ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόγραμμα Συνύπαρξης για την Αναπηρία από το αθλητικό Σωματείο ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναπηρία και για τη διαφορετικότητα που υλοποιεί έχει ξεκινήσει επισκέψεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, μέλη του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ και συγκεκριμένα η πρόεδρος Έφη Καραγιάννη και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αθηνά Τζιούρτζια καθώς και 4 αθλητές εκπροσώπους της ομάδας στίβου επισκέφτηκαν το 3ο ΓΕΛ Βέροιας όπου τους υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά..

Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ΄Λυκείου σε θέματα που αφορούν την αναπηρία και την προσβασιμότητα. Οι βιωματικές δράσεις που ακολούθησαν μετά τη γνωριμία, τη συζήτηση και την ανταλλαγή εμπειριών και συναισθημάτων, είχαν σκοπό την ανάδειξη των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητάς του και συνεπώς την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης!

Οι μαθητές συμμετείχαν με χαρά όμως σίγουρα δεν έλειψε ο προβληματισμός και η συνειδητοποίηση των δυσκολιών και των ζητημάτων προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί όλο τον Νοέμβριο με πολλές βιωματικές δράσεις, παρουσιάσεις Παραολυμπιακών Αθλημάτων και παιχνίδια σε σχολεία της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη ανταπόκριση και συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει.

Τα μηνύματα της συνύπαρξής μας ηχηρά! «Είμαστε μαζί... είμαστε δυνατοί», «Όλοι διαφορετικοί….. όλοι ίσοι». Η αναπηρία είναι υπόθεση όλων μας.