ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βέροια και Νάουσα υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή φλόγα

Την ολυμπιακή φλόγα στο δρόμο της για την πόλη Pyeongchang της Δημοκρατίας της Κορέας, για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2018, υποδέχθηκε το πρωί της Κυριακής η Βέροια.

Η ολυμπιακή φλόγα προέρχονταν από τη Νάουσα όπου είχε διανυκτερεύσει και στις 9.30 με λαμπαδηδρόμους στο πάρκο της Εληάς όπου την υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Δημήτρης Μητρούλας ο οποίος στην συνέχεια την παρέδωσε στον θρυλικό χιονοδρόμο Βασίλη Μακρίδη κι αυτός με την σειρά του άναψε τον βωμό που είχε στηθεί στο πάρκο της Εληάς.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων Γιου Του Χονγκ και το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Βασίλη Κατσώρα.

Και οι τρεις ομιλητές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην πόλη της Βέροιας, επικεντρώνοντας τον λόγο τους στον πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Βεροιώτη Δημήτρη Βικέλα, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου που ήταν το πρώτο στη Ελλάδα και στους σπουδαίους χιονοδρόμους που αναδείχθηκαν και αποτέλεσαν σημαιοφόροι των ελληνικών αποστολών

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ο παλιός χιονοδρ.όμος και πρωταθλητής Γιάννης Καπράρας άναψε από τον βωμό την δάδα του και μετά από πορεία διακοσίων μέτρων την παρέδωσε στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο Θόδωρο Παντελίδη, για να φύγει από τη Βέροια εποχούμενη για την πόλη της Κατερίνης.

Στην τελετή της Βέροιας παρόντες, εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, ήταν οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θανάσης Χειμώνας, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελένη Κόγκα, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ημαθίας Μιχάλης Τσιριλάκης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης Αστυνομίας Διονύσιος Κούγκας, εκπρόσωποι της Ι Μεραχίας, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρο Σελίου Κώστας Τζελέπης, παιδιά-χιονοδρόμοι του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας με τους προπονητές τους  και άλλοι.

ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Mε κάθε επισημότητα και με την είδηση πως η Σοφία Ράλλη θα είναι η σημαιοφόρος της Εθνικής Ομάδας και η πρώτη αθλήτρια που θα μπει στο στάδιο στην Pyeong Changτ ης Νότιας Κορέας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάουσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Νάουσας στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε  στην Αρχαία Ολυμπία στις 24 Οκτωβρίου 2017 καθώς η Νάουσα επιλέχθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως ένας από τους Δήμους για τη διέλευση, τελετή υποδοχής και διανυκτέρευση της Ολυμπιακής Φλόγας

Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε όπως είθισται με  με τιμές Αρχηγού Κράτους, αποτελεί αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και μεταδίδεται από εθνικά και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας  η αφή της φλόγας  έγινε στην Πλατεία Καρατάσου.

Οι λαμπαδηρόμοι που  συμμετείχαν  κατά σειρά  ήταν  οι εξής: Στέλιος Δάγγας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Νάουσας, Παναγιώτης Δημητριάδης, Αθλητής-Προπονητής Τάε Κβο Ντο, Θεόδωρος Ήλκος, Αθλητής των SpecialOlympics, Μαρία Ντάνου, Χιονοδρόμος-Αθλήτρια ΕΟΣ Νάουσας, Σοφία Ράλλη, Χιονοδρόμος-Αθλήτρια ΕΟΣ Νάουσας, Κατερίνα Μπαλκαμπά, πρώην Χιονοδρόμος.

Η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας  έγινε από την χιονοδρόμο Σοφία Ράλλη και μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Νάουσας, της Χορωδίας «Naoussa Glee» του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Ωδείου «Εστία Μουσών» και της Χορωδίας του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης»