ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

O E.O.Σ. Νάουσας στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας

Πετυχημένη ήταν η εξόρμηση  που έκανε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Ε.Ο.Σ. Νάουσας στο φαράγγι  του Ράμνο Μπόρ ( Ίσιο Πεύκο ) και στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας στον ποταμό Τόπλιτσα ή ρέμα του Αγίου Νικολάου , πάνω από το Πόζαρ.

 Η διαδρομή ξεκίνησε από το παλιό Λουτράκι , πέρασε από το ερημωμένο συνοριακό φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού και μετά ακολούθησε το κατηφορικό  μονοπάτι με τελικό προορισμό τον καταρράκτη της Κουνουπίτσας  , που κάποιοι τολμηροί κάνανε μπάνιο στα παγωμένα νερά του.  Η όλη διαδρομή κατέπληξε τα 17 άτομα που πήραν μέρος , πότε με τις κορυφές που αγνάντευαν , πότε με τα παρθένα δάση και τέλος με τα τυρκουάζ νερά του ποταμιού.

 Οι ορειβάτες  μας περπάτησαν  7 χιλιόμετρα με 310 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά που η ομάδα την κάλυψε σε χαλαρό ρυθμό ,ξεκούραστα και  πολύ ευχάριστα με τον υπέροχο καιρό της ημέρας να βοηθά ακόμα περισσότερο.

Οδηγοί μονοπατιού ήταν ο έφορος ορειβασίας  κ. Γιώργος Καισαρίδης και ο κ. Κώστας Μάϊνος , οι οποίοι έδωσαν παράλληλα  και πληροφορίες σχετικά με την περιοχή , την χλωρίδα και την πανίδα της. 

 Ο σύλλογος κάθε φορά πριν από οποιαδήποτε ορειβατική δράση θα πληροφορεί τα μέλη του  και τους φίλους της ορειβασίας , μέσα από την επίσημη  σελίδα του αλλά και τον τοπικό τύπο , ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάποια από της εξορμήσεις του.