Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Χτίστε ένα σπιτάκι... για τα "Παιδιά της Άνοιξης"

Χτίστε ένα σπιτάκι... για τα "Παιδιά της Άνοιξης"

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 2ου ΚΔΗΦ  ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ. ΔΩΡΕΑ ΔΥΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ 50% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ (300.000 ΕΥΡΩ) ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΝΟΡΑ ΣΑΡΚΑΤΖΗ.

«Με αυτό το τούβλο δεν χτίζεις απλώς ένα σπίτι, χτίζεις έναν κόσμο που θα χωράει κι εμάς…». Δεν υπάρχει πιο όμορφο μήνυμα που να μην αγγίζει τόσο βαθιά τις καρδιές όλων μας. Και θα σας εξηγήσουμε γι αυτό…

Εδώ κι ένα χρόνο περίπου ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας, μετά την ίδρυση και την άρτια λειτουργία του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά Της Άνοιξης» που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια, ξεκίνησε μια εκστρατεία ζητώντας την στήριξη σας για τη δημιουργία ενός δεύτερου Κ.Δ.Η.Φ και στη Βέροια.

Ο υπάρχον χώρος της Αλεξάνδρειας δεν επαρκεί πια για να εξυπηρετήσει ακόμη 50 ενήλικων ΑμεΑ τα οποία παραμένουν σπίτι σε καθημερινή βάση χωρίς να δραστηριοποιούνται για να προάγουν το επίπεδο της ζωής τους. Στην προκειμένη περίπτωση. Στο ΚΔΗΦ Αλεξάνδρειας , υπάρχει υπερπληθυσμός, όπου δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία του.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας, κρίνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός ακόμη ΚΔΗΦ ΑμεΑ, το οποίο θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το ΚΔΗΦ στην Αλεξάνδρεια, παρέχοντας στους ωφελούμενους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, αποφάσισε να ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί ένα δεύτερο ΚΔΗΦ, αυτήν την φορά στη Βέροια, για να ξεφύγουν οι ωφελούμενοι από την ρουτίνα του σπιτιού τους και να βρεθούν σε ένα περιβάλλον ειδικής αγωγής και θεραπείας. Κάτι που είναι απαραίτητο για τη εύρυθμη λειτουργία και διαβίωση τόσο των ΑμεΑ, όσο και των οικογενειών τους.

Δωρεά δύο οικοπέδων στην Πατρίδα

«Ξεκινήσαμε μία εκστρατεία και σας θέλουμε αρωγούς και έμπρακτους συμπαραστάτες για την συγκέντρωση του εν λόγο ποσού (600.000 ευρώ) για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του Κέντρου. Όλοι μαζί μπορούμε να υπερπηδήσουμε τις αντιξοότητες και να αποδείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι ο αδερφός μας και ο φίλος μας» μας είπε η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας Νόρα Σαρκατζή.

Δύο πρώτα βασικά βήματα ήδη έγιναν. Τον περασμένο Ιούνιο υπογράφτηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας, μεταξύ του Δημάρχου Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη και της Προέδρου του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, Νόρας Σαρκατζή, η δωρεά δύο οικοπέδων στην Τοπική Κοινότητα Πατρίδας του Δήμου Βέροιας (ενός 6.500m2 και ενός 4.253m2) για την ανέγερση δύο δομών του φορέα. Η μία δομή θα λειτουργεί ως Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και η άλλη ως Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).

«Πρέπει να άλλη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, τον Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη για το αδιαπραγμάτευτο ενδιαφέρον και την καθοριστική συμβολή του. Παράλληλα, ο Σύλλογος χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ και βαθιά ευγνωμοσύνη στον Αντώνη Καγκελίδη, πρώην πλέον, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πατρίδας Γιάννη Σιδηρόπουλο, την Πολεοδομία Βέροιας, τον συμβολαιογράφο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του και σε όλους όσους αναδεικνύουν την αγάπη τους και την υποστήριξή τους έμπρακτα» τόνισε η Νόρα Σαρκατζή.

Χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα που έγινε, ήταν η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου των 600.000 ευρώ, το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» θα το χρηματοδοτήσει έως το 50%, δηλαδή με 300.000 ευρώ.

«Πείσαμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να μας εμπιστευτεί... καθώς το ίδρυμα επιθυμεί να πιάνουν πραγματικά τόπο τα χρήματα που δίνει, και ταυτόχρονα πείθουμε την κοινωνία για αυτό το έργο. Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος θα ξεκλειδωθεί με εξασφάλιση του υπόλοιπου 50% του προϋπολογισμού του έργου...» μας είπε η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας Νόρα Σαρκατζή και συμπλήρωσε:

«Η προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε τα υπόλοιπα 300.000 ευρώ, συνεχίζεται και πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Η κοινωνία της Ημαθίας και όχι μόνο δείχνει πως μπορούμε να στηριζόμαστε σ΄ αυτήν, αφού είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα σε μια ευαίσθητη κοινωνία μας».

«Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι…»

Το τρίτο βήμα, είναι η κάλυψη του υπολοίπου 50% του προϋπολογισμού του έργου, κάτι που προϋποθέτει την συνεχή συνεργασία του κέντρου με την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό από αρχές φθινοπώρου, ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας, ξεκίνησε την δράση «Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι…» προσφέροντας 1.000 αριθμημένα τούβλα, αξίας 30 ευρώ το καθένα.

«Το κάθε τούβλο είναι συλλεκτικό και μοναδικό και με αυτό τον τρόπο συνεισφέρει ο καθένας με ένα ξεχωριστό κομμάτι που είναι αποκλειστικά δικό του» μας είπε η Νόρα Σαρκατζή και τόνισε ότι «στα πλαίσια αυτά ανασχεδιάσαμε την ιστοσελίδα μας, τρέχουμε διαδικτυακή καμπάνια, λειτουργούμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και συνεργαζόμαστε με καταστήματα και φορείς για την διάθεση και των άλλων προϊόντων μας, όπως βραχιολάκια, ημερολόγια, πασχαλινές, λουλούδια κ.α.) ενώ δημιουργούμε project με μια σειρά δράσεων με καλλιτέχνες, ηθοποιούς κ.α. που έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας».

Παράλληλα με τη δημιουργία του νέου ΚΔΗΦ στη Βέροια, ο στόχος του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών και η ομαλότερη ένταξή τους μέσα στην κοινωνία. Είναι θέμα παιδείας και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και η τοπική μας κοινωνία το απέδειξε πολλές φορές. Το ίδιο πιστεύουμε ότι θα κάνει και τώρα για την ανέγερση του 2ου ΚΔΗΦ στη Βέροια, αλλά και το συνολικότερο έργο που «παράγει» ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας με«Τα Παιδιά της Άνοιξης».

*Το κέντρο «Τα Παιδιά της Άνοιξης» λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, 12 μήνες το χρόνο, 8 ώρες κάθε μέρα. Σήμερα φροντίζει και απασχολεί περισσότερα από 60 ενήλικα παιδιά κυρίως με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, κινητικά προβλήματα, εγκεφαλική παράλυση.

Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2333 027212.

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (19/4/21)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS