ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο!

Την απόφαση διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο χωρίς θεατές ανακοίνωσε επίσημα η ιαπωνική Κυβέρνηση, καθώς η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει και πάλι στην χώρα.

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ιαπωνία με τον νέο φονικό ιό, με αποτέλεσμα το πρωί της Πέμπτης (08/07) ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα να ανακοινώνει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 θα διεξαχθούν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της πανδημίας.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε δημοσίευμα του «CNN», σύμφωνα με το οποίο, η Κυβέρνηση της χώρας είχε διαδικτυακή συνάντηση με τους υπεύθυνους των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Επιτροπής, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το μεγαλύτερο ραντεβού του αθλητισμού παγκοσμίως.

Στο… τραπέζι έπεσε ακόμα και η σχέση για νέα αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο, αποφασίστηκε να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, στα αθλήματα που θα λάβουν χώρα σε εγκαταστάσεις στο Τόκιο. Αντίθετα, υπάρχει συζήτηση για μερική παρουσία σε εγκαταστάσεις εκτός της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, η επικεφαλής της ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σέικο Χασιμότο υποστήριξε πως «πάρθηκε μία πολύ δύσκολη απόφαση», αναφορικά με τον αποκλεισμό των φιλάθλων από τα στάδια του Τόκιο, υπογραμμίζοντας πως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού «δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διεξαχθούν οι Ολυμπιακού Αγώνες με την ελάχιστη ανθρώπινη παρουσία».

onsports.gr