Σοκ: Απόπειρα αυτοκτονίας από την παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής

Η 22χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, Αλεξάντρα Σολντάτοβα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική της Μόσχας - Είχε ανακοινωθεί ότι θα απουσιάσει από το Grand Prix της Μόσχας λόγω υγείας - Η προπονήτριά της το διαψεύδει κατηγορηματικά

Είδηση-σοκ στον χώρο της ρυθμικής γυμναστικής!

Μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες της Ρωσίας, η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής, Αλεξάντρα Σολντάτοβα, βρίσκεται σε ψυχιατρική πτέρυγα κλινικής μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα, η πρωταθλήτρια νοσηλεύτηκε την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Μόσχας, με πολλαπλά τραύματα στο αριστερό της χέρι, τα οποία προκλήθηκαν από την προσπάθειά της να κόψει τις φλέβες της, χάνοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλη ποσότητα αίματος. Η Σολντάτοβα μάλιστα διαγνώστηκε με βουλιμία, ωστόσο δεν έδειξε να βρίσκεται σε διάθεση να εξηγήσει στους γιατρούς τους λόγους που την οδήγησαν στον αυτοτραυματισμό της.

Όπως μεταφέρει το πρακτορείο TASS, η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή και φαίνεται να διέφυγε του κινδύνου. Μάλιστα, δέχεται θεραπεία στην εντατική της ψυχιατρικής πτέρυγας του νοσοκομείου, καθώς όπως διέγνωσε το ιατρικό επιτελείο, η όμορφη αθλήτρια βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογία το τελευταίο διάστημα.

Η 22χρονη αθλήτρια είναι ένα από τα κορυφαία μέλη της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής της Ρωσίας. Έχει αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ομαδικό, ενώ έχει κατακτήσει και το χρυσό, σε πρόγραμμα με κορδέλα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η υπεύθυνη της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Ιρίνα Βίνερ, είχε ανακοινώσει πως η Σολντάτοβα θα απουσιάσει από το Grand Prix της Μόσχας, λόγω… θεμάτων υγείας.

«Δεν υπήρξε απόπειρα αυτοκτονίας»

Ωστόσο, η προπονήτρια της, Anna Dyachenko, διαψεύδει αυτές τις αναφορές τονίζοντας ότι η νεαρή πρωταθλήτρια έχει υποβληθεί απλώς σε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, γεγονός που της επιβεβαίωσε μέσω τηλεφώνου η ίδια την Τετάρτη.

«Δεν υπήρξε απόπειρα αυτοκτονίας. Η κατάστασή της είναι καλή και αύριο θα βγει από το νοσοκομείο», δήλωσε σε τοπικά Μέσα. Χθες το πρωί η Αλεξάνδρα με κάλεσε από το νοσοκομείο και μου είπε να μην ανησυχώ, καθώς έχει υποβληθεί σε ορισμένες ιατρικές εξετάσεις . Αυτό που ακούω τώρα (αναφορές για απόπειρα αυτοκτονίας) είναι ένα τεράστιο σοκ για μένα, όπως και για όλους», συμπλήρωσε.

πηγή: protothema