Κοπή Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο στο Χ.Κ. Σελίου, παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη (φωτο)

Κάθε χρόνο στις 2 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ιερουργεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου, όπου συμμετέχουν νεανικά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως και χιονοδρόμοι. Φέτος όμως, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λαμπρή Πανήγυρη του προστάτου των Χιονοδρόμων, Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Ωστόσο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, την επομένη της εορτής του Οσίου Σεραφείμ, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, μετέβη στον Ιερό Ναό του χιονοδρομικού κέντρου, όπου και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ευλόγησε την βασιλόπιτα του Χιονοδρομικού Κέντρου, καλωσόρισε τον Υφυπουργό και ευχήθηκε ο Όσιος Σεραφείμ, να ευλογεί και να προστατεύει όπως πάντοτε το Χιονοδρομικό Κέντρο και συντόμως με την βοήθεια του Θεού, να ξεπεραστεί ο μεγάλος πειρασμός και να επανέλθει στην κανονική λειτουργία του.

Παρόντες κατά την κοπή της Βασιλόπιτας ήταν ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας και κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης K. M. Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Χιονοδρομικού Κέντρου και λοιποί τοπικοί πολιτικοί άρχοντες και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για προγράμματα χρηματοδότησης που θα αναβαθμίσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο, ως προς τη λειτουργία του, και θα το καταστήσουν υψηλά στο ενδιαφέρον του κοινού.

Στο τέλος βραβεύτηκε ο παλαιότερος χιονοδρόμος του Κέντρου Σταύρος Πλατίτσας (94 ετών), ενώ ακολούθησε γεύμα.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Συμφωνήθηκε ο «οδικός χάρτης» αναβάθμισης και ανάπτυξης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου

Η αναβάθμιση και η περαιτέρω ανάπτυξη του παλαιότερου χιονοδρομικού κέντρου της χώρας (από το 1936), του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, των Βουλευτών, Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Τάσου Μπαρτζώκα, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα, των Δημάρχων Βέροιας και Νάουσας, Κώστα Βοριαζίδης και Νίκου Καρανικόλα και του Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου, Γιώργου Μιχαλιά, συμφωνήθηκαν τα άμεσα βήματα, ο «οδικός χάρτης», ως εξής:

* παραχώρηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού του ημιτελούς κτίσματος εντός του χιονοδρομικού,

* καταγραφή της κατάστασης του εγκαταλειμμένου από 10ετία ξενώνα φιλοξενίας αθλητών και ομάδων, δυναμικότητας 100 κλινών, ιδιοκτησίας του Συλλόγου Χιονοδρόμων – Ορειβατών Βέροιας,

* απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις πεπαλαιωμένων υλικών, εκκαθάριση και απόδοση όλων των χώρων του για σκοπούς αποκλειστικά αθλητικούς,

* επικαιροποίηση των Μελετών για την εγκατάσταση συστήματος τεχνητής χιόνωσης, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο των τοπικών φορέων.

Η συνεργασία τουμ κ. Αυγενάκη με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο, τους βουλευτές της ΝΔ στον νομό Ημαθίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους δύο Δήμους, Βέροιας και Νάουσας είναι στενότατη, ώστε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου να εκσυγχρονιστεί και να επιτελέσει τον εθνικό ρόλο που του αξίζει και του αρμόζει.

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμων, απηυθύναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Χιονοδρομικά Κέντρα Ελλάδας, Απόστολος Μελιόπουλος, αλλά και ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Ημαθίας, Σταύρος Γιαναβάρτζης, τιμήθηκε ο αειθαλής χιονοδρόμος, Σταύρος Πλατίτσας (94 ετών) και ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο Βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης.