Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος στον ΦΙΛΙΠΠΟ - "Δεν φοβάμαι, είμαι εδώ για τον βασιλιά του χάντμπολ"

Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος στον ΦΙΛΙΠΠΟ - "Δεν φοβάμαι, είμαι εδώ για τον βασιλιά του χάντμπολ"

"Κανείς δεν ήθελε να πιάσει την "καυτή πατάτα", να αναλάβει να καθίσει στον πάγκο του Φίλιππου Βέροιας ως προπονητής της ομάδας, όμως, εγώ δεν φοβάμαι, δεν ήθελα να αφήσω τα παιδιά να παλεύουν μόνα και είμαι εδώ για να τα βοηθήσω όσο μπορώ" δήλωσε στο greekhandball.com ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, που ανέλαβε προπονητής του Φίλιππου έως το τέλος της περιόδου και ήδη χθες έκανε την πρώτη γνωριμία του με τους παίκτες της ομάδας της Ημαθίας, τους οποίους προπόνησε.

Ο 44χρονος Ηλίας Γραμματικόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών αθλητής του Φίλιππου, όπου πρωτόπαιξε στην παιδική ομάδα, σε ηλικία 9 ετών ενώ αγωνίσθηκε επίσης στον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης, όπως και στον ΠΑΟΚ του οποίου υπήρξε αρχηγός στην αναγεννητική προσπάθεια του, την διετία 2001-2002. Αγωνίσθηκε με την Εθνική ομάδα, αναδείχθηκε πρώτος Βαλκανιονίκης το 1991 και κατέκτησε την 3η θέση στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Χειροσφαίρισης το 1994 με το Πολυκλαδικό Λύκειο Βέροιας ενώς συμμετείχε με την Ολυμπιακή ομάδα Αλπικού Σκι Καταβάσεων στις «Ολυμπιακές Ημέρες Νέων» το 1993 στην Ιταλία.

Ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής  σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πλέον προσφέρει τις επιστημονικές υπηρεσίες του ως μέλος του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Βέροιας καθώς άφησε εδώ και 2 χρόνια την Θεσσαλονίκη για την πόλη της καρδιάς του.

Για τον Ηλία Γραμματικόπουλο ( στη φωτο με την παιδική ομάδα του Φίλιππου, τη σεζόν 1991-92, στη μέση, στην κάτω σειρά με τον Σ.Παπαδημητρίου όρθιο τρίτο από δεξιά προς τα αριστερά ), τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: "Δεν υπήρχε κανείς άλλος να αναλάβει την ομάδα. Πήρα την απόφαση να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε από δύο σημαντικούς φίλους μου, τους Στέργιο Παπαδημητρίου και Γιώργο Τάκη, που είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο. Ειδικά με τον Στέργιο ήμουν πολλά χρόνια μαζί. Μάλιστα, σπουδάσαμε μαζί στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συγκατοικούσαμε στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα των σπουδών μας.

Σας είπα ότι δεν φοβάμαι. Με την προπονητική δεν έχω ασχοληθεί ξανά στο χάντμπολ. Μόνο στο σκι... Ομως, αγαπώ την ομάδα και θεωρώ ότι ο βασιλιάς του ελληνικού χάντμπολ, Φίλιππος, πρέπει να ξαναγίνει βασιλιάς, με αναγέννηση μέσα από τις στάχτες του. Τον άρρωστο δεν τον αφήνεις ποτέ. Ακόμα και εάν έχει γάγγραινα και εφόσον κριθεί ότι χρειάζεται, τον ακρωτηριάζεις, σίγουρα όμως δεν τον εγκαταλείπεις. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν.Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Δεν τα παρατάμε. Θα αγωνισθούμε έως το τέλος.

Προφανώς, ο Φίλιππος έχει ανάγκη και της επιστήμης μου, ψυχιατρικής θεραπείας δηλαδή και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς, έχει περιέλθει σε δεινή θέση και έχει ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά. Θα συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του Φίλιππου . Χρειάζεται να υποστηρίξουμε όλοι το νέο όραμα του Φίλιππου. Κατ΄αρχήν, είπαμε με τους Παπαδημητρίου-Τάκη ότι η συμφωνία είναι έως το τέλος της χρονιάς". Από τους παίκτες του Φίλιππου, ο Γραμματικόπουλος ήταν συμπαίκτης με τον Παπαδόπουλο, με τον οποίο αγωνίσθηκε και ως αντίπαλος, όταν πήγε στον ΠΑΟΚ.

Στον πάγκο θα καθήσει με την ταυτότητα του γιατρού, καθώς, δεν έχει κάρτα προπονητή.

Σε ανάρτηση του, ο Στέργιος Παπαδημητρίου δημοσιοποίησε τις εξής δηλώσεις του Ηλία Γραμματικόπουλου: 

"Η ιστορία του Φιλίππου είναι μοναδική, γιατί ο Φίλιππος είναι ο Βασιλιάς των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων, και σκοπός είναι να ξαναγίνει ο Φίλιππος «Βασιλιάς» μέσα από τις στάχτες του στο χάντμπολ. Ο Φίλιππος είναι ο κόσμος του, ο κόσμος της Βέροιας, που αν και απογοητεύτηκε και απομακρύνθηκε γιατί πληγώθηκε τα τελευταία χρόνια, οφείλει να επιστρέψει και να συσπειρωθεί, εφόσον νοιώσει ότι μπορεί να συμμετέχει και όχι να νοιώθει αποκλεισμένος. Ο Φίλιππος είναι ιδέα και όχι ιδεολογία, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και όλες οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες που προσπαθούν στο χάντμπολ να αξιώσουν τρόπαια.

Ο Φίλιππος έχει δώσει «παιδιά του» σε όλη την Ελλάδα και είναι πανευρωπαϊκά και ίσως παγκόσμια αναγνωρισμένος. Δεν ανήκει σε κανέναν αλλά σε όλους. Γι’ αυτό τους χρειαζόμαστε όλους, ώστε αυτή η ιδέα να ξαναγίνει αγάπη και τροφή για τα μικρά παιδιά, όπως κάποτε εμείς που παίζαμε μόνο για την φανέλα! Αξίζει τον σεβασμό όλων μας και η αξία του θα πρέπει να γίνει οδηγός για όσους θέλουν να προσφέρουν, και όχι να πάρουν και να εκμεταλλευτούν αυτή την αξία του".

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS