ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μιχάλης Μαρμαράς

Ένας άνθρωπος που επί δεκαετίες υπηρέτησε τον αθλητικό χώρο της Βέροιας και της Ημαθίας δεν υπάρχει ποια κοντά μας.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Μαρμαρά, επί πολλές δεκαετίας Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος τα τελευταία χρόνια του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας, τότε που οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη,  αποδήμησε πλήρης ημερών.

Ο Μιχάλης Μαρμαράς, ένας πραγματικός ρέκτης του αθλητισμού και της μουσικής, είχε ξεχωριστή θέση στην κοινωνία της Βέροιας και όχι μόνο.  Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη που έδωσε ο φίλος του και ενίοτε συνδημιουργός του Γιώργος Καλογήρου:

«Με το φίλο μου τον Μιχάλη Μαρμαρά αποφασίσαμε το 1965 να στείλουμε ένα τραγούδι στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, που είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα κι αποτελούσε πανελλήνιο καλλιτεχνικό γεγονός γιατί συμμετείχαν σ’ αυτό όλα τα μεγάλα ονόματα συνθετών και τραγουδιστών. Γράψαμε ένα τραγούδι, ο Μιχάλης τους στίχους κι εγώ την μουσική, με τίτλο «ΑΣΠΡΑ ΦΤΕΡΑ» και το ταχυδρομήσαμε.

Συμμετείχαν περισσότερα από 400 τραγούδια και ειδική επιτροπή επέλεγε τα 20 να διαγωνιστούν στα τελικά με μεγάλη ορχήστρα και γνωστούς ερμηνευτές. Δεν περιμέναμε να περάσει το τραγούδι μας. Εμείς ερασιτέχνες κι άγνωστοι από μια επαρχία, πώς να σταθούμε ανάμεσα σε Ξαρχάκο, Σπανό, Χατζηνάσιο κι άλλους σπουδαίους δημιουργούς.

Τη μέρα της δημοσίευσης των 20 τραγουδιών που προκρίθηκαν πήγα πρωί-πρωί ν’ αγοράσω μια “Μακεδονία” και με χέρια που έτρεμαν άρχισα να την ξεφυλλίζω. Έγραφε και τα ονόματά μας! Μέσα στα 20 ήταν και τα «Άσπρα Φτερά»! Δεν μπορεί να κάνω λάθος, σκέφτηκα. Νάτο! είναι γραμμένο και δε σβήνεται αυτό με τίποτα!

Το τραγούδι διακρίθηκε, έγινε δίσκος με ερμηνευτές τον Τέρη Χρυσό και την Ζωή Κουρούκλη και κυκλοφόρησε σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο ίδιο Φεστιβάλ, με τον Μιχάλη, προκριθήκαμε άλλες δυο χρονιές και πήραμε καλές σειρές στη βαθμολογία».

Η κηδεία του Μιχάλη Μαρμαρά θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί από τη Μητρόπολη Βέροιας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Βεροιώτικης γης που θα τον σκεπάζει