ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Όλοι στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία μας

Στο πόδι όλη η Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων - Πορείες και συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην υπάρξει σύνθετη ονομασία με το συνθετικό Μακεδονία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μπροστά από το Λευκό Πύργο.

Συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, ψηφίσματα, συλλογές υπογραφών... Το Σκοπιανό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Λευκό Πύργο.

Παράλληλα με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται, έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονα χώρας.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους Δήμους της Μακεδονίας, κληρικοί ή Επίσκοποι από τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, δεκάδες επαγγελματικά, αθλητικά και εξωραϊστικά σωματεία και σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας καθώς και όλα τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

 Ποιοι θα είναι οι ομιλητές του συλλαλητηρίου

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου για την Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, δημοσιοποίησε τα ονόματα των ομιλητών.

Αυτοί είναι οι Έλληνες, πατριώτες πάνω από όλα:

Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος

Κώστας Καραΐσκος Δημοσιογράφος

π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Νίκος Λυγερός Στρατηγικός Σύμβουλος

Φραγκούλης Σ. Φράγκος Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ