Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Θέσεις και προτάσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση του χάντμπολ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Θέσεις και προτάσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση του χάντμπολ

Από το τμήμα χάντμπολ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η Διοίκηση του τμήματος χειροσφαίρισης του Φιλίππου Βέροιας, αναλύοντας τα τελευταία δεδομένα για την ασφαλή επανεκκίνηση του αθλήματος, θέλει να ανακοινώσει τις θέσεις της καθώς και τις προτάσεις της, σχετικά με την επανέναρξη προπονήσεων και αγώνων αρμοδιότητας και υπευθυνότητας λόγω COVID-19.

Ζητούμενο:

Επανέναρξη προπονήσεων και ολοκλήρωση ηλικιακών πρωταθλημάτων.

Προϋποθέσεις:

Ασφάλεια και υγεία των αθλητών, προπονητών, καθώς και των εμπλεκόμενων υπαλλήλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δεδομένα:

I. Η πανδημία από τον SARS-COV-2, αν και σε ύφεση, παραμένει μια σημαντική υγειονομική απειλή για την χώρα μας.

II. Σε αρκετές χώρες έχει ανακοινωθεί η έναρξη αγώνων ομαδικών αθλημάτων.

III. Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν αναμφισβήτητα μεγάλη σημασία τόσο για τον αθλητισμό όσο και για την βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

IV. Στην παρούσα φάση της πανδημίας στην οποία δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή, μόνο τα αυστηρά μέτρα πρόληψης μπορούν να περιορίσουν τη διασπορά της.

Σχέδιο δράσεων:

I. Ισχύουν οι συστάσεις του ΕΟΔΥ, της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και οι συμπληρωματικές οδηγίες που εξέδωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος.

II. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για ομαδικά αθλήματα ( 22-05-2020):
Προγραμματίζει συνάντηση με τους υπευθύνους των αθλητικών εγκαταστάσεων , για ενημέρωση, τον προγραμματισμό και τα σχέδια δράσης για την ασφάλεια των γηπέδων , στα οποία γυμνάζονται οι αθλητές του Συλλόγου.

III. Προγραμματίζει συναντήσεις με τους υπευθύνους Συλλόγων των άλλων αθλημάτων , οι οποίοι κάνουν χρήση των κοινών αθλητικών εγκαταστάσεων και σχεδίαση δράσεων ελαχιστοποίησης κινδύνου διασποράς ανάμεσα στους αθλητές.

IV. Προτείνει την σύσταση ομάδας επαγγελματιών υγείας, από όλους τους εμπλεκόμενους συλλόγους, με την αρμοδιότητα διαχείρισης ύποπτου κρούσματος COVID-19 λοίμωξης καθώς και ορισμός υπεύθυνου για τη διαχείριση του υγειονομικού υλικού και την εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας (μέλους της ομάδας).

V. Συνεχόμενη ενημέρωση αθλητών, γονέων και προπονητών.

Αγαπητοί μας αθλητές, γονείς και συνεργάτες,

Η επιστροφή στην κανονικότητα χρειάζεται οργάνωση, σχέδιο δράσεων και ομαδικότητα. Η Διοίκηση με αίσθημα ευθύνης, κινείται προς όλες τις αρμόδιες επιτροπές , με αδιαπραγμάτευτους σκοπούς την διασφάλιση πρωτίστως της υγείας των αθλητών-προπονητών και έπειτα των γονέων, των οποίων η ενεργή συμμετοχή τους είναι ζωτικής σημασίας για την οικογένεια του Φιλίππου, αλλά και για την κοινωνία και την οικονομία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS