Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τον τραυματισμό του Γιάννη Αβραμίδη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο Βέροιας στους Στέργιο Διαμάντη, τότε πρόεδρο του νομικού προσώπου ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και Κυριάκο Μηνά, προπονητή, για αμέλεια που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του τότε 17χρονου μαθητή και αθλητή Γιάννη Αβραμίδη, κατά την διάρκεια προπόνησής του στο άλμα επί κοντώ στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" στο Μακροχώρι, στις 2 Μαΐου του 2019.

Η διαδικασία ήταν πολύωρη, εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες και των δύο πλευρών και χρειάστηκαν δύο διακοπές για ανακοινωθεί η απόφαση, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2022.

Ο πρόεδρος της έδρας συντάχθηκε με την πρόταση της Εισαγγελέως, κήρυξε ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και επέβαλλε την 12μηνη ποινή φυλάκισης, που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Εκ μέρους της οικογένειας παραστάθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Πουλτσίδης, συνήγορος του Στ. Διαμάντη ήταν ο νομικός σύμβουλος του Δ. Βέροιας Γιώργος Παπαστεργίου και του Κυρ. Μηνά ο δικηγόρος Κώστας Γιοβαννόπουλος.

πηγή: inveria.gr