ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στην «κορυφή» της Αυστραλίας η Ναουσαία Θεοδώρα Κασιμίδου!

«Ελπίζω και οι Έλληνες της Αυστραλίας να είναι περήφανοι για την επιτυχία μου» λέει η 18χρονη με καταγωγή από τη Νάουσα, Θεοδώρα Κασιμίδου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους παναυστραλιανούς αγώνες αναρρίχησης!

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα neoskosmos.com της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, αναφέρει:

Υπερήφανους μας έκανε, για μια ακόμα φορά, η ελληνικής καταγωγής αθλήτρια αναρρίχησης σε τοίχο (bouldering), Θεοδώρα Κασιμίδου, η οποία πριν λίγες ημέρες ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο καταφέρνοντας να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους παναυστραλιανούς αγώνες αναρρίχησης που έλαβαν χώρα στο Σίδνεϊ στις αρχές Ιουνίου.

Η 18χρονη αθλήτρια, η οποία μετανάστευσε με τους γονείς της από την Κέρκυρα στην Αυστραλία το 2014, πλέον προπονείται για να λάβει μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Αναρρίχησης που θα πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ τον φετινό Αύγουστο και ελπίζει σε μια διάκριση που θα κάνει υπερήφανη όχι μόνο την ίδια αλλά και όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα αλλά και την Αυστραλία.

Η νεαρή Θεοδώρα βραβεύθηκε από τον ομογενή πολιτειακό υπουργό, Τομ Κουτσαντώνη, για τις σχολικές της επιδόσεις

«Όταν αγωνίζομαι δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα και ελπίζω να κάνω περήφανους όχι μόνο τους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν αλλά και τους Έλληνες και τους Αυστραλούς που μου έδωσαν την δυνατότητα να φτάσω έως εδώ» λέει στον «Νέο Κόσμο» η νεαρή αθλήτρια η οποία αν και δεν γεννήθηκε στην Αυστραλία, κατόρθωσε παρόλα αυτά να αριστεύσει και στο σχολείο και έτσι πλέον ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις ακαδημαϊκές της σπουδές στις αθλητικές επιστήμες σε πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.

Η Θεοδώρα, παράλληλα με τις προπονήσεις της εργάζεται και σε επιχείρηση εστίασης που διατηρούν ομογενείς, προκειμένου να εξασφαλίσει τα έξοδα του επόμενου ταξιδιού της, αλλά θα χρειαστεί να αναζητήσει πλέον και σπόνσορες για να την βοηθήσουν να ανταποκριθεί στο κόστος των απαιτούμενων μετακινήσεων.

«Προσπαθώ να συνδυάσω τις εντατικές προπονήσεις και τη δουλειά και μέχρι στιγμής τα καταφέρνω καλά» λέει η νεαρή κοπέλα, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, ενώ ανυπομονεί όπως λέει να καταφέρει να επισκεφθεί σύντομα και την Ελλάδα και τους γονείς της οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην γεννέτειρα και ζουν πλέον μόνιμα στην Κέρκυρα.

Η Θεοδώρα δίνει την εντύπωση πως το γυμναστήριο είναι για εκείνην το φυσικό της περιβάλλον, καθώς δεν βιώνει ανταγωνισμό και πίεση. Οι ηλικιακά πολύ μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι συναθλητές της -μαγεμένοι ίσως από το πείσμα και τις ικανότητες της μικρής Θεοδώρας- φαίνεται να την έχουν πάρει υπό την προστασία τους.

«Δεν νιώθω ανταγωνισμό και δεν ξοδεύω ενέργεια και χρόνο να συγκρίνω τον εαυτό μου με συναθλητές μου. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό που έχω τους προπονητές μου και τους δικούς μου ανθρώπους να με ενθαρρύνουν και να μου δίνουν διαρκώς συμβουλές για να γίνομαι καλύτερη.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο» καταλήγει η νεαρή αθλήτρια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ...