ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αλέξανδρος Καραϊωσήφ: "Μην ντρέπεστε για την αναπηρία των παιδιών σας"

Με αφορμή την παρθενική συμμετοχή του νεαρού αθλητή με αναπηρία όρασης Αριστείδη Τσιάτση σε αγώνες στίβου και την κατάκτηση 2 χρυσών μεταλλίων, ο Βεροιώτης Adaptend Sports Trainer Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb το παρακάτω συγκινητικό μήνυμα:

Ανεβάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, θέλω να σταθώ σε δύο σημεία:

1. Ο νεαρός αθλητής με αναπηρία όρασης λέγεται Τσιάτσης Αριστείδης, από την Αγ. Βαρβάρα Βέροιας και είναι λίγο μικρότερος από 14ετών.
Οι γονείς του και οι δύο ενήλικες αδερφές του βρίσκονται συνεχώς δίπλα του. Τον χειμώνα που μας πέρασε, εμπιστεύθηκαν τον Άρη στα χέρια μου κ "τόλμησαμε" όλοι μαζί την ένταξη του στον Παραολυμπιακό Αθλητισμό και τη συμμετοχή του σε επίσημους αγώνες ως αθλητή του Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας.
Αποτέλεσμα: 2 Χρυσά Μετάλλια και 2 Πανελλήνια Ρεκόρ Παίδων στην κατηγορία Τ11

Συμπέρασμα: Μην ντρέπεστε για την αναπηρία των παιδιών σας και φέρτε τα παιδιά σας να γνωρίσουν τον Παραολυμπιακο Αθλητισμό όσο νωρίτερα γίνεται* για να έχουν περιθώρια βελτίωσης και αυξημένες πιθανότητες και προοπτικές εξέλιξης και διάκρισης..
(*κάτι που συμβαίνει στα αστικά κέντρα, άλλα όχι στην επαρχία..)

2. Η κοπέλα δίπλα στον Αριστείδη ονομάζεται Αλεξάνδρου Κλαίρη και είναι από τα Γιαννιτσά. Είναι Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με Ειδικότητα Προσαρμοσμένη Φ.Α. κ πρώην αθλήτρια Στίβου (ταχύτητες).
Συμμετείχε ως Guide Runner δίπλα στον Αριστείδη και στην ουσία ήταν τα "μάτια" του, αφού βάσει κανονισμών, έπρεπε να αγωνιστεί blind folded.
Οι Guide Runners/Sport Assistants, θεωρούνται πλέον αθλητές με αποτέλεσμα να παίρνουν και αυτοί μετάλλια και όλα τα προνόμια ενός αθλητή που θα διακριθεί. Τυφλός Αθλητης+Guide Runner είναι ενιαίο σώμα. Αγωνίζονται ως ένας.
Η Κλαίρη είναι τα "μάτια" του Άρη και το δικό μου "δεξί χέρι" (γιατί ως γνωστόν είμαι αριστερόχειρας!).

Και όοολο αυτό μαζί, είναι κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη της Βέροιας...