ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επιτυχίες των αθλητών με αναπηρία του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας

Στίβος Νέων ΑμεΑ:Υπό βροχή στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ Νέων Νεανίδων και Παίδων, Κορασίδων, στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

 Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες σημειώθηκαν αρκετά πανελλήνια ρεκόρ με κάποια από αυτά που "έσπασαν" να μετρούν μια δεκαετία και πλέον. Το "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, συμμετείχε στους αγώνες με τον 17χρονο αθλητή με πρόβλημα όρασης Τσιάτση Αριστείδη, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην κατηγορία Νέων (U20). Ο Τσιάτσης αγωνιζόμενος στην κατηγορία Τ11 με συνοδό-αθλήτρια (guide-runner) την εκπαιδευτικό Φ.Α. Αλεξάνδρου Κλαίρη, στα 100μ και 200μ κατάφεραν και κατέκτησαν την πρώτη θέση και στα δύο αγωνίσματα με παράλληλη βελτίωση των ατομικών τους ρεκόρ. Να θυμίσουμε ότι ο Τσιάτσης παραμένει κάτοχος των Πανελληνίων Ρεκόρ στα δύο παραπάνω αγωνίσματα στην κατηγορία Παίδων (U17).

100μ: 1η θέση με 18.90 (προηγούμενη επίδοση 20.75)

200μ: 1η θέση με 44.40 (προηγούμενη επίδοση 50.00)

Ο Τσιάτσης, ο οποίος προπονείται υπό την επίβλεψη του κ. Καραϊωσήφ, συνοδεύτηκε στο Σχηματάρι από σύσσωμη την οικογένεια του, Θωμά και Λαμπρινή (γονείς) και Χριστίνα, Εύη (αδερφές) που τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα στον παραολυμπιακό αθλητισμό.

Boccia: Εδραίωσε την θέση του στην ελίτ της κατηγορίας BC4 ο αθλητής του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας Ντουμανόπουλος Νικόλαος, με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης (όπως και πέρσι) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2023, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου «Γεώργιος Κακούρης» από 14 ως 18 Ιουνίου 2023. Τα φαβορί του αθλήματος επικράτησαν στις κατηγορίες τους, προσφέροντας πολύ υψηλού επιπέδου θέαμα και σε κάποιες κατηγορίες χρειάστηκε η παράταση, για να πάρουν τη νίκη.

Η παράταση χρειάστηκε για να καμφθεί η αντίσταση του αθλητή μας, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε λήξει 2-2. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αθλητή μας:

Αγώνες Ομίλου:

Νίκη 4-3 με Τσαούση (Αργοναύτες)

Νίκη 3-0 με Σταμούλη (Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ)

Ημιτελικός:

Νίκη 4-1 με Καλαϊτζιδάκη (Αρίων Χανίων)

Τελικός:

Ήττα 2-3 με Κωνσταντόπουλο (ΑΣΑΧ) (2-2 κανονικός αγώνας).

Τον αθλητή συνόδεψαν οι γονείς του Θωμάς και Μαρία ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν η ασκούμενη του σωματείου Μαριάννα Καραγιαννοπούλου που σπουδάζει πλέον στην Αθήνα με τον πατέρας της Γιώργο Καραγιαννόπουλο, Κ.Φ.Α..

Για τα πλήρη άρθρα, τα αποτελέσματα και τις φωτογραφίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας, στους παρακάτω συνδέσμους:

1. https://r4rehab.blogspot.com/2023/06/2023_19.html

2. https://r4rehab.blogspot.com/2023/06/boccia-2023-a.html