
- ΒΕΡΟΙΑ
- Posted
- Διαβάστηκε 770 φορές
Με δύναμη αλλά και... προβληματισμούς ξεκίνησε η Βέροια τα μπαράζ ανόδου
Με το… δεξί ξεκίνησε η Βέροια τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, κερδίζοντας στο γήπεδο του Αμυνταίου με 5-0 τον Μέγα Αλέξανδρο Αετού.
Η «Βασίλισσα» μπορεί να μην αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον νταμπλούχο της ΕΠΣ Φλώρινας, ο οποίος θεωρείται από τις πιο αδύναμες ομάδες του δευτέρου ομίλου, όμως υπήρξαν κάποια στοιχεία που θα πρέπει να προβληματίσουν τους «κυανέρυθρους».
Το κυριότερο από αυτά ήταν η έλλειψη αναπληρωματικού τερματοφύλακα (ο νεαρός Καρασαρίδης δεν κάθισε στον πάγκο, για να αγωνιστεί την ίδια ημέρα με την Κ-17!), με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η Βεροιώτικη ομάδα από τα μέσα του Α’ ημιχρόνου να μείνει χωρίς γκολκίπερ, αν ο διαιτητής δεν ένοιωθε… τύψεις για το πέναλτι που δεν έδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα στους «κυανέρυθρους» και απέβαλε τον Παπαδόπουλο, ο οποίος στην προσπάθειά του να προλάβει αντίπαλο, βγήκε από την περιοχή του και έπεσε άτσαλα επάνω του!
Το δεύτερο στοιχείο, που δεν φάνηκε στο ματς της πρεμιέρας (και ευχής έργο είναι να μην επηρεάσει αρνητικά) είναι το μικρό ρόστερ που διαθέτει η ομάδα της Βέροιας, σε ότι αφορά τους έμπειρους παίκτες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπολείπονται ακόμη πέντε δύσκολα παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι θα υπάρξουν απουσίες από τραυματισμούς ή τιμωρίες, κάτι που φυσικά απευχόμαστε, οπότε καταλαβαίνει κανείς σε τι δύσκολη θέση μπορεί να βρεθεί ο προπονητής Σταύρος Κωστογλίδης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η «Βασίλισσα» έχασε τον Γενάρη ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία, όπως οι Μπουλάρι και Ξαγοράρης, το νεαρό μέσο Μιχαηλίδη και τελευταία τον τερματοφύλακα Ιωαννίδη και τον Τρούπκο που τραυματίστηκε. Στον αντίποδα, απέκτησε έναν έμπειρο (Γκελοσάνι) και δύο νεαρούς, τον Καρασαββίδη και τον Μωϋσίδη που προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό, ενώ προωθήθηκαν και κάποιοι από τα τμήματα υποδομών.
Επίσης, κάτι ακόμα που προβλημάτισε ήταν η μικρή παρουσία του κόσμου στο πρώτο ματς των μπαράζ, όπου η Βέροια δεν είχε στο πλευρό της ούτε 50 φιλάθλους της, παρά την κοντινή απόσταση, ενώ παράλληλα όλοι βλέπουμε τον ξεσηκωμό που υπάρχει σε μια άλλη ιστορική επαρχιακή ομάδα που βρίσκεται και αυτή στα μπαράζ ανόδου, την Ξάνθη!
Ευχή όλων είναι ο κόσμος να επιστρέψει στις κερκίδες, αρχής γενομένης από το εντός έδρας ματς της Τετάρτης (14/05, 17:00) με τον ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, με τη «Βασίλισσα» να θέλει να φτάσει σε μία ακόμη νίκη και να κάνει άλλο ένα βήμα για την επιστροφή της στη Γ’ Εθνική κατηγορία.