Θώμογλου: «Μου άρεσε η αναβολή του ευρωπαϊκού»

Ο βεροιώτης Σάββας Θώμογλου είναι μια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού αθλητισμού, έχοντας ήδη στο βιογραφικό του μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων (2018 Μπουένος Άιρες). Ο 18χρονος κολυμβητής δεν κρύβει την ικανοποίηση του για την αναβολή του ευρωπαϊκού και ετοιμάζεται για την επιστροφή στις πισίνες.

Ο Θώμογλου είναι ένας από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς της ελληνικής κολύμβησης που διαπρέπει στο στιλ του πρόσθιου. Έχοντας ολοκληρώσει την «καριέρα» του στις ηλικιακές κατηγορίες, ετοιμάζεται να κοντραριστεί με τους άνδρες του… χρόνου.

Ο 18χρονος κολυμβητής του Άρη μίλησε στο Sportsfeed για την περίοδο που αναγκάστηκε να μείνει εκτός νερού: «Η περίοδος που έμεινα εκτός προπονήσεων ήταν αρκετά δύσκολη. Είχα συνηθίσει σε μία καθημερινότητα που από το πρωί μεέχρο το βράδυ ήμουν εκτός σπιτιού και πήγαινα από προπόνηση σε γυμναστήριο και από γυμναστήριο πάλι σε προπόνηση, για αυτό και με ζόρισε αρκετά το κλείσιμο μέσα στο σπίτι και η αποχή από το νερό. Ανυπομονώ πάρα πολύ να ξαναρχίσουν οι προπονήσεις μετράω αντίστροφα τις μέρες».

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό και τους στόχους του είπε: «Μου άρεσε η απόφαση να μη διεξαχθεί το πανευρωπαϊκό φέτος. Ήταν μεγάλος στόχος αυτοί οι αγώνες για να μπορέσω να κυνηγήσω το όνειρό μου, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς, οπότε δε θα ήθελα να πάω σε αυτό χωρίς να είμαι τέλεια προετοιμασμένος, ώστε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Με αυτή την απόφαση έχω περισσότερο χρόνο να διορθώσω μαζί με τον προπονητή μου (Τάσο Παπαδόπουλο) λάθη και να είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο».

Ο αθλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των σπουδών λέγοντας: «Όσον αφορά τις σπουδές μου τις έχω αφήσει για λίγο στην άκρη, καθώς έχω θέσει ως πρωταρχικό μου στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και δουλεύω σκληρά για αυτό. Το εξωτερικό είναι στις σκέψεις μου, αλλά δεν μπορώ να πω πως είναι πολύ ψηλά στις επιλογές μου και στα σχέδιά μου για το μέλλον».

Πηγή: sportsfeed.gr