ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

9μελής η αποστολή του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ 2020, η πρώτη εγχώρια διοργάνωση των ΑμεΑ στην μετα-καραντίνα εποχή, θα διεξαχθεί το τριήμερο 31 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2020 στο Κεντρικό Στάδιο του Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών.

Συνολικά θα συμμετέχουν 390 αθλητές και αθλήτριες από 52 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ της Ελλάδας. Η άφιξη των αποστολών και η αξιολόγηση των νέων αθλητών θα γίνουν το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου, ενώ οι αγώνες θα γίνουν σε δύο περιόδους (πρωί και απόγευμα).

Με 6 αθλητές και συνολικά 9 άτομα η αποστολή του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας

Με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών από την ίδρυσή του θα συμμετέχει το σωματείο μας. Συνολικά θα αγωνιστούν 6 αθλητές σε 9 αγωνίσματα και οι ελπίδες να φέρουν στην πόλη της Βέροιας αρκετά χρυσά μετάλλια και Πανελλήνια Ρεκόρ είναι πάρα πολλές, σύμφωνα με την πρόβλεψη του επικεφαλής προπονητή και τεχνικού διευθυντή του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρου.

Αναλυτικά η αποστολή του "Εν Σώματι Υγιεί" για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2020:

1. Κοντονής Κωνσταντίνος (F36) - Ακοντισμός και Δισκοβολία

2. Κολίσογλου Ανδρέας (F35) - Ακοντισμός

3. Γουρλομάτης Παναγιώτης (T20) - 100μ και Άλμα σε Μήκος

4. Akid Soleman (Τ44) - 100μκαι200μ

5. Τσιάτσης Αριστείδης (T11/U17) - 100μ και 200μ + 

6. Αλεξάνδρου Κλεάνθη (Guide Runner T11)

7. Tσιάτση Χριστίνα - Συνοδός

8. Οικονόμου Γεώργιος - Προπονητής

9. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος - Αρχηγός Αποστολής 

Να επισημάνουμε ότι ο αθλητής Κοντονής είναι ο κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ στον Ακοντισμό της Κατηγορίας 36, ενώ οι αθλητές Γουρλομάτης και Κολίσογλου, είναι πάντα μέσα στα μετάλλια, όταν αγωνίζονται. Ο αθλητής Τσιάτσης Αριστείδης είναι ο πρώτος αθλητής του σωματείου μας με πρόβλημα όρασης και θα είναι από τους μικρότερους αθλητές της διοργάνωσης, αφού ακόμα δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη. Ο αθλητής Akid Soleman, είναι ενταγμένος στο ενταξιακό πρόγραμμα άθλησης για πρόσφυγες πολέμου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του ιδρύματος Agitos Foundation. 

Για τους λάτρεις των αριθμών, αναφέρουμε ότι το "Εν Σώματι Υγιεί" στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου ΑμεΑ το 2016-17-18-19, συμμετείχε συνολικά με 10 αθλητές και έχει κατακτήσει 17 μετάλλια (8 χρυσά - 8 ασημένια- 1 χάλκινο) και έχει 2 αθλητές κατόχους Πανενελληνίων Ρεκόρ.

Στο περιθώριο των αγώνων, την Παρασκευή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος ένταξης προσφύγων με αναπηρία στην Αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, στην οποία εκτός από τον αθλητή Akid, προσκεκλημένοι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής είναι ο προπονητής του κ. Οικονόμου Γεώργιος και ο Τεχνικός Διευθυντής του "Εν Σώματι Υγιεί" κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος. 

Η αποστολή θα αναχωρήσει οδικώς από τη Βέροια την Πέμπτη 30 Ιουλίου και θα επιστρέψει την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020. 

Ευχόμαστε στους αθλητές, συνοδούς και προπονητές ολόψυχα καλή επιτυχία!!