ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συγκλόνισε την Ελλάδα, αλλά ηττήθηκε από τον σπουδαίο Τζόκοβιτς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μια ανάσα από την πρώτη κατάκτηση τουρνουά γκραν σλαμ της καριέρας του, όμως τελικά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του κορυφαίου τενίστα του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε με 3-2 σετ (6-7 (6), 3-6, 6-3, 6-2, 6-4) στον τελικό του «Roland Garros». Έτσι ο Σέρβος σούπερ σταρ έφτασε τους 19 τίτλους γκραν σλαμ στην τεράστια καριέρα του. 

Το πρώτο σετ ήταν κανονική, «ωμή» μάχη: τόσο ο Στέφανος όσο και ο Νόβακ έπαιζαν σ’ εκπληκτικό επίπεδο, κρατούσαν το σερβίς τους με εκατέρωθεν σφυροκόπημα από τη βασική γραμμή και φτάσαμε στο 5-5. 

Τότε, ελαφρώς… απροσδόκητα, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το μπρέικ, πήγε στο υπέρ του 6-5 και σέρβιρε για να κλείσει, κατά τα φαινόμενα, το σετ. 

Αμ δε: ο Τσιτσιπάς πήρε άμεσα πίσω το μπρέικ στέλνοντας το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί έφτασε σ’ ένα γρήγορο κι εκκωφαντικό 4-0 υπέρ του, ο Τζόκοβιτς, όπως πάντα, «απάντησε» και πήγε στο υπέρ του 6-5, όμως ο Έλληνας τενίστας πήρε 3 σερί πόντους και μαζί το σετ, μετά από 72 ολόκληρα λεπτά, με 7-6 (6). 

Το δεύτερο σετ είχε την ίδια κατάληξη σε ό,τι έχει να κάνει με το ποιος το κατέκτησε, όμως ο τρόπος ήταν τελείως διαφορετικός: το «Stef-Express» σφύριξε ηχηρά από το πρώτο γκέιμ που ξεκίνησε με μπρέικ, έκανε ένα δεύτερο στο 2-5 και τελικά ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 2-0, κερδίζοντάς το μέσα σε μόλις 35 λεπτά. 

Ο «Τζόκερ» πήγε στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του τρίτου σετ και όταν επέστρεψε στο κορτ έμοιαζε, ιδίως σε πνευματικό επίπεδο, άλλος παίκτης: κράτησε εύκολα τα δύο δικά του γκειμς με φοβερά χτυπήματα με το forehand, «έσπασε» τον Στέφανο στο 3-1 και μετά δεν κοίταξε πίσω του ποτέ ξανά, μειώνοντας σε 2-1 (6-3). 

Στο αμέσως επόμενο, το νούμερο 5 της ATP (και οσονούπω 4) φάνηκε να πονάει στην πλάτη, φλέρταρε με την ιδέα του ιατρικού τάιμ άουτ αλλά την απέρριψε, όμως όταν πάτησε ξανά το χώμα του «Philippe Chatrier» φαινόταν πως δεν βρισκόταν στο επιθυμητό, εξωγήινο επίπεδο των προηγούμενων γκέιμς

Ο Τζόκοβιτς μυρίστηκε αγωνιστικό... αίμα και άνοιξε στο φουλ τις (εκπληκτικές, είναι η αλήθεια) μηχανές του και πήρε με μεγάλη ευκολία το τέταρτο σετ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 (6-2), μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά σπουδαίου παιχνιδιού.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο 5ο και καθοριστικό: η ψυχολογία ήταν πασιφανώς με το μέρος του Σέρβου, την στιγμή που ο Στέφανος έψαχνε να επαναλάβει αυτό που είχε κάνει με τον Ζβέρεφ στον ημιτελικό, όταν και πάλι από 2-0 υπέρ του το ματς πήγε στο 2-2, όμως κατάφερε στο τέλος να κερδίσει. Μόνο που… 

Μόνο που εδώ, αυτή τη φορά, το εμπόδιο ήταν απείρως ψηλότερο: ο Τζόκοβιτς βρήκε πολύ γρήγορα το πολυπόθητο μπρέικ, πήγε γρήγορα-γρήγορα στο 3-1 και ολοκλήρωσε τη μνημειώδη, από την πλευρά του, ανατροπή, κερδίζοντας τον αγώνα. 

Μ’ αυτή τη νίκη κατέκτησε, παράλληλα, το δεύτερο «Roland Garros» της καριέρας του, φτάνοντας στα 19 γκραν σλαμ εκτυφλωτικής καριέρας και φιγουράρει, πια, στο -1 μόλις από τους Φέντερερ και Ναδάλ που έχουν από 20. 

filathlos.gr