ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρωταθλήτριες στα Ιωάννινα Λαζαρίδου και Πήττα

Στον ελληνικό τελικό του διπλού κοριτσιών στο διεθνές πρωτάθλημα της ITF που φιλοξενείται στα Ιωάννινα, οι Ελένη Λαζαρίδου και Αθηνά Πήττα κέρδισαν τις Άρτεμη Ασλανισβίλι και Νικολέτα Παρετζόγλου, για να κατακτήσουν τον τίτλο. Στους τελικούς των μονών προκρίθηκαν Ανδρέας Λοϊζάς και Μαριάνθη Χριστοφορίδου, τη 2η θέση πήραν στο διπλό Νίκος Μπακιρτζής και Λοϊζάς.

Στον τελικό του διπλού κοριτσιών στο Ioannina Cup της J4 κατηγορίας της ITF, Λαζαρίδου και Πήττα επικράτησαν των Ασλανισβίλι και Παρετζόγλου με 6-3, 6-3, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Πάρκου Πυρσινέλλα στον Ο.Α. Ιωαννίνων.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε διοργάνωση της ITF που κέρδισαν μαζί Λαζαρίδου και Πήττα, οι οποίες είχαν κερδίσει επίσης το J5 τουρνουά στο Παραλίμνι της Κύπρου το 2021. Η Λαζαρίδου είχε κερδίσει άλλον έναν τίτλο το 2021 στην Κύπρο, στο J4 της Λάρνακας μαζί με τη Lea Bathellier, ενώ η Πήττα είχε κερδίσει άλλους 2 τίτλους (4 συνολικά), με τη Μιχαέλα Λάκη το 2018 στα τουρνουά της Ρόδου και της Μυτιλήνης.

Να σημειωθεί πως η Πήττα έχει κερδίσει και 2 τίτλους στα μονά, στο J5 του Παραλιμνίου το 2021 και στο J4 της Πρέβεζας φέτος, ενώ η Λαζαρίδου έχει κερδίσει έναν τίτλο στα μονά, στο J5 της Βηρυτού, το 2021.

Η Ασλανισβίλι, που έπαιξε για 2η διαδοχική εβδομάδα σε τελικό, θυμίζουμε πως είχε κερδίσει την προηγούμενη εβδομάδα το J4 της Κέρκυρας μαζί με την Αλεξάνδρα Μάγια, ενώ και η Παρετζόγλου συμμετείχε σε back-to-back τελικούς, αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο στο μονό του J5 της Σόφιας.

Ολοκληρώθηκε και το διπλό των αγοριών σήμερα, με τους Νίκο Μπακιρτζή και Ανδρέα Λοϊζά να αρκούνται τελικά στη 2η θέση μετά την πολύ καλή εβδομάδα τους, καθώς ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τον Σλοβένο Tristan Flander και τον Σλοβάκο Marek Nano, No.3 στο ταμπλό, με 4-6, 7-5, 10-6.

Στα μονά, θα έχουμε ελληνική εκπροσώπηση και στους δυο τελικούς, που θα ολοκληρώσουν το τουρνουά αύριο. Στον τελικό των αγοριών θα αγωνιστεί ο Ανδρέας Λοϊζάς, που συνεχίζει την καταπληκτική του πορεία κερδίζοντας σήμερα τον Ρώσο Dmitry Bessonov, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2.

Στα κορίτσια, η Μαριάνθη Χριστοφορίδου έχασε για 1η φορά σετ στην εβδομάδα, αλλά μετά απ' αυτό ήταν πολύ δυνατή και επικράτησε της Ιταλίδας Chiara Davi με 5-7, 6-2, 6-3.

Αύριο ο τελικός των κοριτσιών, όπου η Χριστοφορίδου θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Emma Ottavia Ghirardato, θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί. Θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα (γύρω στις 11:30) ο τελικός των αγοριών, μεταξύ του Ανδρέα Λοϊζά και του Ρώσου Timofei Derepasko. Ο Λοϊζάς θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο του σε επίπεδο ITF, ενώ η Χριστοφορίδου τον 2ο, μετά το J5 της Μυτιλήνης πέρσι.

tennisnews.gr