθλημα των σκι δρόμων αντοχής. Μέχρι σήμερα οι σημαντικότερες επιδόσεις της είναι πρώτες πανελλήνιες νίκες στο ατομικό αλλά και ομαδικό άθλημα. Αξιοσημείωτες όμως είναι και η συμμετοχή της στο παγκόσμιο διάθλου στο Καζακστάν και στο παγκόσμιο σκι δρόμων αντοχής στη Planicaτης Σλοβενίας κατά την περσινή χειμερινή σεζόν, καθώς και στις αρχές της χειμερινής φετινής σεζόν στα JuniorIBUCUP στην Pokljukaτης Σλοβενίας και στην ValRidhanaτης Ιταλίας με τα οποία εξασφάλισε την συμμετοχή της και στην Ολυμπιάδα νέων στην πόλη Gangwonτης Κορέας στο άθλημα δίαθλο.

Η Τσιάρκα Μάρα γεννήθηκε στις 28/03/2006 και φοιτεί στην Γ΄ λυκείου. Είναι αθλήτρια του ορειβατικού συλλόγου ΕΟΣ Νάουσας στο άθλημα σκι δρόμων αντοχής από την ηλικία των 7 ετών ενώ σε ηλικία 15 ετών ακολούθησε και την κατεύθυνση του διάθλου. Έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής 12 πρώτες πανελλήνιες νίκες των αντιστοιχων κατηγοριών (ΠΚ-Κ-Γ) στην χιονοδρομία και αντίστοιχα στο rollerskiκαι αναδείχτηκε 3 φορές κυπελλούχος Ελλάδος. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας χιονοδρομίας από την κατηγορία παίδων/κορασίδων έως και σήμερα και καθ’ όλη αυτήν την διάρκεια έχει συμμετάσχει σε βαλκανικά πρωταθλήματα rollerskiκαι χιονοδρομίας όπου και διακρίθηκε, στα InternationalChildren’sGamesστο LakePlacid[mt1] των ΗΠΑ (6η θέση ατομικο και 1η θέση mixedrelay), σε 7 JUNIORIBUCUP(Ιταλία, Σλοβενία, Εσθονία, Λετονία, Αυστρία) με το διάθλο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών  σκι δρόμων αντοχής στην Planicaτης Σλοβενίας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων διάθλου στο Καζακστάν και στις ολυμπιακές μέρες EYOFFriuliVeneziaστην Ιταλία. Ένας από τους στόχους της για την χρονιά του 2024 ήταν να προκριθεί για την Ολυμπιάδα Νέων στην GANGWONτης Νότιας Κορέας τον οποίο και κατάφερε και θα εκπροσωπήσει με μεγάλη τιμή την Ελλάδα.

Η Γεωργία Τσιάρκα γεννήθηκε στις 10/12/2008, είναι μαθήτρια της 1η λυκείου και ενεργή αθλήτρια του τοπικού ορειβατικού συλλόγου ΕΟΣ Νάουσας από την ηλικία των 6 ετών. Αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της εθνικής ομάδας από το 2021 μέχρι και σήμερα. Έχει κατακτήσει τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδος 2 φορές (2019, 2022), ενώ έχει αναδειχθεί πανελληνιονίκης (στις κατηγορίες ΠΚ-Κ) σε χιονοδρομία και rollerski. Συμμετείχε σε βαλκανικά πρωταθλήματα με εξαίρετες επιδόσεις (9 χρυσά, 8 ασημένια, 4 χάλκινα), 2 FIScamp, με σημαντικότερη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Γυναικών στο άθλημα του SuperSprintστο ZianoDiFiemmeτης Ιταλίας. Με την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Νέων στην Ν. Κορέα κατάφερε και εκπληρώσει έναν από τους σημαντικότερους στόχους της για την αθλητική της καριέρα.

Η Τσιάτσιου Λυδία είναι αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας  και είναι 16 χρονών. Ξεκίνησε να ασχολείται με το σκι δρόμων αντοχής από την ηλικία των 8 ετών και αγωνιστικά από την ηλικία των 10 ετών. Τα τελευταία 2 χρόνια εκπροσώπησε την χώρα μας σε αγώνες στο εξωτερικό όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Planicaτης Σλοβενίας το 2023 και σε σειρά αγώνων του Κυπέλλου Εφήβων Διάθλου στη  Βουλγαρία, στην Σλοβενία στην Ιταλία και στην Ελβετία ακολουθώντας παράλληλα το πρόγραμμα προετοιμασιών της Εθνικής Ομάδας στις χώρες αυτές