ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

14ος ο Τοκατλίδης του "Εν Σώματι Υγιεί" στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Τυφλών

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει δύο γύρους πριν το τέλος για σοβαρούς λόγους υγείας

Την πρώτη του εμφάνιση στο άθλημα του Σκάκι Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων, έκανε το "Εν Σώματι Υγιεί" από τη Βέροια. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2023 που ολοκληρώθηκε χθες 24 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, συμμετείχε ο αθλητής μας Τοκατλίδης Γιώργος, ο οποίος δυστυχώς αναγκάστηκε να μην αγωνιστεί στους δύο τελευταίους γύρους για σοβαρούς λόγους υγείας.

Να θυμήσουμε ότι το Σκάκι Τυφλών παρόλο που δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές άθλημα μεταξύ των ατόμων με προβλήματα όρασης. Στην Ελλάδα καλλιεργείται από τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ και είναι ένα από τα δύο μη παραολυμπιακά αθλήματα που αναπτύσσει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Το παιχνίδι βασίζεται στην αφή και η σκακιέρα είναι προσαρμοσμένη έτσι ώστε τα πιόνια να κουμπώνουν στο ταμπλό.

14ος ο Τοκατλίδης του "Εν Σώματι Υγιεί Βέροιας

Ο αθλητής μας, μέχρι τον 5ο Γύρο που αγωνίστηκε κανονικά, βρισκόταν στην 9η θέση της συνολικής κατάταξης (από 22 αθλητές/τριες) με τρεις "καθαρές" νίκες, αλλά μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και με τη μη συμμετοχή του στους δύο τελευταίους γύρους για λόγους υγείας, έπεσε στην 14η, η οποία ήταν και η θέση του στην τελική κατάταξη. Με τη συμμετοχή του αθλητή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το Σκάκι Τυφλών έγινε και επίσημα το 8ο άθλημα που καλλιεργεί το "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας.

Για το πλήρες άρθρο και για φωτογραφίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα: https://r4rehab.blogspot.com/2023/09/14.html