Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βέροια - Αλεξάνδρεια 0-0: "Κόλλησε" η "Βασίλισσα", χαμόγελα για τους "πράσινους"

Βέροια - Αλεξάνδρεια 0-0: "Κόλλησε" η "Βασίλισσα", χαμόγελα για τους "πράσινους"

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο Ημαθιώτικο ντέρμπι της φετινής σεζόν στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Βέροια και Αλεξάνδρεια διασταύρωσαν τα ξίφη τους, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με τη «Βασίλισσα» να νοιώθει περισσότερο αδικημένη από το αποτέλεσμα, καθώς είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, ενώ τους «πράσινους» στο ντεμπούτο του Κώστα Γαλτσίδη στον πάγκο τους, να παίζουν με αναπτερωμένο ηθικό και να παίρνουν μέσα σε μια δύσκολη έδρα τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, νοιώθοντας στο φινάλε σαφώς ικανοποιημένοι.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Για τη γηπεδούχο Βέροια κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκάρας, με τους Κουκόλη και Τασιόπουλο να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας και τους Τσιρίδη (δεξιά), Λέκα (αριστερά) στα πλάγια. Οι Μπλέτσας και Μελιόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ιωάννου να έχει τον ρόλο του «10αριου», τον Πρασσά να παίζει στη δεξιά πτέρυγα, τον Καψάλη στην αριστερή και τον Αχλιώπα φορ.

Από την πλευρά της η φιλοξενούμενη Αλεξάνδρεια, στο ντεμπούτο του Γαλτσίδη στον πάγκο της, ξεκίνησε με τον πολύπειρο Τόλιο στο τέρμα, αμυντική τετράδα τους Κυριακίδη, Καπλάνι, Πιπιλιάρη (δεξιά) και Βλάχο (αριστερά). Ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Αβραμόπουλος και Ζεϊμπέκης, με τον Μάριο Μωραϊτάκη μπροστά τους σε ελεύθερη θέση. Στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής αγωνίστηκε ο Λίτσι, στο αριστερό ο Τάνγκου και προωθημένος ο Λιόλιος.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και ένταση, με τη Βέροια να παίρνει από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης. Οι παίκτες της «Βασίλισσας» κυκλοφορούσαν με υπομονή και σωστή ανάπτυξη τη μπάλα, παίζοντας κυρίως από τα πλάγια και διατηρώντας για μεγάλα διαστήματα την κατοχή, πιέζοντας αρκετά την αντίπαλη άμυνα.

Δημιούργησαν τουλάχιστον τέσσερις αξιόλογες στιγμές για γκολ, με κορύφωση ένα πολύ καλό δεκάλεπτο από το 25’ έως το 35’, όταν έκλεισαν την ΑΕ Αλεξάνδρειας στα καρέ της. Παρ’ όλα αυτά, ο Τόλιος φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλά ανασταλτικά, με σωστές τοποθετήσεις και αλληλοκαλύψεις στη μεσαία γραμμή, ενώ προσπάθησαν να απειλήσουν μέσα από τις αντεπιθέσεις. Παρά την πίεση που δέχθηκαν, κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη της εστία τους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη, η ΑΕ Αλεξάνδρειας μπήκε πιο προσεκτικά, με σαφή πρόθεση να περιορίσει τους χώρους προς την περιοχή της. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεγαλύτερη συνοχή στις γραμμές τους, κλείνοντας τους διαδρόμους και δυσκολεύοντας τη Βέροια.

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι αύξαναν την πίεσή τους, θέλοντας πάση θυσία να φτάσουν στο «τρίποντο». Ο προπονητής της Βέροιας ανακάτεψε την τράπουλα με φρέσκα πόδια από τον πάγκο, όμως η ομάδα δυσκολευόταν να μετατρέψει την κατοχή σε καθαρές ευκαιρίες, καθώς η Αλεξάνδρεια αμυνόταν οργανωμένα και με πείσμα.

Στο τελευταίο τέταρτο το ματς άνοιξε. Πρώτα οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Παπαδόπουλο, που απείλησε την εστία της Βέροιας, και στη συνέχεια οι Βεροιώτες βγήκαν μαζικά μπροστά, ψάχνοντας με κάθε τρόπο το γκολ της λύτρωσης. Δημιούργησαν 2-3 σημαντικές φάσεις, όμως κυρίως λόγω αστοχίας δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τη Βέροια να χάνει την ευκαιρία να κάνει το 3 στα 3 και την ΑΕ Αλεξάνδρειας να πανηγυρίζει έναν πολύτιμο βαθμό, δείχνοντας χαρακτήρα μέσα σε μια δύσκολη έδρα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8’ Καλό σουτ του Ιωάννου λίγο έξω από την περιοχή, ο Τόλιος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

23’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπλέτσα, ο Τόλιος χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έπεσε και μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

27’ Ωραία προσπάθεια του Ιωάννου και δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Τόλιος απέκρουσε εντυπωσιακά!

28’ Μετά από κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Πρασσά, ο οποίος δύο φορές με σουτ δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα, αφού και τις δύο κόντραρε σε σώματα αμυντικών και απομακρύνθηκε.

29’ Κεφαλιά του Τασιόπουλου από καλή θέση μετά από κόρνερ, η μπάλα έφυγε άουτ.

45’+ Μετά από σουτ του Τσιρίδη, ο Μελιόπουλος έκανε την προβολή από πολύ καλή θέση αλλά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ!

78’ Ο Παπαδόπουλος από καλή θέση έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κάπου βρήκε την τελευταία στιγμή και κατέληξε κόρνερ, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκάρα.

82’ Διαγώνιο σουτ του Χερίδη, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

86’ Ωραία προσπάθεια του Χερίδη που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έσπασε τη μπάλα για στον επερχόμενο Μπεκιαρίδη, ο οποίος ανενόχλητος από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλό σουτ και την έστειλε άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια!

88’ Κεφαλιά του Τασιόπουλου μετά από κόρνερ, η μπάλα έφυγε άουτ.

90' Σουτ του Γκελοσάνι έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τόλιου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν η διαιτησία του Παναγιώτη Βρύνιου και των βοηθών του Στυλιανού Κωνσταντινίδη και Φίλιππου Φραγκουλίδη, όλοι του Σ.Δ. Μακεδονίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ (Γιάννης Πολλαετίδης): Γκάρας, Τσιρίδης (69’ Χερίδης), Μελιόπουλος (69’ Γκελοσάνι), Μπλέτσας, Πρασσάς (46’ Ρούσσος), Λέκα (75’ Μπεκιαρίδης), Τασιόπουλος, Αχλιώπας, Καψάλης (46’ Γανόπουλος), Κουκόλης, Ιωάννου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (Κώστας Γαλτσίδης): Τόλιος, Ζεϊμπέκης, Βλάχος, Κυριακίδης, Καπλάνι, Αβραμόπουλος, Πιπιλιάρης, Μωραϊτάκης Μ. (76’ Παπαδόπουλος), Λιόλιος (90’+ Κωτσιόπουλος), Λίτσι (79’ Δημόπουλος), Τάνγκου.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS